Binnenkijken bij Pien en Marijn: ‘Alle planten hebben een naam’

Door Sanne Romp 1 april 2019

Pien (23) en Marijn (22) wonen sinds oktober samen in een appartement in Nijmegen-Oost. Het is een hele knusse benedenwoning die van alle gemakken voorzien is. Ze waren meteen verkocht toen ze het de eerste keer zagen. 

Pien en Marijn hebben elkaar leren kennen tijdens een avondje uitgaan. Pien: “Dit is om precies te zijn 7 jaar en 7 maanden geleden”. Niet gek dat ze er nu voor hebben gekozen om samen in dit leuke appartement te gaan wonen. Over de inrichting hoefden ze gelukkig niet lang na te denken. Pien: “We houden van een landelijk Scandinavische uitstraling en beetje bij beetje komen er steeds meer spullen bij”. De mooie houten vloer en het plafond met details vinden ze zelf het mooist. Wij snappen wel waarom!

(Foto: indebuurt Nijmegen)

De keuken is de lievelingsruimte van Pien

Pien heeft de dansacademie afgerond in Utrecht en is daarna gaan studeren en wonen in Nijmegen. Hier is ze begonnen aan de studie Food and Business. “Van kleins af aan wilde ik al kok worden en de business kant was hierbij een fijne bijkomstigheid’’. Koken is iets wat ze dus graag doet, ook in haar vrije tijd. Zonder moeite zet ze een vijf gangen diner in elkaar voor vrienden. Iets wat alleen maar leuker is geworden sinds ze alle ruimte heeft in haar eigen keuken.

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Het tv-meubel heeft Marijn zelf gemaakt

De man in huis (Marijn) is voor de studie bewegingseducatie in Nijmegen gaan wonen, maar daar is hij inmiddels mee gestopt. Hij is daarom bij zijn oom in de bouw gaan werken en is gestart met de vooropleiding voor bouwkunde in Arnhem. Of Marijn de klusjesman in huis is? Ja, zeker! Het kastje waar de tv op staat heeft hij helemaal zelf gemaakt.

Foto: indebuurt Nijmegen

Marijn heeft voor alle planten een naam verzonnen

Het valt je misschien al op: we zien veel planten in deze woning. Tijdens een housewarming hebben Marijn en Pien hun eerste planten gekregen. Marijn is daarna op een vrije middag naar de Intratuin gegaan om planten te zoeken. Pien lachend: “Hij kwam terug met 10 planten, planten potten en plantenvoeding”. Om een beetje inzicht te kunnen krijgen wanneer al deze planten water moesten krijgen, hebben ze deze ingevoerd in een speciale app. Omdat je voor deze app alle planten een naam moet geven, heeft Marijn voor alle planten een naam verzonnen. Soof, Eline, Lilo, Annie, Dan, Ronnie en Veertje hebben allemaal hun eigen plekje in het huis. En die plant die op de hoge kast staat is Harrie, dat is de nieuwste aanwinst. Die naam heeft Pien verzonnen.

Foto: Indebuurt Nijmegen

Hoe woon jij?

Lijkt het jou ook leuk om aan ons jouw huisje te laten zien? Natuurlijk komen wij dan langs! Stuur bij interesse even een mailtje naar [email protected] en wie weet staan wij dan binnenkort bij jou op de stoep.

Lees ook:

Wonen in een spiksplinternieuw huis: 5 x nieuwbouwprojecten in Nijmegen

Hallo gloednieuwe woningen! Op dit moment wordt er hard gewerkt aan verschillende nieuwbouwprojecten...

7 x dit moet je weten als je gaat samenwonen

Samenwonen is een grote stap in je relatie. Buiten dat dit natuurlijk erg spannend en leuk is, lever...

7 x dit herken je als je na je studie in Nijmegen blijft wonen

Je bent naar Nijmegen gekomen om te studeren, je hebt er de tijd van je leven gehad en nu ben je gro...

adv.