Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij interieurdesigner Fleur: ‘Alles is precies zoals we wilden’

Door Babs Bingen 4 juli 2020

Het is een droom van velen: je eigen karakteristieke huis uit de jaren ’30. Met een erker, glas-in-loodramen en van die mooie paneeldeuren en typische deurklinken. Niet te groot, niet te klein. Mét een fijne tuin, op een goede locatie. Interieurdesigner Fleur van Haren en haar man Nick vonden zo’n pareltje nu alweer zes jaar geleden in Nijmegen. Kijk je mee?

Hoewel het huis er nu hartstikke gelikt uitziet, kon het wel een opknapbeurt gebruiken toen het stel het kocht, vertelt Fleur: “Het was eigenlijk best wel lelijk. Het houtwerk was bijvoorbeeld geel en crèmekleurig. Ik kon daar direct doorheen kijken en wist zeker dat dit een parel kon worden. Ik was al verliefd op het huis voor ik het gezien had. Het is niet heel groot, maar heeft wel veel daglicht. Daar vielen we meteen voor.”

Fleur deed de verbouwing zelf

Het stel startte meteen met een flinke verbouwing van de bovenverdieping. Fleur had nét een opleiding tot interior designer afgerond. Niet gek dus, dat ze precies in haar hoofd had hoe het moest worden. De verbouwing leidde ze helemaal zelf. Allemaal waardevolle ervaringen voor haar eigen bedrijf. “Toen we ons huis verbouwden en inrichtten, kwam ik erachter dat je mijn vak pas echt in de praktijk leert. STUDIO188 is dan ook een verwijzing naar ons huis; het is ons huisnummer.”

Tekst loopt door onder de foto.

(Eigen foto)

Geluk bij een ongeluk

Nog voordat het stel erin trok, breiden ze de badkamer boven uit waardoor ruimte was voor een bad. Fleur: “Het plan was om alleen de bovenverdieping te verbouwen. Maar toen we na een weekendje weg terug in het huis kwamen, bleek er een leiding gesprongen te zijn. Het regende letterlijk op de hele benedenverdieping en het hele plafond kwam naar beneden. Gelukkig was er boven weinig schade. Beneden moest nu toch echt wel aangepakt worden, een flinke tegenvaller. We liepen drie maanden vertraging op, maar nu is het hele huis wel precies zoals we het altijd wilden. Eigenlijk heeft het dus goed uitgepakt.”

Eigen klant

Als het om haar eigen huis gaat, is Fleur dus haar eigen klant, zou je zeggen. Toch gaat ze voor haarzelf anders te werk dan voor haar klanten. “Voor hen maak ik moodboards en moet ik alles dat ik voor me zie omzetten in beelden, zodat zij het ook zien. Voor onszelf is dat anders. Wat ik met ons huis wil, zit allemaal in mijn hoofd. Nick vertrouwt er inmiddels op dat het goedkomt. Hij grapt er altijd over dat hij alleen de koffiemachine en de tv heeft uitgezocht in dit huis. Dat is wel waar trouwens, haha.”

Een roze bank

Onenigheid heeft het stel dus nooit gehad. Alleen de roze bank in de erker, die moest Nick toch eerst even in het echt zien voordat hij enthousiast werd. Fleur: “Nick wilde graag een tweede bank in woonkamer, zodat we allebei lekker voor de tv konden liggen. Maar aan het idee van een roze bank moest hij even wennen. Inmiddels is hij helemaal overtuigd, hoor!”

Tekst loopt door onder de foto.

(Eigen foto)

Gezinsuitbreiding

Sinds kort zijn Fleur, Nick en hun teckel Puck niet meer met z’n drietjes in huis. Zoontje Joa werd in april geboren. Fleur: “Mijn werkkamer werd zijn babykamer. Het dak op zolder kreeg twee dakkapellen, waardoor daar nu mijn studio zit. Het meest trots ben ik op onze badkamer. Het was nogal een gepuzzel om een bad erin te krijgen. Nu Joa er is, zijn we zo blij dat dat gelukt is!”

Bekijk hier alle plaatjes:

(Foto: Rianne Eilander)
(Eigen foto)
(Eigen foto)
(Foto: Rianne Eilander)
(Eigen foto)
(Foto: Rianne Eilander)
(Eigen foto)
(Eigen foto)

Hoe woon jij?

Lijkt het jou ook leuk om aan ons jouw huisje te laten zien? Natuurlijk komen wij dan langs! Stuur bij interesse even een mailtje naar [email protected] en wie weet staan wij dan binnenkort bij jou op de stoep.

Anne is het gezicht achter de styling van deze Nijmeegse horeca-hotspots

Hotel NIMMA, Hotel Credible, Bistro Flores en het nieuwe restaurant Plek NMGN. Als we deze Nijmeegse...

Binnenkijken bij #huisjenr131: ‘We zijn besmet met het interieurvirus’

Als je het met z'n tweetjes 'overleeft' op een studentenkamertje van nog geen dertig vierkante meter...

Binnenkijken bij Ellena: ‘Vrienden willen hun jassen altijd in de oude kluisjes leggen’

Ellena (40) kocht middenin de crisis in 2012 een karakteristieke benedenwoning in Nijmegen-Oost. Ze ...

adv.