Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wow: dit imposante Nijmeegse gebouw staat te koop

Aangeboden door Strijbosch Thunnissen Makelaars 16 september 2019

Je bent er vast en zeker weleens langsgekomen: het monumentale pand van het Canisius College aan de Berg en Dalseweg. Dit enorme Nijmeegse erfstuk werd de afgelopen jaren verhuurd als kantoorruimte. Nu staat’ie te koop. Wat zou jij met zo’n enorm pand doen?

Het Canisius College mag gerust als één van de mooiste gebouwen van Nijmegen worden bestempeld. Het pand is ontworpen door architect Nicolaas Molenaar. In de monumentale voorgevel zie je invloeden uit de gotiek, renaissance en de barok terug. En mocht je het gebouw ergens op vinden lijken, dan kan dat kloppen: Nicolaas Molenaar was sterk geïnspireerd door het Rijksmuseum en het centraal station in Amsterdam. 

(Foto: Strijbosch Thunnissen)

Één van de mooiste bibliotheken ter wereld

Van buiten is het gebouw in ieder geval prachtig, maar hoe ziet de binnenkant van het Canisius College eruit? Met een oppervlakte van maar liefst 7.000 vierkante meter is er bizar veel ruimte. Veel authentieke elementen zijn daarnaast nog bewaard gebleven. Overal waar je kijkt zie je wel iets bijzonders, van een oude kluis tot aan handgeschreven notities op de muur.

Een plek waar je pas écht je ogen uitkijkt is in de bibliotheek van het Canisius College. Niet voor niets wordt deze bibliotheek door kenners als één van de mooiste bibliotheken ter wereld omschreven. En mocht je besluiten het Canisius College te kopen, dan krijg je deze bibliotheek inclusief álle boeken er gratis bij.

Foto: Strijbosch Thunnissen
Foto: Strijbosch Thunnissen

Toekomst van het Canisius College

We zijn natuurlijk reuze benieuwd wat er met dit bijzondere Nijmeegse gebouw gaat gebeuren. Komen er appartementen? Een kantorencomplex? Of toch een luxe hotel? Het is duidelijk dat het imposante gebouw vele mogelijkheden heeft. De makelaar Strijbosch Thunnissen verwacht dat we niet lang in spanning hoeven te zitten en denkt het gebouw eind dit jaar te verkopen.

Stukje Nijmeegse geschiedenis

Met het Canisius College wordt ook een stukje geschiedenis van Nijmegen verkocht. Het rijksmonument werd vroeger gebouwd als jongenskostschool, en onder anderen oud-premier Ruud Lubbers en de D66-voorman Hans van Mierlo zaten er in de schoolbanken. Om dit prachtige stukje historie niet verloren te laten gaan, is er een boek geschreven over het Canisius College.

Op zaterdag 21 september 2019 om 16.00 uur zal de boekpresentatie plaatsvinden bij boekhandel Dekker v.d. Vegt in Nijmegen. Tijdens de boekpresentatie zal Wies van Leeuwen de architectuur en de achtergrond van dit monument toelichten en Jos Joosten zal vertellen over het leven als leerling van het Canisius College. Wil je graag bij de boekpresentatie aanwezig zijn? Meld je dan nu aan via 024-3020130 of [email protected].

Prijskaartje

Aan zo’n prachtig gebouw hangt natuurlijk ook een prijskaartje. Helaas is de exacte verkoopprijs nog niet bekend. Het proces verloopt via een inschrijving waarbij men uiteindelijk een bod kan uitbrengen op het Canisius College. Het moet dus nog blijken wat de verkoopprijs wordt! Heb jij interesse in het pand of wil je meer informatie? Neem dan even contact op met Strijbosch Thunnissen.


Meer over Strijbosch Thunnissen Makelaars ontdekken?

Strijbosch Thunnissen Makelaars makelaars

Gesloten08:30 - 17:30

St. Canisiussingel, 22 , Nijmegen

Bekijk meer:makelaars

adv.