Binnenkijken bij Megan en Lynn: ‘Hondje Minki is hier de koning in huis’

Door Babs Bingen 4 maart 2019

Vriendinnen Megan (21) en Lynn (22) zijn enorm blij met hun appartement, waar ze nog maar nét wonen. Het zit middenin de stad, heeft een balkon om van de zon te genieten, een rommelhok voor ál hun kleding en most of all: genoeg plek voor hondje Minki. Deze week mochten we bij deze dames binnenkijken.

Megan en Lynn leerden elkaar twee jaar geleden kennen op Down The Rabbit Hole en zijn sindsdien vriendinnen. Eerder ze woonden allebei eerst nog in een studentenhuis. Via via kwamen ze erachter dat dit appartement vrij kwam en konden ze samen in dit kleine paleisje (dat míddenin de stad ligt) gaan wonen. Enneh, daar hoort Lynns hondje Minki ook helemaal bij.  Megan: “Het was eigenlijk vanzelfsprekend dat als ik met Lynn samen zou gaan wonen, Minki er ook bij kwam. Hij is een onderdeel van Lynn, haha. Ik ben zelf ook met honden opgegroeid dus vond het alleen maar super leuk.”

(Foto: Indebuurt Nijmegen)
(Foto: Indebuurt Nijmegen)

Minki is de koning in huis. Hij heeft zelfs zijn eigen troon, in tipi-vorm, maar daar zit hij eigenlijk nooit. Liever zit hij op tafel (ja, echt) of op de uitkijk in het raam. Lynn neemt hem overal mee naartoe. In het dagelijks leven heeft ze een eigen sieradenmerk, Josephina Jewelry. Als ze op kantoor in Druten zit te werken, is Minki er ook altijd bij. Hij heeft zelfs meerdere namen. Lynn: “We noemen hem nu even Minki, maar eigenlijk heeft iedereen een andere naam voor hem.”

(Foto: Indebuurt Nijmegen)
(Foto: Indebuurt Nijmegen)

Het inrichten van het huis ging vrij soepel. Lynn: “De mooie houten vloer zat er al in, daar hadden we geluk mee. De grote eettafel hebben we in een kringloopwinkel gescoord.” Megan: “De twee banken hebben we toen ook tweedehands via Marktplaats gevonden. Toen hadden we het skelet van het huis.” Lynn: “We zaten allebei al op kamers dus hadden zelf ook nog veel spullen. Zoals de grote stoel, die kwam van mij.” Megan: “We kwamen er bij het inrichten van het huis wel achter dat we toch al wel veel frummel-dingen hadden voor in huis.” Lynn: “Ja, dan denk je: ‘wow, had ik dit óók nog?! Haha.”

(Foto: Indebuurt Nijmegen)
(Foto: Indebuurt Nijmegen)

In de woonkamer staat een platenspeler, die is van Megan. Ze vertelt: “Ik vind het altijd gezellig om plaatjes te draaien. Tijdens het schoonmaken zet ik dan bijvoorbeeld Tina Turner, Beyoncé of Janet Jackson aan.” In het dagelijks leven werkt Megan trouwens bij Lunchbar De Viking. Dus ook de keuken in huis is haar domein. Megan: “Naast mijn werk help ik ook nog een chef bij het geven van een kookworkshop. Dat vind ik echt leuk om te doen. Wat ik liefst maak? Safraanrisotto!”

De dames zijn niet de enigen die blij zijn met hun appartement. Menig vriend en vriendin profiteert ook van hun fijne huis. Lynn: “Eigenlijk hebben we elke avond wel vrienden over de vloer. Toen we er met Oud en Nieuw nog maar nét woonden, hebben we hele zaak weer omgebouwd om een feestje te kunnen geven. Hadden we de volgende ochtend toch wel een beetje spijt van, haha.”

Megans slaapkamer. (Foto: Indebuurt Nijmegen)
(Foto: Indebuurt Nijmegen)
Lynns slaapkamer (Foto: Indebuurt Nijmegen)
De keuken (Foto: Indebuurt Nijmegen)
Het balkon. (Foto: indebuurt Nijmegen)

Hoe woon jij?

Ben jij nou ook zo trots op jouw huisje? Of heb je net je tuintje lente-klaargemaakt en wil je dat aan ons laten zien? Vinden wij van Indebuurt heel leuk! Stuur even een mailtje naar [email protected] als we ook van jouw woning foto’s mogen komen maken.

Nóg meer leuke Nijmeegse huizen:

Binnenkijken bij Manon: ‘Ik wil nooit meer weg uit Nijmegen!

Manon (25) en haar man Kasper zijn twee rasechte Nijmegenaren. Na vier jaar in een huurhuis in Duken...

Binnenkijken bij Lotte: ‘Ik wilde terug naar mijn Nijmeegse roots’

Binnenkijken bij creatieve duizendpoot Lottie Mae Jones: “BN’er zijn? Alleen als het bijdraagt”

adv.