Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Dana: ‘Mijn 21 planten zijn mijn baby’s’

Door Iris de Wijs 12 augustus 2019

Het studentenhuis aan de Parkweg waar Dana (20) woont, is een echt pareltje. In het gerenoveerde stadspand is zij de gelukkige bewoonster van één van de acht kamers. Elke ochtend geniet ze daar vanaf haar balkon met een kopje koffie van haar eigen kleine stadsoase.

Het hoge plafond, de witte vloeren en de openslaande deuren naar het balkon geven Dana’s kamer een zomerse sfeer. Toen Dana de kamer zag, viel ze dan ook als een blok voor het lichte en klassieke karakter van de ruimte. Het meest blij is ze dan ook met de lichtinval in haar kamer én natuurlijk met het balkon. Vanaf daar kijkt ze uit op een charmant binnenplaatsje met een grote eikenboom. Hier fluiten en fladderen allerlei vrolijke vogels. “Als die boom weggaat weet ik niet of ik hier wel wil blijven,” zegt ze lachend.”

(Foto: Iris de Wijs)

Mijn planten zijn mijn baby’s

Dana staat bij vrienden en familie bekend als een echte plantengek. “Mijn moeder is bloemist dus ik ben opgegroeid tussen de planten. Mijn eigen planten zie ik ook echt als mijn baby’s. Ik heb er misschien wel meer dan 21. Mijn favoriete plant is Ollie, die heb ik nu 3,5 jaar. Ik leerde altijd van mijn moeder dat je voor je planten moet zorgen alsof het je kinderen zijn. Als je ze goed verzorgd heb je sommige planten namelijk wel 10 tot 30 jaar! Niet gek toch, dat ik daarom zo veel om mijn planten geef?”

Dana’s lievelingsplant is Ollie. (Eigen foto)

“Ik ben echt een tafelmens”

Hoewel Dana’s keuken maar klein is en haar kookplaat maar twee pitjes telt, kookt Dana er graag voor anderen. De beperkte ruimte houdt haar niet tegen om eens flink wat te tijd te steken in het maken van lekkere gerechtjes. Die tovert ze dan bijvoorbeeld uit een kookboek van Jamie Oliver waar veel tweepansgerechten in staan.

Dana’s huisgenoten schuiven graag bij haar aan, omdat zij één van de weinigen is met een eettafel. Dana: “Veel van mijn huisgenoten hebben geen eettafel. Als we een keer met z’n allen eten, doen we dat dus eigenlijk altijd bij mij. Ik vind dat fijn, ben zelf echt een tafelmens en zit graag aan tafel.”

(Eigen foto)

Een tip voor andere vintagelovers

“Leuk weetje over de stoel: die heb ik gekocht via het Instagramaccount @dehuiszwaluw. Dat is een vintage-groothandel in Boven-Leeuwen. De eigenaar van het bedrijf koopt de mooie meubels over de hele wereld in en verkoopt ze ook eens voor een betaalbare prijs. Meteen een goeie tip voor alle vintage-lovers onder ons!”

(Eigen foto)

Lekker alles voor zichzelf

Dana zit hier voorlopig nog helemaal op haar plek. En dat snappen wij helemaal met deze fijne ‘studentkamer’.  Dana: “Ik heb wel echt geluk gehad met deze plek. Met een leeftijd van 20 jaar heb ik alles al voor mezelf.” Naast haar eigen keuken heeft Dana namelijk ook nog eens een eigen badkamer, mét een bad. Wat een luxe! Ze kan er lekker in alle rust douchen en badderen zonder ongeduldige huisgenoten of andermans rommel. Daar zal menig student jaloers op zijn!

(Eigen foto)
(Eigen foto)

Heb jij nog een goede tip?

Heb jij of ken je iemand met net z’n fijn plekkie als Dana? En wil je dat graag met ons delen? Wij komen graag een keer bij jou binnenkijken! Stuur even een mailtje naar [email protected] zodat we ook bij jou langs kunnen komen.

Lees ook:

Oh nee! Er is een wespenplaag onderweg naar Nijmegen

Bzzzt, ben je net lekker de kaas aan het rapsen, vliegt er zo’n weps je keuken in. Irritant! Heb je ...

Een topfanbadge op de FB-pagina van indebuurt Nijmegen: dit betekent het

Oppassen geblazen: maandagmiddag geldt er code geel in Nijmegen

adv.