Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Tess: ‘Deze plek is de droom van iedere student’

Door Babs Bingen 17 juni 2019

De grote groene bomen langs de Groesbeekseweg staan volop in bloei en de zon laat zich deze week weer zien. Een betere reden om lekker op haar balkon te zitten heeft de Nijmeegse Tess niet nodig. Gastredacteur Maartje Hopmans mocht langskomen om haar nederige stulpje eens wat beter te bekijken.

Een paar jaar geleden woonde Tess (23) nog samen met een vriendin in een prachtig appartement aan de Daalseweg. Helaas was dit maar tijdelijk en moest ze weer bij haar ouders intrekken. Daar kwam twee jaar geleden verandering in. Van haar broer hoorde ze dat er een kamer vrijkwam in een statig maar gezellig herenhuis aan de Groesbeekseweg. Dit aanbod wilde ze niet afslaan!

Van gele naar witte muren

Als we haar kamer zien, snappen we dat wel. De kamer van Tess is mooi wit en heeft een hoog plafond waardoor de kamer nóg groter oogt. Maar dat was niet altijd zo. “De muren waren letterlijk geel toen ik de kamer voor het eerst zag. Zo vies! Er werd binnen gerookt en dat had zijn sporen achtergelaten op de ‘witte’ muren.” Gelukkig waren haar ouders bereid om te helpen met de grote schoonmaak en zien de muren er nu smetteloos uit.

(Foto: Maartje Hopmans)

Georganiseerd zooitje

Op de kamer van Tess zien we een bonte verzameling van véél spulletjes. Samen zorgen die ervoor dat ze zich hier helemaal thuis voelt. Leuk om te weten: veel van wat we zien heeft Tess niet nieuw, maar tweedehands op de kop getikt. Tess: “Ik heb behalve mijn bed eigenlijk niks nieuw aangeschaft. Veel spullen stonden nog thuis bij mijn ouders en omdat zij niet meer samenwonen heb ik veel meubels dubbel. Dat kwam nu mooi uit!” Vooral met de poef die van haar moeder is geweest, is Tess blij. Al dient deze nu voornamelijk als dumpplek voor haar kleding.

Deze twee meubelstukken zijn Tess dierbaar

Twee van haar meubelstukken springen er voor Tess echt uit. “Dat kleine tafeltje heb ik al van kleins af aan. Ik kan en wil het eigenlijk niet weg doen, maar het heeft zijn beste tijd wel gehad. Misschien dat ik er met een likje verf nog wat van kan maken, maar dat wordt weer zo’n taak die ik maar blijf uitstellen, haha.” Ook de eettafel verhuist al enige tijd met Tess mee. Voor de verhuizing heeft ze hem zelf zwart geverfd.

(Foto: Maartje Hopmans)
(Foto: Maartje Hopmans)
(Foto: Maartje Hopmans)

Oude plafonds

“Het mooiste element in mijn kamer vind ik de schouw. Hij is zwart met een soort marmer-look die ietwat afsteekt bij de witte muren. Dat contrast vind ik mooi!” Maar ook het authentieke plafond is geliefd: “Jammer dat zulke plafonds nog maar weinig te vinden zijn in de huizen van tegenwoordig. Het heeft toch iets romantisch.” Des te meer reden om nog een tijdje hier te blijven wonen!

Wijnrek als deurstopper

Ook spotten we een (ietwat leeg) wijnrek in Tess’ kamer. Ze vertelt: “Ooit kreeg ik van iemand dit wijnrek. Super lief, maar elke fles wijn die ik koop is te groot om erin te steken. Daarbij koop ik meestal maar een of twee flessen per keer en zo’n half gevuld rek vind ik er maar zielig uitzien.” Maar niet getreurd voor de anonieme gever, want het rek wordt nu gebruikt als deurstopper voor de balkondeur.

(Foto: Maartje Hopmans)
(Foto: Maartje Hopmans)
(Foto: Maartje Hopmans)

De droom van iedere student

Wanneer je door de openslaande deuren naar buiten gaat is, daar de droom van elke Nijmeegse student in de zomer: het balkon. “Hier schijnt eigenlijk heel de dag door de zon. Vaak maak ik hier ook foto’s van de zonsondergang, dan kleurt de lucht zo mooi roze.” Wel heeft het balkon nog wat onderhoud nodig, nu de zomer eraan komt. “Vorige zomer was het zelfs zo warm dat de prullenbak die buiten stond in brand vloog. Oeps…”

Het enige waar Tess nog niet tevreden over is zijn haar gordijnen. “Ze zijn bijna transparant. Ze laten zo veel licht door dat ik in de ochtend bijna onmogelijk uit kan slapen.” Wellicht een leuke klus voor haar ouders na het schrobben van de muren.

(Foto: Maartje Hopmans)

Hoe woon jij?

Lijkt het jou ook leuk om aan ons jouw huisje te laten zien? Natuurlijk komen wij dan langs! Stuur bij interesse even een mailtje naar [email protected] en wie weet staan wij dan binnenkort bij jou op de stoep.

Lees en bekijk ook:

Wauw! Deze stadsboerderij van ruim een miljoen staat pas net te koop

Soms zie je van die huizen voorbij komen waarvan je denkt: als ik toch een miljoen in mijn nachtkast...
Waalkade Nijmegen

Fingers crossed: de nieuwe Waalkade móét af zijn vòòr de Vierdaagse

Aan de Waalkade in Nijmegen wordt druk gewerkt. Overal rijden graafmachines en doen sterke mannen hu...

adv.