Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Mike: ‘Ik sta bekend als de bewoner met de onderbroeken aan zijn bed’

Door Sanna Schoonenberg 31 mei 2020

Mike Visser (42) verhuisde vanuit Almere voor de liefde naar Nijmegen. Eenmaal hier werd hij verliefd op de charmes van onze stad én kocht hij een appartement aan het Kronenburgerpark. Waar hij nu met zijn duif Avi woont. Een aantal likken verf en opknapprojecten verder heeft Mike zijn woning helemaal naar zijn smaak ingericht. Kijk je mee?

Een huis kopen in Nijmegen is geen makkie. Laat staan als je aan het Kronenburgerpark wil wonen. Maar dat was elf jaar geleden nog wel anders. Mike vertelt: ”Toen ik naar Nijmegen verhuisde was er nog genoeg aanbod. Ik kocht dit appartement voor een hele gunstige prijs. Er moest toen wel nog veel aan gebeuren, maar daar had ik gelukkig de hulp van mijn ex-schoonvader voor. Ondertussen heb ik de woning helemaal mijn eigen draai gegeven. Ik hou van imposante meubels en combineer graag donkerhout met gebroken wit als matching kleur.”

De troon

De fijnste plek in huis is volgens Mike zijn troon. ”Ik woon in het centrum waardoor vrienden regelmatig bij mij over de vloer komen. Blijkbaar ga ik dan altijd op de hoek van de bank zitten. Ze hadden het er altijd over en noemden het daarom mijn troon. Het is de lekkerste plek van het hele huis: je ligt lekker languit op de bank en kan makkelijk naar buiten kijken.”

(Foto: Mike Visser)
(Foto: Mike Visser)
(Foto: Mike Visser)
(Foto: Mike Visser)

Incheckbalie op het raam

Wanneer je de deur binnenkomt voel je je meteen welkom. ”Ik vind het belangrijk dat vrienden en bezoek zich fijn voelen in mijn huis. Daarom heb ik deze quote: ‘Welcome to my house. A place of love and freedom, respect and caring’ op mijn raam geschreven. De quotes die ik opschrijf wisselen regelmatig. Met de zomerfeesten had ik bijvoorbeeld een incheckbalie op het raam getekend. Iedereen die binnenkwam schreef zijn naam erop. Maar ook als ik jarig ben, schrijven we alles vol.”

Lege muren

Één ding dat opvalt is dat er bijna niets aan de muren hangt. ”Ik ben al jaren aan het nadenken over wat ik aan de muur wil hangen. Omdat ik niet zomaar een gat wil boren, moet ik zeker weten dat het past bij mijn interieur. De spiegel boven de bank, de zwarte kastjes en het fotolijstje aan de muur hangen er pas sinds kort. Dat is ook de enige foto die ik in huis heb hangen. Het is mijn favoriet, dus hij verdiende een plekje aan de muur.”

(Foto: Mike Visser)
(Foto: Mike Visser)

Onderbroeken aan bed

”In mijn slaapkamer staat een hemelbed. Het voelt echt alsof ik in een doosje slaap. Daarnaast is zo’n hemelbed niet alleen lekker groot maar ook heel praktisch, omdat ik de was aan mijn bed laat drogen. Dit werd ook door mijn buurtgenoten opgevangen. Vanuit de straat hadden ze namelijk gespot dat ik mijn onderbroeken op een bijzondere manier laat drogen. Sindsdien sta ik bekend als de bewoner met de onderbroeken aan zijn bed, haha!”

Kronenburgerpark als achtertuin

De locatie waar Mike woont is ideaal. Naast een klein balkonnetje heeft hij ook een enorme voortuin: het Kronenburgerpark. ”Vanuit mijn balkon heb ik echt fantastisch uitzicht. Op een mooie dag zie ik zelfs het station van Arnhem liggen. Daarnaast geniet ik ook altijd van de verschillende seizoenen, die vooral van bovenaf goed te zien zijn. Alles wat ik nodig heb is in de buurt. Ik zit op steenworp afstand van het station, Waalstrandje én een van mijn beste vriendinnen. Die woont een paar deuren verder!”

(Foto: Mike Visser)
(Foto: Mike Visser)

Hoe woon jij?

Lijkt het jou ook leuk om aan ons jouw huisje te laten zien? Dan zijn we op zoek naar jou! Wegens de uitbraak van het coronavirus we even niet langskomen. Als jij ons helpt met het maken van foto’s, maken wij er een mooi verhaal bij. Reageren kan hier.

Lees ook:

Binnenkijken bij de Graafmachines: ‘We hebben een coronamuur met gekke uitspraken’

Joost de Lange (19) woont samen met negen andere huisgenoten in een gezellige woning aan de Graafsew...

Binnenkijken bij Nijmeegse paleizen: 3 x miljonairsvilla’s die nét te koop staan

We maakten eerder al een overzicht van paleizen die in Nijmegen te koop staan. Voor alle liefhebbers...

Binnenkijken bij studentenhuis VDB: ‘Kijk niet raar op als iemand in zijn verkleedkleding wakker wordt’

Zeven studenten in één huis, dat betekent heel veel bier, huisavonden én vooral rotzooi ‘die van nie...

adv.