Binnenkijken bij Laura en Michiel: ‘De inrichting was een flinke hap uit mijn spaarrekening’

Door Babs Bingen 18 maart 2019

Laura twijfelde geen moment waar ze met haar Tilburgse vriend Michiel wilde samenwonen: de Handelskade. Het jonge stel woont nu nu een paar maanden op deze Nijmeegse hotspot en is er maar al te blij mee. Wij mochten even komen kijken op deze mooie plek.

Zo’n 3,5 jaar geleden viel het oog van de Nijmeegse Laura (23) op de Tilburgse Michiel (25). De twee werden hartstikke verliefd. Toch was er één klein probleem: Michiel was een Tilburger in hart en nieren. Hoe kon Laura ervoor zorgen dat Michiel net zo verknocht zou raken aan Nijmegen als zij dat was? Toen het stel afgelopen herfst wilde samenwonen, moest Laura dus wel met een offer he couldn’t refuse komen. En die vond ze: een prachtig appartement aan de Handelskade. Daar kon Michiel geen ‘nee’ tegen zeggen!

(Foto: Indebuurt Nijmegen)

‘We hebben enorm geluk gehad’

Inmiddels wonen Laura en Michiel sinds oktober op deze gloednieuwe hotspot. En daar zijn ze maar ál te blij mee. Laura: “De Handelskade was eigenlijk de ideale plek om te wonen. Je loopt hier zó de stad in, maar het is hier ook rustig. En het uitzicht op het water is natuurlijk ook heel mooi. We wisten dat het wel moeilijk was om hier iets te vinden. Maar toen we net aan het zoeken waren, kwam er toevallig iets vrij. We hebben enorm geluk gehad: we waren de eerste kijkers en mochten het appartement gaan huren.”

Laura: “We zijn niet zo goed in het onderhouden van de planten. Zie jij welke planten van onze urban jungle nep zijn?” (Foto: Indebuurt Nijmegen)

Laura wilde al 2 jaar een groene velvet bank

Hoe het appartement eruit moest zien, daar had Laura al lang en breed over nagedacht. Laura: “Eigenlijk wilde ik al een jaar of twee graag een groene velvet bank. Die hebben we gevonden: daar ben ik nog steeds zo blij mee! Voor de rest had ik nog wel veel spulletjes uit mijn vorige studio die hier ook goed staan: zoals het kleed, de zwarte kast, het bed en veel accessoires. Toch is deze woonkamer een flink stuk groter, dus hebben we ook veel nieuw gekocht. Wel een hap uit je spaarrekening, maar dat is het ’t helemaal waard!

Michiel nam alleen zijn bureaustoel mee

Enneh, zijn er dan ook items uit Michiels interieur meegekomen? Daar moet Laura toch echt even over nadenken. Ze lacht: “Nou, hij heeft hiervoor altijd in echte mannenhuizen gewoond met bruine, oude en vaak ook lelijke spullen. Eigenlijk vond ik niets echt bruikbaar voor in ons nieuwe huis. Oh trouwens, de bureaustoel! Die heeft’ie wel meegenomen. Maar stiekem vind ik die ook niet mooi, haha.”

Laura: “De stoel in de hoek heeft lang op zolder gestaan bij mijn ouders en is nu ter ere van het 75-jarig bestaan weer terug in de collectie van IKEA. Grappig toch?” (Foto: Indebuurt Nijmegen)

De zaak ‘okergele gordijnen’

Het is wel duidelijk dat Laura wat betreft de inrichting van hun paleisje de broek aan heeft. En aan Laura’s hippe stijl-ideeën, moet Michiel soms éven wennen. Laura: “Zo wilde ik heel graag okergele velvet gordijnen in de tweede slaapkamer. Ik heb alles op alles gezet om Michiel van dit idee te overtuigen. Ik heb hem veel plaatjes laten zien, we zijn in de winkel naar de stof gaan kijken en onze families werden er zelfs bij betrokken, haha. Nu ze er hangen, durft hij er volgens mij nog steeds niet voor uit te komen dat hij ze wel mooi vindt, haha.”

De okergele gordijnen hangen in de tweede slaapkamer. Leuk detail: het lampenkampje heeft haar moeder zelf gemaakt.  (Foto: Indebuurt Nijmegen)

De zaak ‘ananas’

Aan de okergele gordijnen is Michiel inmiddels gewend, maar waar hij niet aan kan wennen is Laura’s zwakte voor ananassen. Laura: “Deze schaal komt uit Portugal en had ik al toen we gingen samenwonen. Michiel vindt hem zo lelijk dat hij soms doet alsof hij hem kapot laat vallen. Daar kan ik wel om lachen. We hebben afgesproken dat er geen nieuwe ananassen meer het huis in komen. Wel heet ons WiFi-netwerk ‘ananasjes’, dat was de compromis.”

Het interieur is voor Laura een ware hobby geworden. Haar volgende project: de inrichting van het ruim 55 vierkante meter grote terras. En of er nog dingen zijn die ze nu alweer anders wil in haar huis? Daar is ze duidelijk over: “Een nieuwe bureaustoel, haha!”

Laura en haar ananasschaal. (Foto: Indebuurt Nijmegen)

Hoe woon jij?

Lijkt het jou ook leuk om aan ons jouw huisje te laten zien? Natuurlijk komen wij dan langs! Stuur bij interesse even een mailtje naar [email protected] en wie weet staan wij dan binnenkort bij jou op de stoep.

Meer leuke huizen van Nijmegenaren:

Binnenkijken bij Lotte in Oost: “Ik ben doodsbang voor vogels, maar mijn hele huis hangt er vol mee”

Schattige kandelaartjes, vogelbeeldjes, kleine cactussen, een gouden aap... In het knusse tweekamera...

Binnenkijken bij Laura en Milou: ‘De goudvis kreeg pas na drie jaar een naam’

Vriendinnen Laura en Milou (26) wonen sinds november in een gloednieuw 3-kamer appartement in Koning...
Trudy de Zeeuw

Binnenkijken bij Trudy: ‘Soms stofzuig ik zelfs twee keer per dag.’

Samen met zo'n 350 andere studenten woont de Nijmeegse Trudy de Zeeuw (22) in het SSH&-complex Marië...

adv.