Binnenkijken bij de Nijmeegse foodinfluencer Elise: ‘Van al dat servies eten we niet’

Elise bij haar servieskast (Foto: indebuurt Nijmegen)

Tientallen kopjes, schoteltjes, borden, borrelplanken, glazen en vazen prijken in de kast in het appartement van Elise Kaak (26). Ze heeft een uitgebreide verzameling en maakt er een sport van om de mooiste stuks op te sporen. Maar ervan eten, doet ze niet. Zo zit dat.

Elise woont samen met haar vriend Niels in een appartement dichtbij het Nijmeegse station. Het is zo’n 100 vierkante meter en heeft twee slaapkamers. Er is een balkon aan de voor- en achterkant en een serre. Dat is uitsluitend háár domein. Daar staat die grote open kast, die uitpuilt van al het keukengerei.

Strikt met servies

Maar ze zijn er voornamelijk om mooi te wezen. Sterker nog: ervan eten is ten strengste verboden. Hoezo? De uitgebreide verzameling verraadt Elises beroep. Als zelfstandig ondernemer fotografeert ze eten en maakt ze recepten. “Zit er een krasje op een bord, dan zie je dat direct op een foto en kan ik het niet meer gebruiken. Of snij- en borrelplanken: daar zie je het ook direct op. Zelfs tijdens etentjes met vrienden gebruiken we dit servies niet,” legt Elise uit.

Van de ene naar de andere kast

Dan gebruiken zij hun eigen dagelijkse servies. “Die komt nog uit onze studententijd”, zegt Elise terwijl ze een keukenkastje opent. “De mooiste bordjes wil ik juist gebruiken bij het fotograferen. We houden het servies echt gescheiden. Maar als er toch een krasje op een mooi bordje komt, dan krijgt het een plek in deze kast en gaan we het wel gebruiken.”

Lees verder onder de afbeelding >

Dit servies gebruikt Elise wel. (Foto: indebuurt Nijmegen)

Bekend gezicht?

De serre is Elises fotostudio. De kiekjes die ze er maakt kun je tegenkomen op haar Instagramprofiel. Als @studentjekookt deelde ze jarenlang recepten en bouwde ze een community op. Sinds kort heeft ze de naam veranderd naar Easy Culi. Elise: “Dat past beter. Ik ben inmiddels geen student meer. Met Easy Culi wil ik uitstralen dat lekker eten niet moeilijk hoeft te zijn. Ik hoop anderen te inspireren.”

Souvenirs van over de hele wereld

Goed, het appartement bevat meer dan alleen Elises studio. Het heeft een gezellige, ruime en lichte woonkamer. Een hoek is geserveerd voor souvenirs. Elise en haar vriend Niels gaan graag samen op reis. De laatste bestemming: Mexico. De hoed nam hij uit het land mee. “En het flesje Limoncello namen we mee vanuit de Amalfikust in Italië. Het waren er oorspronkelijk twee. Eén om op te drinken, die is dus al op. En één gewoon, voor de mooi. Als ik die souvenirs zie, ben ik weer even terug op reis.”

Lees verder onder de galerij >

Ooit haar eigen kookboek in de kast

Elise speurt graag het internet af naar tweedehands spullen. “Waarom zou je iets nieuws kopen als het waarschijnlijk al bestaat”, vraagt ze zich hardop af. Zo vond ze online de witte boekenkast, die ze gratis kon afhalen. Daarin bewaart ze haar mooiste kookboeken. “Die krijg ik toegestuurd, van vrienden of scoor ik bij de tweedehands afdeling van Dekker van de Vegt. Ik heb er meer dan honderd en haal er vaak inspiratie uit. Onze hele berging staat vol dozen met kookboeken. Ooit wil ik graag mijn eigen kookboek schrijven.”

In de toekomst een moestuin

De vensterbank staat vol planten. Met het kweken van eigen groen komt ze nu nog niet verder dan avocadoplantjes. Niet omdat ze het niet wil, maar omdat er gewoonweg de juiste ruimte niet voor heeft. Ze wil dan ook niets liever dan een moestuin, zodat ze eigen groenten kan verbouwen. Bij een volgend huis dan, want nu woont ze nog harstikke fijn met Niels in het appartement.

Hoe woon jij?

Jouw beurt! Wil jij laten zien hoe tof jouw woning eruitziet? Stuur een mail naar [email protected] Misschien woon je wel in een hip appartement in Oost f heb je een leuke woning in Dukenburg. Of je in een studentenkamer of stadsvilla woont; over iedere woning is wel iets te vertellen.

Meer lezen:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Videospellen, vissen en prachtige uitzichten: binnenkijken bij studieverenigingen”

Videospellen, vissen en prachtige uitzichten: binnenkijken bij studieverenigingen

Ga naar “Binnenkijken bij: 7 x hippe woningen in Nijmegen”

Binnenkijken bij: 7 x hippe woningen in Nijmegen

Ga naar “Buitenkijken bij Monique: poppenhoofden, vogels, kabouters en een kruidentuin”

Buitenkijken bij Monique: poppenhoofden, vogels, kabouters en een kruidentuin

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Sint en Piet op bezoek”

Sint en Piet op bezoek

 • Bricoja Sportieve Recreatie & Educatie B.V.
 • Geldig t/m 5 december 2022

Topper

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe huispak € 24,99”

Sylvie Meis luxe huispak € 24,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe pyjama € 17,99”

Sylvie Meis luxe pyjama € 17,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Vroege vogels opgelet: ontbijtkok(kin) gezocht!”

Vroege vogels opgelet: ontbijtkok(kin) gezocht!

 • Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent
 • Fulltime
Van der Valk Hotel Nijmegen - Lent heeft een vacature voor een ontbijtkokVan der Valk Hotel Nijmegen - Lent heeft een vacature voor een ontbijtkok

Topper

Ga naar “Wasstraat Medewerker – Bijbaan”

Wasstraat Medewerker – Bijbaan

 • BOB Autowas
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “stagemakelaar/jongerencoach”

stagemakelaar/jongerencoach

 • Yuverta
 • Parttime
yuverta

Agenda

Ga naar “Kerstmarkt in Nijmegen”

Kerstmarkt in Nijmegen

 • Van 8 dec t/m 23 dec