Binnenkijken in het roze huis van Mieke: ‘Mijn man vindt het rustgevend’

(Foto: indebuurt Nijmegen)

In een huishouden met meer mannen dan vrouwen, verwacht je wellicht niet snel een roze interieur. Maar man Joey en zoon Axel van Mieke Kosman (38) vinden het wel best. Miekes lievelingskleur is roze en dus hun huis in Nijmegen-West ook. Mieke: “Ik mag helemaal losgaan van ze, het komt toch altijd wel goed. Als ik maar niet aan de kamer van Axel kom.”

Roze muren, roze gordijnen, roze kratjes, roze servies, roze fotolijsten… Ga zo maar door. Mieke heeft een fascinatie met de kleur roze en dat zie je in huis. Ze vertelt: “Ik heb het altijd een hele mooie kleur gevonden. Aangezien roze kleding mij niet staat, ben ik voor een roze interieur gegaan. Mijn huis draag ik niet op mijn rug, dus het kan. Toch komt er tegenwoordig ook steeds meer geel en blauw bij, hoor. Zoals bijvoorbeeld de kast in de woonkamer.”

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Kneuterig

Het eerste koophuis van Mieke en haar vriend Joey was een nieuwbouwhuis. “Het was mooi, maar wel erg strak en rechttoe rechtaan. We woonden in Groesbeek maar ik wilde graag in de stad wonen. We gingen op zoek naar een woning die beter aansloot bij onze wensen en zo kwamen we in Nijmegen-West terecht. We vielen op dit huis door de oude details. Zoals de schouw, ornamenten in het plafond en ronde bogen boven de ramen. Ook vielen we op de diepe tuin. Van de buitenkant lijkt het een minihuisje, lekker kneuterig. Toch hebben we veel ruimte, ongeveer 100 vierkante meter.”

Verzamelaar

Mieke noemt zichzelf een verzamelaar: “Elke week ga ik naar Het Goed of andere kringloopwinkels in de regio Nijmegen. Altijd kom ik wel weer met iets terug. Vaasjes, beeldjes en andere rommeltjes: onze kelder ligt er vol mee. Dingen die ik zelf niet kan gebruiken, verkoop ik via Instagram. Ik probeer om niet met kitcherige spullen thuis te komen, maar dat lukt eigenlijk nooit. Die stijl komt altijd terug.”

Mini-museum

In ieder hoekje van het vrolijke huis is wel iets te zien. Zelfs in de hal boven is het een mini-museum van kringloop-vondsten en Miekes ‘eigen creatieve uitbarstingen’. Toch oogt het niet rommelig. Het geheim? Mieke: “Spulletjes die bij elkaar passen, groeperen. Zo staan de glimmende dierenbeelden in de witte vakjeskast bij elkaar, en heb ik een rariteitenkabinet van gekke asseccoires gemaakt onder een stolp.”

Creatieve uitbarstingen

Creativiteit zit er bij Mieke duidelijk in. Ze rommelt graag in huis, maar ook met spulletjes die ze in de kringloopwinkel vindt. Mieke: “Eens in de zoveel tijd heb ik een creatieve uitbarsting. Dan ga ik rommeltjes oppimpen. Zoals het kerststalletje op de slaapkamer. Het Mariabeeld was eruit gebroken, die heb ik ergens anders gekocht en opnieuw erin geplakt. Dit is zo’n fout ding, dat het juist weer grappig is.”

Zoeken tot je het vindt

Middenin de woonkamer vind je Miekes knutselplek. Een wit rekje met vrolijke linten, inpakpapier en stickers hangt prominent boven de eetkamertafel. Mieke: “Als ik iets heb verkocht via Instagram, pak ik het hier in als een vrolijk pakketje. Dat rekje had ik bij iemand anders gezien op Instagram, ik wilde het hebben. Als ik het eenmaal wil, ben ik vasthoudend. Dan zoek ik net zo lang, tot ik het vind. Dat lukte uiteindelijk bij HEMA.”

Mieke blijft schuiven met spulletjes in huis. Toch is er één doorn in haar oog: de bank. Mieke: “Die vind ik echt niet mooi. Dus dat is een volgend project!”

Hier check je meer foto’s:

Hoe woon jij?

Lijkt het jou ook leuk om aan ons jouw huisje te laten zien? Natuurlijk komen wij dan langs! Stuur bij interesse even een mailtje naar [email protected] en wie weet staan wij dan binnenkort bij jou op de stoep.

Verder binnenkijken:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Monique in Oost: ‘Het is per ongeluk een mooi geheel’”

Binnenkijken bij Monique in Oost: ‘Het is per ongeluk een mooi geheel’

Binnenkijken bij
Ga naar “Binnenkijken bij Laurien in een oud klooster: ‘Eng is het gelukkig nooit’”

Binnenkijken bij Laurien in een oud klooster: ‘Eng is het gelukkig nooit’

Binnenkijken bij
Ga naar “Binnenkijken bij 7 plekken om te overnachten in Nijmegen”

Binnenkijken bij 7 plekken om te overnachten in Nijmegen

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Dekbedovertrek € 9,99”

Dekbedovertrek € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99”

JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Medewerker catering Nijmegen”

Medewerker catering Nijmegen

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Opleiding Monteur Zonnepanelen”

Opleiding Monteur Zonnepanelen

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Medewerker catering Nijmegen”

Medewerker catering Nijmegen

 • Tempo-Team
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Carnaval Nijmegen”

Carnaval Nijmegen

 • Van 18 feb t/m 21 feb