Binnenkijken bij Ellena: ‘Vrienden willen hun jassen altijd in de oude kluisjes leggen’

Door Babs Bingen 8 april 2019

Ellena (40) kocht middenin de crisis in 2012 een karakteristieke benedenwoning in Nijmegen-Oost. Ze was toen hoogzwanger van haar zoontje Miller (6). Ellena: “Ik heb het huis gekocht om samen met mijn zoontje in te gaan wonen en ik ben er nog steeds héél bij mee.” Wij mochten even bij haar binnen kijken.

Ellena is een geboren en getogen Nijmeegse. In het dagelijks leven werkt ze vier dagen per week als contractmanager bij een ICT-samenwerkingsplatform. Toen Ellena het huis kocht, moest er veel aan gebeuren. Ellena: “Het huis had werkelijk alle kleuren van de regenboog. Elke kamer had een andere tint. De achterkamer was blauw, de keuken terra cotta en weer een andere kamer brandweerrood. De aanbouw met de keuken zat er al wel in, dat heb ik zo gelaten. Ik heb nu twee woonkamers ja, dat is lekker ruim.”

(Foto: Indebuurt Nijmegen)

Elke keer een ander project in huis

Voor Ellena is de inrichting van haar huis een hobby geworden. Ellena: “Ik heb telkens weer een nieuw projectje. Alle planten die je ziet, heb ik bijvoorbeeld pas de afgelopen twee maanden gekocht. Meer groen in huis, dat voelt goed. Ook wil ik nu de blauwe bank van de achterkamer naar de voorkamer verplaatsen en in de achterkamer een bruine leren bank. Ik heb zelfs overwogen om voor jouw komst de bank nog te kopen, maar dat heb ik toch maar niet gedaan – haha.”

(Foto: Indebuurt Nijmegen)
(Foto: Indebuurt Nijmegen)

 

Geluksvondst: oude kluisjes als kast

Een opvallend item in Ellena’s huis is de grote kluisjes-kast. Misschien herken je de kluisjes wel als typische kastjes die je altijd bij zwembaden ziet. Alle sleutels en bandjes voor om je pols of enkel, heeft Ellena nog. De kast was een echte geluksvondst. “Toen ik had bedacht dat ik zoiets wilde, ben ik meteen op Marktplaats gaan kijken. Toen was er toevallig 20 minuten eerder een bedrijf in Nijmegen die deze kast verkocht. Ik heb meteen gereageerd. Hij was trouwens oorspronkelijk geel van kleur, ik heb hem met witte krijtverf beschilderd. Miller kan er ook op tekenen.”

Vrienden doen hun jassen in de kluisjes

Miller is niet de enige die blij is met de kluisjeskast in huis. Ellena: “Ik heb bij de aankoop zelfs bonnetjes gekregen met nummertjes erop. Vrienden van mij vinden dat zo leuk, dat als ze hier langskomen zij hun jas in één van de kluisjes willen stoppen. Dan krijgen ze van mij een kaartje met een nummertje erop. Ja, écht, haha!”

Ellena laat de nummertjes bij de kluisjes zien. (Foto: Indebuurt Nijmegen)

Keuken is haar pride and glory

De keuken is Ellena’s pride and glory, koken is namelijk bij uitstek haar favoriete bezigheid. Trots laat ze de dubbele oven en het grote gasfornuis zien. Ellena: “Dit is gewoon super handig. Wat ik dan het liefste kook? Pfoe, dat kan van alles zijn, van mediterraans tot Arabisch. Ik ben zelf half Grieks, dus ik vind het ook leuk om Griekse gerechten te maken. En dat zijn inderdaad wel andere gerechten dat we hier in Nederland van de doorsnee Griekse restaurants kennen.”

Met Ellena’s Griekse achtergrond in ons achterhoofd, zijn we nieuwsgierig of de tegeltjes in de badkamer daarom zo’n Griekse stijl hebben. Ellena: “Nou, de tegeltjes zijn eigenlijk Portugees. Het komt door de blauw met witte kleurstelling waardoor het een Grieks gevoel geeft. De vorige eigenaar heeft ze er trouwens ingelegd. Ik vond ze eerst hysterisch maar ik heb toch besloten om ze te houden.”

(Foto: Indebuurt Nijmegen)
(Foto: Indebuurt Nijmegen)

Sporen van Miller in Ellena’s slaapkamer

De benedenwoning van Ellena heeft twee slaapkamers. Één slaapkamer zit beneden, daar slaapt haar zoontje Miller. De kamer wordt op dit moment verbouwd, en staat dus even niet op de foto. De trap in de keuken brengt je naar de enige ruimte die zich op de eerste verdieping bevindt en bij de woning hoort: Ellena’s slaapkamer. Voorheen sliep Miller hier. Dat zie je nog aan de olifantenhaakjes die op de muur hangen. Ellena: “Dat was niet helemaal de bedoeling, maar ik krijg ze er niet meer af.”

(Foto: Indebuurt Nijmegen)
(Foto: Indebuurt Nijmegen)

Hoe woon jij?

Lijkt het jou ook leuk om aan ons jouw huisje te laten zien? Natuurlijk komen wij dan langs! Stuur bij interesse even een mailtje naar [email protected] en wie weet staan wij dan binnenkort bij jou op de stoep.

Meer leuke huizen van Nijmegenaren:

Binnenkijken bij Lisanne: ‘Er móest een paal in de woonkamer passen’

Lisanne woont samen met haar vriend Thijs in de Koolemans Beijnenstraat. Ze had één belangrijke eis ...
Roxana binnenkijken

Binnenkijken bij Roxana: ‘Blij met deze prachtplek in Nijmegen-Oost’

Wie door de Dominicanenstraat loopt, kan zich waarschijnlijk niet voorstellen dat er achter een van ...

Binnenkijken bij Megan en Lynn: ‘Hondje Minki is hier de koning in huis’

Vriendinnen Megan (21) en Lynn (22) zijn enorm blij met hun appartement, waar ze nog maar nét wonen....

adv.