Binnenkijken bij Fleur: ‘Ik ben wispelturig en speels: dat zie je terug in mijn huis’

Door Babs Bingen 11 maart 2019

Welkom in het kleine maar fijne ‘mini-paleisje’ van Fleur (28). Groot is haar studio niet, maar lekker gestyled: dat zéker wel! Kijk je mee naar hoe deze creatieve Nijmeegse woont?

Fleur groeide op in Druten en verliet rond haar negentiende levensjaar het ouderlijk nest om op zichzelf te gaan wonen in het haar oh zo geliefde Nijmegen. Tijdens haar studie trendonderzoek en conceptontwikkeling in Tilburg maakte ze héél even een uitstapje naar Brabant. Fleur: “In Tilburg kon ik niet echt aarden. Ik ben eigenlijk altijd een enorme fan van Nijmegen geweest. Het is zo’n gemoedelijke stad! Dat is Tilburg niet.”

(foto: Indebuurt Nijmegen)

Fleurs bezigheid: kleur, vorm en structuur

Als jonge creatieveling voelt Fleur zich helemaal thuis in een linkse stad als Nijmegen. “Je hebt hier  aparte, creatieve initiatieven. Er is ruimte voor bijzondere tentoonstellingen en winkeltjes die nét even anders zijn.” Zelf heeft Fleur haar eigen bedrijfje en is ze als ‘Fleuranova’ creatief strateeg voor merken en bedrijven. Hoe zij zich bijvoorbeeld visueel uiten, hoort daar ook bij. Niet gek dus, dat haar huisje er zo gezellig uitziet.

(Foto: Indebuurt Nijmegen)

Speels en wispelturig

Of haar stijl en smaak te beschrijven zijn? Hm, dat blijkt toch een beetje lastig te zijn: “Tsja, als ik er het geld voor had, dan had ik het liefst ook wel wat design-spullen en zou ik me meer willen richten op duurzaamheid. In een ‘eclectische’ stijl komen allerlei stijlen samen, maar hier is het misschien meer bohemian. Of… Nou ja…” Fleur zucht en haalt haar schouders op: “Eigenlijk is het van alles wat. Alles wat ik mooi vind, dat zet ik bij elkaar en dat wordt dan dit. Zo zie je het wispelturige en speelse van mijn eigen karakter terug in de inrichting van mijn huisje, haha!”

Orde

Er mogen dan verschillende soorten stijlen in Fleurs studio terugkomen, een chaos is het niet. Er staat geen plant, stoel of lamp in de ruim 20 vierkante meter woon-, werk-, slaap-, en eetkamer scheef. “Als het hier één grote rommel is en ik moet achter dat grote scherm zitten werken, dan kan ik me echt niet concentreren. Dan ben ik steeds afgeleid. Dus eigenlijk is alles hier altijd netjes.”

Wie Fleur kent, ziet haar vaak met de tasjes die aan de kapstok hangen. De linker heeft ze gescoord bij de Toko in de Houtstraat, de andere is tweedehands. (Foto: Indebuurt Nijmegen)

‘Ik heb geen saai beeld bij IKEA’

Waar Fleur al die mooie spulletjes in haar kamer vandaan getoverd heeft? “Je zou het misschien niet denken, maar veel van wat hier staat is trouwens gewoon van IKEA. Veel mensen hebben een stom en saai beeld bij die zaak, maar ik niet. Op Marktplaats zoek ik ook graag naar mooie spulletjes. En impulsaankopen, dat doe ik ook regelmatig. Dan heb ik weer eens een nieuw krukje gekocht, dat eigenlijk heel anders is dan alles dat ik al heb, haha. Op vakantie koop ik trouwens ook vaak dingen. Zoals het kleed en de slofjes, die komen uit Griekenland.”

Fleur is hartstikke blij met haar studio, maar toch is het nooit af. “Ik wil het liefst nog véééél meer planten! En mijn moeder is zelf een groot kleed aan het maken, dat komt nog boven mijn bed. Kom je dan weer langs?” 😉

(Foto: Indebuurt Nijmegen)

Hoe woon jij?

Zie jij het ook wel zitten om zo’n leuk artikel over jouw huis te krijgen? Wij komen graag met de camera bij je langs! Stuur bij interesse even een mailtje naar [email protected].

Nog meer leuke woningen in Nijmegen:

Noah

Binnenkijken bij Noah (20) die gitaarlessen geeft in zijn slaapkamer

Wat voor bijbaantje kies je als je 20 bent? Vakkenvullen bij de Appie, werken in de horeca, óf gitaa...

Binnenkijken bij Dennis Denissen in Oost: ‘Mijn benedenbuurman is friettent Adam’s Corner’

Binnenkijken bij de dames van Ovum Novum: ‘We zijn net een gezinnetje’

adv.