Binnenkijken bij Judiths caravan: ‘Opknappen net zo leuk als ermee weggaan’

(Eigen foto)

Een camper of caravan opknappen om er vervolgens mee op pad te gaan: het is een droom van velen. De Nijmeegse Judith Houtkoop (50) deed het. Aan het begin van de coronapandemie kocht ze met haar man Emiel (54) een caravan, die ze samen van top tot teen verbouwden. Het resultaat mag er wezen!

“Hadden we onze caravan uit 1970 nog maar! Dat was het eerste wat ik dacht toen de coronacrisis uitbrak. We hadden net ons huis opgeknapt en ik was alweer toe aan een nieuw project. Op Pinterest zag ik veel interieurinspiratie voor caravans voorbij komen. Het gevoel om een caravan te kopen en op te knappen begon gelijk te kriebelen”, vertelt Judith.

Op caravanjacht

Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mensen hadden hetzelfde idee als Judith en Emiel. Er was een run op campers en caravans. “Uiteindelijk vonden we een caravan via Marktplaats. We gingen samen kijken of het iets was. Nog voor ik een stap in de caravan zette, vertelde Emiel mij dat hij hem al had gekocht!”

Tekst gaat verder onder de foto’s

Familieproject

De caravan was bij aankoop in slechte staat. “Eigenlijk wilden we een caravan kopen waar we niet zoveel aan hoefden te klussen. Dat is niet gelukt! De caravan was enorm verouderd: de binnenkant was omhuld in verrot plastic. We hebben de hele caravan gestript en ‘m opnieuw bekleed met hout dat gebruikt wordt voor modelvliegtuigjes.”

Judith en Emiel hoefden de caravan gelukkig niet alleen te verbouwen. Het stel kreeg hulp uit alle hoeken. Zo laste hun zoon dingen in de caravan en maakte Judiths moeder gordijntjes. Het familieproject leverde veel bekijks op bij hun huis in de Weezenhof. “Het was een hele show bij ons op de oprit, haha! Door de coronapandemie was er verder niets te beleven. Daarom knoopten veel voorbijgangers een praatje aan over de caravan.”

Alles tweedehands

Na twee maanden klussen ziet de caravan er inmiddels gelikt uit. De knusse ruimte heeft veel gezellige hoekjes en alles is in geel- en blauwtinten. Aan de linker- en rechterkant van de caravan maak je van de zithoekjes een bed. Er zit zelfs een klein keukentje in, mét espressoapparaat. “Goede koffie is een must in onze caravan. We hebben eigenlijk niets nieuw gekocht voor onze caravan, alles is tweedehands. Interieurdingen kregen we van vrienden en familie. Voor specifieke onderdelen gingen we naar de sloperij in Brummen.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

Buitenleven

Judith en Emiel gingen al een paar keer met de caravan op vakantie, bijvoorbeeld naar de Achterhoek en Frankrijk. “Voor we deze caravan hadden, zei ik altijd dat ik nooit meer zou kamperen. Dat is veranderd. Als ik voor de caravan zit, denk ik echt: ‘dit is het leven!’. Het liefst houden we de bedden uitgeklapt en koken we buiten. Het buitenleven is fantastisch en we komen altijd lekker bruin terug.”

Aanrader

Judith kan het iedereen aanraden: een camper of caravan opknappen. “Veel mensen hebben de droom om zoiets te doen. Ik zeg, ga ervoor! Het verbouwen van de camper was fantastisch, misschien wel net zo leuk als de vakanties zelf. Lekker klussen met mijn gezin heeft mij zoveel vreugde gebracht! Nu genieten we er nog jaren van. We zijn trots op onze mooie caravan.”

Binnenkijken bij… jou?

Heb jij ook zo’n mooie caravan, huis of een andere bijzondere plek? Stuur dan een mailtje naar [email protected] en wie weet schrijven wij binnenkort zo’n leuk artikel over jou!

Lees meer:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Nijmeegse interieurs uit het verleden”

Binnenkijken bij Nijmeegse interieurs uit het verleden

binnenkijken bij Nijmegen
Ga naar “Nijmegenaren gezocht! Mogen we binnenkort bij jou binnenkijken?”

Nijmegenaren gezocht! Mogen we binnenkort bij jou binnenkijken?

binnenkijken bij nijmegen
Ga naar “Binnenkijken bij Monique in Oost: ‘Het is per ongeluk een mooi geheel’”

Binnenkijken bij Monique in Oost: ‘Het is per ongeluk een mooi geheel’

Binnenkijken bij

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Luxe Geuren Uitverkoop van € 25 voor € 20”

Luxe Geuren Uitverkoop van € 25 voor € 20

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle Nomad wandelkleding van € 59,99 voor € 29,99”

Alle Nomad wandelkleding van € 59,99 voor € 29,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Kruidvat Boob tape van € 5,99 voor € 5”

Kruidvat Boob tape van € 5,99 voor € 5

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Kruidvat dames gezichtsreiniging van € 2,19 voor € 1”

Kruidvat dames gezichtsreiniging van € 2,19 voor € 1

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023

Agenda

Ga naar “De Wolfsberg Live: Danny Vera, 10cc & Sven Hammond”

De Wolfsberg Live: Danny Vera, 10cc & Sven Hammond

 • De Wolfsberg
 • 29 april 2023

Topper

Ga naar “Festival Trek”

Festival Trek

 • Van 10 mei t/m 10 sep
Ga naar “Zomerconcert – Nijmeegs Studentenorkest CMC”

Zomerconcert – Nijmeegs Studentenorkest CMC

 • 8 juni 2023
2-20221213-Nijmeegs-Studentenorkest-CMC-De-Notenkraker-287812-20221213-Nijmeegs-Studentenorkest-CMC-De-Notenkraker-28781
Ga naar “Record Store Day”

Record Store Day

 • 22 april 2023
Record Store DayRecord Store Day