Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Stephanie: ‘Dit meubel had ik maanden op het oog’

Door Babs Bingen 19 oktober 2020

Stephanie Morrissey en Johan Brinkhorst wonen in een prachtig karakteristiek appartement in Nijmegen-West. Juist ja, zo ééntje met hoge plafonds, ornamenten en glas-in-loodramen. Kijk je mee?

De van oorsprong Amerikaanse Stephanie Morriss had één eis toen ze naar Nederland verhuisde: ze wilde in een stad wonen en absoluut niet in een dorp. Stephanie: “Ik ben opgegroeid in Nashville, een stad met bijna 700.000 inwoners. Hoewel Nijmegen voor Amerikaanse begrippen geen stad te noemen is, voelt het hier toch zoals thuis. Nijmegen is, net als Nashville, levendig en er zijn normaal gesproken veel culturele evenementen zoals festivals. Mijn man en ik hebben het hier onwijs fijn. Tot ons pensioen blijven we hier zeker wonen. Dan vertrekken we naar een warm land met veel zon.”

Van de VS naar Duitsland naar Nijmegen

Stephanie vloog zo’n tien jaar geleden van de Verenigde Staten over naar Europa. Ze studeerde in Duitsland, ging er aan het werk en ontmoette er haar grote liefde Johan. Hij wilde na een lange periode op veel buitenlandse plekken gewoond te hebben terug naar Nederland. Dat werd Nijmegen.

(Foto: Stephanie Morriss)
(Foto: Stephanie Morriss)

Een huis kopen in crisistijden

Dat was tijdens de financiële crisis, waardoor het stel ruime keuze in koopwoningen had. Stephanie: “Terwijl ik op mijn werkvergunning wachtte, ging ik op huizenjacht. Nijmeegse huizen werden veel minder snel verkocht dan nu, dus we hadden veel opties. Na vijftien bezichtigingen vond ik ons huidige appartement in West. Na drie bezichtigingen – dat kon toen nog – deden we een bod.”

Karakteristieke woning

Het is een pareltje. Stephanie en Johan wonen in zo’n typisch karakteristieke woning waar we allemaal van dromen. Er zijn glas-in-loodramen, hoge plafonds met ornamenten en zelfs een kroonluchter. Het huis heeft twee slaapkamers, een aparte keuken, een balkon en een kantoortje. Stephanie: “Dat is ideaal in deze thuiswerktijden. Heel fijn dat ik vanaf de bank in de woonkamer mijn werkplek niet kan zien. Zo is werk en privé toch gescheiden.”

Dood dier aan de muur

Het gewei dat in de woonkamer komt, is echt. Stephanie: “Hij is van de overgrootouders van mijn man geweest. Zijn overgrootmoeder werkte voor de baron van Twickel. Van hem kreeg zij het gewei. De vader van mijn man is daarnaast jager. De garage van mijn schoonouders ligt vol met dit soort geweien van dieren die hij zelf schoot. Dat er bij ons in de woonkamer nu ook een gewei hangt, is een mooi eerbetoon aan zijn familie.”

Tekst gaat verder onder foto’s.

(Foto: Stephanie Morriss)
(Foto: Stephanie Morriss)
(Foto: Stephanie Morriss)

Souvenirs van vroeger

Twee keer per jaar vliegt Stephanie terug naar haar familie in de Verenigde Staten. Dan komen er altijd weer spulletjes voor in huis mee terug. Stephanie: “Bij mijn ouders thuis ligt nog steeds oude kleding en oude accessoires van mijn oma. Zij leeft ook niet meer. Ze was heel handig en maakte regelmatig mooie spullen voor in huis. De sprei over ons bed heeft ze in de jaren ’70 gemaakt, net als de lamp in de slaapkamer.”

DIY-project

Stephanie slaat ook weleens aan het klussen. Althans, dat is de bedoeling. Stephanie: “De kaptafel in de slaapkamer is mijn DIY-project (Do It Yourself, red.), een work in progress. Ik moet hem nog schuren en schilderen. Op de bovenkant komt een vrolijke print.”

Laatste favo aankoop

De stoel met Flamingo’s die erbij staat, is één van Stephanies laatste inkopen. Stephanie: “Ik had hem al maanden op het oog bij Kunstwinkel Sammelwut in de Lange Hezelstraat. Toen we door het coronavirus deze zomer niet op vakantie gingen en daardoor geld bespaarden, heb ik ‘m eindelijk gekocht!”

Meer foto’s bekijk je hier:

(Foto: Stephanie Morriss)
(Foto: Stephanie Morriss)
(Foto: Stephanie Morriss)
(Foto: Stephanie Morriss)
(Foto: Stephanie Morriss)
(Foto: Stephanie Morriss)
(Foto: Stephanie Morriss)

Mogen we bij jou binnenkijken?

Lijkt het jou ook leuk om aan ons jouw huis, caravan of andere bijzondere plek te laten zien? Stuur bij interesse even een mailtje naar [email protected] en wie weet schrijven wij binnenkort zo’n leuk artikel over jou.

Lees ook:

Studio188

Binnenkijken bij interieurdesigner Fleur: ‘Alles is precies zoals we wilden’

Het is een droom van velen: je eigen karakteristieke huis uit de jaren '30. Met een erker, glas-in-l...

Binnenkijken bij de monumentale woning van Joan en Cees: ‘Dit lag 25 jaar in opslag’

Joan en Cees kochten twee jaar geleden dit prachtige monumentale pand aan de Priemstraat. Juist ja: ...

Binnenkijken bij interieur-influencer Desiree: ‘Supermarkten verkopen ook woonaccessoires’

Ken je de Nijmeegse Desiree de Vreede (33) nog? Eerder vertelde zij ons alles over haar Instagrampag...

adv.