Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Pim en Jorik: ‘Wij zitten hier echt op onze plek’

Door Dilara Isik 22 juli 2019

Pim Janssen (24) en Jorik Waaijer (25) zijn de kersverse bewoners van een prachtig souterrain aan de Sint Annastraat. Na het afronden van zijn master moest Jorik uit zijn studentenkamer en Pim woonde nog bij zijn ouders. Jorik is begonnen aan een traineeship in marketing. Pim werkt als grafisch vormgever. Beiden waren ze klaar voor dit nieuwe hoofdstuk. “Het voelde als een logische stap om te gaan samenwonen,” vertelt Pim.

(Foto: Indebuurt Nijmegen)

Snel geregeld

De huizenjacht was niet makkelijk. Ze werden bijna nergens uitgenodigd voor een bezichtiging. De tijd begon te dringen, want Jorik moest het SSHN-pand waar hij woonde verlaten. Hij woonde eerst op de Stijn Buysstraat, op een steenworp afstand van de nieuwe woning. Opeens kwamen ze deze woning tegen, op de Sint Annastraat. Goede vrienden van hen woonden in hetzelfde pand op de Sint Anna en konden dus een goed woordje doen bij de oud-bewoner. “We mochten komen kijken en contacteerden diezelfde dag nog de huurbaas. De volgende ochtend was het geregeld: we mochten het gaan huren! Daar waren we natuurlijk superblij mee!”

(Foto: Indebuurt Nijmegen)

Nijmegen

Dat de mannen in Nijmegen wilden blijven wonen was al snel duidelijk: “Mijn hele familie komt uit Nijmegen en omstreken,” vertelt Pim. “Het voelt echt als thuis.” Ook Jorik wilde graag in Nijmegen blijven: “Ik heb hier mijn hele sociale kring en ik vind Nijmegen een gezellige, gemoedelijke stad. Deze woning op deze locatie stijgt boven onze verwachtingen uit.” Voorlopig zitten deze twee gezellige jongens dus op hun plek.

(Foto: Indebuurt Nijmegen)

Oud en nieuw

Het interieur beschrijven ze als een combinatie tussen oud en nieuw, met een vleugje industrieel. Pim en Jorik hadden eigenlijk al veel spullen, maar hebben het zelf wat mooier gemaakt. De oranje bank stond nog op de zolder van Pim’s ouders. De salontafel werd al eerder door een handig familielid voor Jorik gemaakt. De groene muur en de houten ladder had de oud-bewoner achtergelaten. Deze hebben ze nieuw leven ingeblazen door er plantjes aan te hangen. Van houten fruitkistjes hebben ze een tv-meubel gemaakt. “Via onze familie konden we aan deze mooie vintage fruitkistjes komen, van een echte fruitboer. Ze komen uit 1953” zegt Jorik. “Met hier en daar een plantje werd alles een geheel.”

(Foto: Indebuurt Nijmegen)

Oude camera

Het meest bijzondere item in het huis is de oude camera van de opa van Pim. “Ik vind analoge fotografie fantastisch” vertelt Pim. “Mijn opa en oma hadden deze camera nog op zolder liggen, en ik mocht het hebben. Dat wilde ik natuurlijk supergraag! Hij is wel heel moeilijk om daadwerkelijk te gebruiken, haha. Het is snel te donker of te licht. Maar ik vind hem er sowieso heel cool uitzien!” Samen met het oude tasje heeft de camera een mooie, centrale plek in het huis gekregen.

Hoe woon jij?

Lijkt het jou ook leuk om aan ons jouw huisje te laten zien? Natuurlijk komen wij dan langs! Stuur bij interesse even een mailtje naar [email protected] en wie weet staan wij dan binnenkort bij jou op de stoep.

Meer leuke huizen van Nijmegenaren:

Binnenkijken bij Lotte in Oost: “Ik ben doodsbang voor vogels, maar mijn hele huis hangt er vol mee”

Schattige kandelaartjes, vogelbeeldjes, kleine cactussen, een gouden aap... In het knusse tweekamera...

Binnenkijken bij Laura en Milou: ‘De goudvis kreeg pas na drie jaar een naam’

Vriendinnen Laura en Milou (26) wonen sinds november in een gloednieuw 3-kamer appartement in Koning...
Trudy de Zeeuw

Binnenkijken bij Trudy: ‘Soms stofzuig ik zelfs twee keer per dag.’

Samen met zo'n 350 andere studenten woont de Nijmeegse Trudy de Zeeuw (22) in het SSH&-complex Marië...

adv.