Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Luuk: ‘Eigenlijk passen we niet zo goed in de Kolping, dat maakt het juist leuk’

Door Eveline de Boer 20 januari 2020

In Luuk’s studentenhuis in de Kolping is het áltijd gezellig. In de levendige buurt vermaken hij en zijn huisgenoten zich prima. Hun huis is het enige pand in de hele Kolping dat niet gerenoveerd of gesloopt wordt. De rest van de buurt ging afgelopen jaar flink op de schop. Dit konden Nijmegenaren op de voet volgen in de documentaireserie over de buurt. De altijd goedgehumeurde Luuk nam ons mee voor een kijkje in zijn chaotische, maar leuke studentenhuis. 

Kolpingbuurt

Of wonen in de Kolping leuk is hoeven we geen twee keer te vragen. “Ja! Het is aan de ene kant wel gek, omdat er maar twee studentenhuizen zijn. Wij hebben dus een andere levensstijl dan de meeste mensen hier. Aan de andere kant is het supergezellig, juíst omdat we er niet zo goed tussen passen. We krijgen nooit klachten uit de buurt en vinden het leuk om hier de enige studenten te zijn.”

Thee en ijsjes

In het huis wonen maar liefst tien studenten, zowel jongens als meiden. “Daar ben ik heel blij om, want dat houdt de dynamiek interessant. Met zijn allen is het super gezellig,” vertelt Luuk. Ze kijken dan ook vaak samen First Dates, doen spelletjes, eten veel ijsjes en drinken, als afwisseling op een biertje, een lekker kopje thee samen.

Eén grote chaos

Wat toch wel het meest opvalt als je een rondje door het ietwat vervallen maar unieke pand loopt, is de woonkamer. Op ongeveer elke centimeter hangt een voorwerp, er is overal wat te zien. “Zelf zie ik soms ook ineens weer iets in de woonkamer dat ik nog niet eerder heb gezien, er hangt ook wel heel veel,” vertelt Luuk lachend.

De woonkamer (Foto: indebuurt Nijmegen)
De woonkamer (Foto: indebuurt Nijmegen)

Alles wordt gewoon op de muur geschreven

De huisbaas van het stel vindt het allemaal wel best. Al jaren voegen studenten allerlei voorwerpen en geschreven teksten aan het huis toe. Inmiddels is er dus al generaties aan studentenlevens in het huis te vinden. “De rijlessen van huisgenootje Tara, uitslagen van spelletjes en dat soort dingen worden allemaal gewoon op de muren geschreven, ook de wc-deuren staan vol met geschreven teksten. Dat vindt de huisbaas helemaal niet erg,” aldus Luuk.

Op de muur geschreven rijlessen (Foto: indebuurt Nijmegen)
De toiletdeur (Foto: indebuurt Nijmegen)
Met graffiti is op de muur 'Kolping' gespoten (Foto: indebuurt Nijmegen)

Huisfeest

Traditiegetrouw geven de studenten elk halfjaar een groot huisfeest waar ongeveer 100 mensen op af komen. “Elk huisfeest heeft een thema en na elke editie blijft er wel wat hangen waardoor de woonkamer steeds weer voller wordt. Dit zouden we natuurlijk gewoon allemaal kunnen opruimen, maar dat kun je ook net zo goed niet doen!” Want zoals een bordje in de woonkamer ons vertelt: ‘een opgeruimd huis is een teken van een verspild leven’.

Lees ook:

Oud pand H&M in de Molenstraat staat vanaf eind september niet meer leeg

Weet je nog, dat op de kruising van de Molenstraat met de Ziekerstraat een derde Nijmeegse filiaal v...

Binnenkijken bij studieverenigingen: sexy posters, wandelende takken, chaos en studentikoze taferelen

Studenten vind je in Nijmegen in overvloed. En waar studenten zijn, zijn verengingen. Niet voor niet...

Binnenkijken bij de mysterieuze torens van de Nijmeegse Spoorbrug

Wat gebeurt er eigenlijk in die twee historische gebouwen bij de Spoorbrug? Woont er iemand, of niet...

adv.