Binnenkijken bij een huis uit 1912: Tanne en Ward verbouwden het tot droomhuis

tanne en ward
(Foto: indebuurt Nijmegen)

Hoge plafonds met ornamenten: check. Erker met glas-in-loodramen: check. Huiskamer met en suite paneeldeuren: check. Na twee fikse verbouwingen en zeven lekkages wonen de Nijmeegse Tanne Weijers (33) en Ward Nijskens (31) nu in hun droomhuis. Tijd voor een tour.

De tijd van paard en wagen

Het huis is gebouwd in 1912 en onderging de afgelopen tweeënhalf jaar een flinke metamorfose. Dat was nodig want op sommige plekken had de tijd stilgestaan. Ward: “Alle kamers hadden kachels. Daarin vonden we kranten uit de tijd dat er nog paard- en wagens door de straten reden.”

Tanne: “Aan de binnenkant van de inbouwkasten zitten nog steeds krantenresten. Ook staat er ‘Nijmegen’ geschreven. Daar fantaseer ik weleens over: wie zou dat er in welke tijd op geschreven hebben… Een oude timmerman?”

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

Hup, zolderverdieping erop

Het stel pakte het hele huis aan. Zo maakten ze een nieuwe kamerindeling en lieten ze een heel nieuwe verdieping bouwen. Ja écht, want de zolder bestond voorheen niet. Het is nu een prachtige ruimte die dient als logeerkamer, thuiskantoor en chillruimte in één. Het laatste verbouwproject in huis was de keuken. Tanne: “Vroeger zat die in een aparte kamer. Nu hebben we een open keuken.”

‘Die en suite deuren gebruiken we nooit’

Ook de authentieke elementen die het huis karakter geven, kregen een opfrisbeurt. Zoals de en suite deuren in de woonkamer. Ward lacht en zegt: “Die wilde ik mijn hele leven al hebben. Het past zo goed bij dit huis. Of we ze gebruiken? Helemaal nooit.” Het torenraampje op zolder bleef onveranderd. Tanne: “Dat is de enige plek in huis zonder dubbelglas. Afscheid ervan nemen was geen optie.”

Tekst loopt verder onder de afbeeldingen.

Gekleurd

De muren in de kamers hebben gewaagde kleuren. De slaapkamer is diepblauw, de kinderkamer rood, de woonkamer bruin, de hal oranje, de badkamer groen en de buitenmuur in de tuin terra. Hoewel het klinkt als een kleurencarnaval, geven de tinten het huis sfeer en warmte. De al dan niet op Marktplaats gescoorde vintage meubels maken het af.

No go: roestvrij staal

Dat is Tannes handtekening. Als interieurstylist weet ze waar ze het over heeft. Ward: “Voor klanten stelt Tanne binnen no time een interieuradvies samen. Toch duurde het een stuk langer toen ze voor ons eigen huis aan de slag ging. Alles moest perfect zijn. Ze heeft moodboards gemaakt tot ze erbij neerviel.”

Zo kom je in dit huis geen roestvrij stalen (RVS) kranen, leidingen of apparatuur tegen. Ward: “Ik dacht dat RVS cool was. Tot ik Tanne leerde kennen. Zij wil alles in het goud.” Tanne: “Klopt. Behalve in de badkamer. Onze gouden kranen konden niet geleverd worden. Nu hebben we tijdelijk RVS. Vind ik zo lelijk.”

Souvenir van een stapavond

Hoewel het huis er strak uitziet, kocht het stel bijna geen nieuwe meubels. De meeste spullen hadden ze al, anderen hebben een bijzonder verhaal. De zwarte stoel op de zolder is een souvenir van een ietwat beschonken stapavond in Nijmegen. Tanne: “Ik dacht: die is gaaf! Je kunt er alleen niet op zitten, hij is hartstikke doorgezakt. Het is puur decoratie.”

Oma waakt over Noa

De kist op de slaapkamer van dochter Noa (1) kreeg hier ook een tweede leven. Tanne: “Daarin zaten de spullen van mijn tante toen ze naar Frankrijk emigreerde.” In diezelfde ruimte hangt misschien wel het persoonlijkste item in huis. Een foto Wards overleden moeder. Zij waakt over haar kleinkind. Ward: “Noa kijkt weleens naar haar en zegt dan: oma! Dat is mooi.”

Binnenkijken bij… jou?

Heb jij je huis ook zo mooi opgeknapt? Of woon jij op een bijzondere plek? Stuur dan een mailtje naar [email protected] en wie weet komen we bij jou langs.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Laurien in een oud klooster: ‘Eng is het gelukkig nooit’”

Binnenkijken bij Laurien in een oud klooster: ‘Eng is het gelukkig nooit’

Binnenkijken bij
Ga naar “Binnenkijken bij 7 plekken om te overnachten in Nijmegen”

Binnenkijken bij 7 plekken om te overnachten in Nijmegen

Ga naar “Binnenkijken bij Anke en Mitch in Koningsdaal: ‘Alle muren lichtroze, dat was spannend’”

Binnenkijken bij Anke en Mitch in Koningsdaal: ‘Alle muren lichtroze, dat was spannend’

binnenkijken bij

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Falcon thermo** € 9,99”

Falcon thermo** € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99”

Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Alle Senseo 36 stuks van € 11,18 voor € 8”

Alle Senseo 36 stuks van € 11,18 voor € 8

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Alle AH Verse pasta en pastasauzen* van € 4,78 voor € 2,39”

Alle AH Verse pasta en pastasauzen* van € 4,78 voor € 2,39

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “HOME CREATION 2-pack bamboe douchematten Met 50% duurzamer katoen en 50% bamboevezels. Afmetingen: ca. 50×75 cm. € 9,99”

HOME CREATION 2-pack bamboe douchematten Met 50% duurzamer katoen en 50% bamboevezels. Afmetingen: ca. 50×75 cm. € 9,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 29 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Medewerker schoonmaak bij een kookvereniging”

Medewerker schoonmaak bij een kookvereniging

 • Cuisine Culinaire Nijmegen
 • Parttime

Topper

Ga naar “Medewerker catering Nijmegen”

Medewerker catering Nijmegen

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Opleiding Monteur Zonnepanelen”

Opleiding Monteur Zonnepanelen

 • Tempo-Team
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Carnaval Nijmegen”

Carnaval Nijmegen

 • Van 18 feb t/m 21 feb