Binnenkijken bij Liset en Emiel: ‘We wonen in een oude papierfabriek’

Door Babs Bingen 15 april 2019

Liset (24) en Emiel (24) wonen samen in een oude papierfabriek in Nijmegen-West. De oude fabriek is verbouwd en er zitten verschillende appartementen in. Wij mochten even binnen komen kijken. Kijk je mee?

Liset en Emiel zijn beide geboren en opgegroeid in Twente. Toen Liset voor haar studie naar Nijmegen verhuisde, voelde ze zich meteen helemaal thuis in de stad. Emiel woonde toen nog thuis in Vriezenveen en had toen niet verwacht dat hij daar ooit weg zou gaan. Emiel: “Ik wilde echt niet weg uit Twente. Maar toen ik zo’n anderhalf jaar geleden aan de HAN met Fysiotherapie begon, moest ik wel uit huis. Omdat we toen al lang samen waren, was het een logische stap om samen te gaan wonen. Nu bevalt het wonen in Nijmegen me echt heel goed!”

(Foto: Indebuurt Nijmegen)

Mailtje met een verkeerde naam leverde eigen huis op

Net als veel jonge stellen in Nijmegen, hebben Liset en Emiel ervaren dat het nogal lastig was om een geschikt (en betaalbaar) huur-appartement te vinden. Ze reageerden op zoveel woningen, dat ze daar een standaardmailtje voor gebruiken. Emiel: ‘Toen we de huuradvertentie zagen van deze woning, hadden we meteen weer dat standaard-mailtje gestuurd. We hadden per ongeluk alleen de naam niet veranderd. Toen we daar achterkwamen, hebben we meteen weer opnieuw gemaild ‘oeps, sorry!’. Later vertelde de makelaar dat ze dat wel grappig vond, dus wie weet heeft dat foutje ons uiteindelijk wel aan deze fijne plek geholpen.”

(Foto: Indebuurt Nijmegen)

Geen ramen in de woonkamer

Wat meteen opvalt aan het appartement van Emiel en Liset is dat de grote woon- en eetkamer waar ook de keuken in zit geen ramen heeft. Achter het groene wandje dat je hierboven op de foto ziet, is de voorkant van de woning. Dat is één grote raampartij. Liset: “Aan die kant zit ook de voordeur. Door het muurtje hebben we een kleine hal, dat is wel handig. Doordat het wandje niet volledig tot boven komt, hebben we wel genoeg daglicht in de woonkamer. In de grote en tweede slaapkamer hebben we wel gewoon ramen.”

(Foto: Indebuurt Nijmegen)

Designlamp

Emiel en Liset beschrijven hun stijl als strak. We zien dat ook geen onnodige tierlantijntjes terug in hun inrichting. Dé eyecatcher van de woonkamer is wel deze gave designlamp, die helemaal past bij het rustige interieur. Liset: “Deze lamp heeft op het kantoor van mijn vader gestaan, maar was daar op een gegeven moment niet meer nodig. Toen mochten wij hem hebben, we zijn er echt heel erg blij mee!”

Zo min mogelijk rommel

Het jonge stel had bij de inrichting van hun eerste huisje samen totaal geen problemen met het uitzoeken van de meubels. Emiel: “We hebben gelukkig wel echt dezelfde smaak. Meestal laat ik Liset dingen uitkiezen en eigenlijk vind ik het dan ook altijd wel mooi. Liset is wel iets meer van de ‘spulletjes’ dan ik. Ik heb zelfs het liefst dat er geen tijdschriften of iPad op de bank ligt, haha” Liset: “We hebben nu echt goed opgeruimd, maar normaal gesproken liggen die er wel gewoon hoor!” 😉

(Foto: Indebuurt Nijmegen)
(Foto: Indebuurt Nijmegen)

Verzameling bierglazen

Toch is er wel een klein element in het interieur waar Liset en Emiel het niet honderd procent over eens zijn. Emiel laat trots zijn verzameling speciaalbierglazen zien: “Tsja, dat is mijn versie van de postzegelverzameling. Liset vindt het rommelig staan, maar ik vind dat ze wel echt in het zicht moeten staan. Sommigen heb ik gekocht, anderen gekregen of meegenomen na de aprèsski op vakantie. Ik ben bijna toe aan een derde plankje in de kast!” Maar daar steekt Liset meteen een stokje voor. Lachend zegt ze: “Ho, nee dat gaan we niet doen! Twee plankjes is genoeg.”

Geen tuin of balkon

Emiel en Liset zijn heel erg blij met hun eigen plek in Heseveld. Het enige dat ze missen is een tuin of balkon. Als het stel over een paar jaar een huis kan kopen, willen ze daar wel op gaan letten. Liset: “We krijgen er veel voor terug, maar onze tuin bestaat nu uit een zielig bankje voor de deur en een dood plantje. We zouden liever wel echt buiten kunnen zitten.”

(Foto: Indebuurt Nijmegen)
(Foto: Indebuurt Nijmegen)

Hoe woon jij?

Lijkt het jou ook leuk om aan ons jouw huisje te laten zien? Natuurlijk komen wij dan langs! Stuur bij interesse even een mailtje naar [email protected] en wie weet staan wij dan binnenkort bij jou op de stoep

Lees ook:

Sissy Boy

Sissy-Boy krijgt een doorstart en wil zoveel mogelijk winkels behouden

Winkelketen Sissy-Boy werd vrijdag 12 april failliet verklaard, maar inmiddels is bekend dat de kete...
Nijmegen trein

Ontploffing in trein op rangeerterrein in Nijmegen: 1 persoon overleden

Heftig! Op het rangeerterrein van het station in Nijmegen heeft een ontploffing plaatsgevonden. Hier...

Hilarisch: Jo Janssen vertelt PowNed wat hij vindt van ‘rijke hipsters’ (VIDEO)

Jo Janssen is een markante inwoner van onze stad. Hij heeft vaak zijn woordje klaar over de gebeurte...

adv.