Binnenkijken bij Sophie in Nijmegen: ‘Ik heb me nog nooit eerder zo thuis gevoeld’

Binnenkijken bij Nijmegen
(Foto: indebuurt Nijmegen)

Spelletjesavonden, samen kerstfilms kijken en themahuisfeestjes. Het gebeurt allemaal in het Nijmeegse studentenhuis van Sophie Vermaas (24) in de geliefde wijk Bottendaal. Hoog tijd om even binnen te kijken in haar kamer in het karakteristieke pand aan de Sint Stephanusstraat.

Sophie woont pas vier maanden in haar kamer in Nijmegen. Het herenhuis kochten haar ouders jaren geleden voor Sophies broer en zijn vrienden. Haar broer woont inmiddels samen, dus toen kon Sophie een kamer huren in het huis. “Ik kon dus helemaal zelf kiezen wie er bij mij kwam wonen, ideaal!”. Ze woont samen met twee jongens en een meisje.

Eeuwenoude stoel

Hoewel de kamer vijftien vierkante meter groot is, past alles erin. “Ik haal mijn meubels eigenlijk overal vandaan. Gelukkig is niet alles van IKEA”, zegt Sophie lachend. “Die stoel is van mijn opa, die is echt al eeuwen oud. Ook de spelletjeskast boven is van hem.” Als er samen wordt gegeten, gebeurt dat meestal op Sophies kamer. De eettafel is immers groot genoeg!

Lees verder onder de foto >

Lampjes, kaarsjes en posters

De kamer zit vol knusse hoekjes met lampjes, kaarsjes en posters. De schouw, hoge plafonds en sierlijsten kenmerken de oudheid van het pand. Het hoekje bij de schouw vindt Sophie het gezelligst. “Ik verzamel over de jaren heen steeds meer spullen. Hiervoor woonde ik in Utrecht, dus ik heb veel meegenomen vanuit mijn kamer daar. Over een paar maanden staat het hier waarschijnlijk nog veel voller.”

Lees verder onder de foto >

Bijzondere kaart

Door het hele huis zijn verzamelingen van foto’s, posters en zelfs bierviltjes te vinden. “Ik heb een polaroidcamera waarmee ik graag foto’s maak.” De kaart op het rekje aan de muur heeft een bijzondere betekenis voor Sophie. “Mijn zus gaat binnenkort trouwen en dit is de uitnodiging. Ik vind ‘m zo mooi. En die bierviltjes? We zijn een verzameling gestart en nemen ze mee uit verschillende kroegen.”

Lees verder onder de foto >

Op ons feest kwamen de buren zelfs een biertje meedrinken

De hele dag zon

Sophies kamer grenst aan het balkon aan de achterkant van het huis. “De kratten bier staan er nog van het huisfeest afgelopen weekend. Elke kamer had een ander thema. Die van mij was ABBA, ik was dus ook helemaal verkleed.” Aan de voorkant van het huis zit nog een balkon. “We hebben de hele dag zon!”

De bovenwoning is van alle gemakken voorzien. Naast twee balkons, hebben ze een ruime keuken en een washok. “Op de bovenste etage is zelfs een logeerkamer. Dat is echt luxe. Met feesten, zoals die van afgelopen weekend, kunnen we die ruimte ook gebruiken als opbergruimte. Superhandig!”

Lees verder onder de foto’s >

Een biertje met de onderburen

Fijn voor de onderburen: ze hebben volgens Sophie geen last van de feesten en borrels die worden gegeven. “Het is een stel van achterin de twintig en ze klagen nooit. Op ons feest kwamen ze zelfs een biertje meedrinken en aanstaande donderdag gaan we met ze borrelen. We hebben echt geluk gehad.”

Sophie hoeft voorlopig nog niet weg uit haar stulpje. “Misschien komt het doordat mijn broer hier ook heeft gewoond en ik het huis dus goed ken, maar ik heb me nog nooit eerder ergens zo thuis gevoeld.”

Jouw beurt

Wil jij laten zien hoe tof jouw woning eruitziet? Stuur een mail naar [email protected] Misschien woon je wel in een hip appartement in de Wolfskuil of heb je een leuke woning in Nijmegen-Oost. Of je in een studentenkamer of stadsvilla woont; over iedere woning is wel iets te vertellen.

Deze Nijmegenaren gingen je voor:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Monique in Oost: ‘Het is per ongeluk een mooi geheel’”

Binnenkijken bij Monique in Oost: ‘Het is per ongeluk een mooi geheel’

Binnenkijken bij
Ga naar “Binnenkijken bij Laurien in een oud klooster: ‘Eng is het gelukkig nooit’”

Binnenkijken bij Laurien in een oud klooster: ‘Eng is het gelukkig nooit’

Binnenkijken bij
Ga naar “Binnenkijken bij 7 plekken om te overnachten in Nijmegen”

Binnenkijken bij 7 plekken om te overnachten in Nijmegen

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Dekbedovertrek € 9,99”

Dekbedovertrek € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Medewerker catering Nijmegen”

Medewerker catering Nijmegen

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Opleiding Monteur Zonnepanelen”

Opleiding Monteur Zonnepanelen

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Medewerker catering Nijmegen”

Medewerker catering Nijmegen

 • Tempo-Team
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Carnaval Nijmegen”

Carnaval Nijmegen

 • Van 18 feb t/m 21 feb