Binnenkijken bij het stekjesparadijs van Aster: ‘De hele vensterbank vol’

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Aster Taken (24) woont met vijf meiden in een karakteristiek herenhuis in Nijmegen-Oost. Haar kamer is zo’n 26 vierkante meter en naar eigen zeggen een georganiseerde chaos vol plantjes. Kijk je mee?

“Als mensen voor het eerst op mijn kamer komen, zeggen ze altijd: wat een mooie, volle kamer”, vertelt Aster lachend. “Ik heb veel spulletjes, maar dat maakt het juist gezellig. Alles is tweedehands op mijn matras na. Via via kun je aan een heleboel leuke spullen komen! Op Facebook Marketplace zijn ook veel woonparels te vinden.”

Tientallen stekjes

Als je Asters kamer binnenloopt, vallen de tientallen potjes en glaasjes met planten en stekjes meteen op. In de vensterbank staan wijn- en cocktailglazen met groeiend groen erin. “Het is een uit de hand gelopen hobby. Tijdens mijn verhuizing had ik een aantal kratten en dozen speciaal voor de planten. Ik vind een kamer zonder planten maar saai.”

“Toen ik hier kwam wonen was ik zo blij dat ik eindelijk niet meer in een hoogslaper hoefde te slapen. Er is genoeg ruimte op de grond, dus de vide gebruik ik als zolder en om een deel van mijn planten uit te stallen. Stiekem ben ik ook een beetje bang om op de vide te slapen, straks val ik eraf!”

Tekst loopt verder onder de afbeeldingen.

Beatrix en Claus

In een hoekje naast Asters wastafel staat een grote lijst met een foto van voormalig koningin Beatrix en prins Claus. “Deze lijst heb ik al zo’n drie jaar. Ik zat met vrienden op het Koningsplein toen er een jongen langsfietste met het stuk. Hij liet de lijst midden op straat vallen en niemand raapte het op. Ik vond het een mooie lijst en heb het de hele avond meegesjouwd van kroeg naar kroeg. Ik wilde er eigenlijk een eigen foto instoppen, dat is er nooit van gekomen.”

Toevallige kamerindeling

“Tijdens de verhuizing zette mijn moeder de meubels uit gemak op een willekeurige plaats. Dat bleek een gouden zet, want het stond zo leuk! Zodoende is de indeling bepaald. Ik kan niet beloven dat het zo blijft staan, ik houd er namelijk van om het eens in de zoveel tijd helemaal om te gooien.”

Naast alle planten liggen er veel woonaccessoires van Dille & Kamille in Asters kamer. “Het is gevaarlijk om daar te werken. Als klanten iets bij mij afrekenen denk ik: dat wil ik ook! Zo gaat een deel van mijn loon structureel naar nieuwe spullen. Kaarsen heb ik nooit genoeg.”

Tekst loopt verder onder de afbeeldingen.

Matrasje op het dakterras

De grote trap naar Asters vide leidt ook naar het dakterras van het herenhuis. “Het dakterras is van iedereen dus als mijn huisgenoten erop willen, komen ze door mijn kamer. Dat vind ik eigenlijk best gezellig. Het dakterras heeft een prachtig uitzicht over Nijmegen. Je kunt zelfs de Oversteek zien!”

“Ik heb een tafeltje met stoelen op het dakterras gezet zodat we er lekker kunnen zitten. Het is fijn dat hier de hele dag de zon schijnt. Op warme dagen leg ik een oud matras op het dakterras zodat ik er kan zonnen, heerlijk! Ik hoop hier nog veel zomeravonden te spenderen met mijn huisgenoten en vrienden.”

Binnenkijken bij… jou?

Heb jij ook zo’n mooie plantenverzameling? Of woon jij op een bijzondere plek? Stuur dan een mailtje naar [email protected] en wie weet komen we bij jou langs!

Lees ook:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Videospellen, vissen en prachtige uitzichten: binnenkijken bij studieverenigingen”

Videospellen, vissen en prachtige uitzichten: binnenkijken bij studieverenigingen

Ga naar “Binnenkijken bij: 7 x hippe woningen in Nijmegen”

Binnenkijken bij: 7 x hippe woningen in Nijmegen

Ga naar “Binnenkijken bij de Nijmeegse foodinfluencer Elise: ‘Van al dat servies eten we niet’”

Binnenkijken bij de Nijmeegse foodinfluencer Elise: ‘Van al dat servies eten we niet’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Sint en Piet op bezoek”

Sint en Piet op bezoek

 • Bricoja Sportieve Recreatie & Educatie B.V.
 • Geldig t/m 5 december 2022

Topper

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe huispak € 24,99”

Sylvie Meis luxe huispak € 24,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe pyjama € 17,99”

Sylvie Meis luxe pyjama € 17,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Vroege vogels opgelet: ontbijtkok(kin) gezocht!”

Vroege vogels opgelet: ontbijtkok(kin) gezocht!

 • Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent
 • Fulltime
Van der Valk Hotel Nijmegen - Lent heeft een vacature voor een ontbijtkokVan der Valk Hotel Nijmegen - Lent heeft een vacature voor een ontbijtkok

Topper

Ga naar “Wasstraat Medewerker – Bijbaan”

Wasstraat Medewerker – Bijbaan

 • BOB Autowas
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “stagemakelaar/jongerencoach”

stagemakelaar/jongerencoach

 • Yuverta
 • Parttime
yuverta

Agenda

Ga naar “Kerstmarkt in Nijmegen”

Kerstmarkt in Nijmegen

 • Van 8 dec t/m 23 dec