Binnenkijken bij broer en zus Bas en Tamara: ‘We eten vaak gezellig samen’

Door indebuurt Nijmegen 11 februari 2019

Je ziet het niet vaak, een broer en zus onder één dak. Dat het superleuk kan zijn bewijzen Tamara (25) en haar boertje Bas (24). Toen Tamara’s huisgenoot vertrok en Bas in diezelfde tijd op zoek was naar nieuwe woonruimte, was de optelsom dan ook snel gemaakt. Nu wonen ze al een tijdje gezellig samen aan de Graafseweg. 

Speciaal voor woningdelers

“Zo’n 2,5 jaar geleden ben ik hier met een vriendin komen wonen”, vertelt Tamara. “Dit pand van de SSHN is speciaal bedoeld voor woningdelers en samen kregen we de begane grond, inclusief eigen badkamer en keuken tot onze beschikking. Ideaal natuurlijk: als je hier als stelletje woont, heb je samen een woonkamer en een slaapkamer. Bij ons werd dat dus allebei een eigen kamer, maar dan toch gezellig samen onder één dak. Toen zij vertrok, moest ik alleen op zoek naar iemand anders om de ruimte mee te delen. Ik vind het superleuk dat dat Bas is geworden.”

Foute bordjes

En ook Bas vind het samenwonen met zijn zus een groot succes. “We hebben natuurlijk ons eigen leven, maar als we allebei thuis zijn eten we eigenlijk altijd gezellig samen. Wel zo leuk! Het keukentje is wat krap als we er samen aan het koken zijn, maar verder is het prima te doen.” In die keuken waar Bas het over heeft, is trouwens een gemeenschappelijk projectje van broer en zus te zien. “De wand tegenover het keukenblok vonden we vrij saai, dus die hebben we volgehangen met allerlei foute bordjes en dergelijke. Dat maakt de keuken meteen een stuk minder saai.”

Bank van oma

Bas en Tamara hebben hun kamers allebei in een heel eigen stijl ingericht. “Hoe ik mijn stijl zou omschrijven? Wit en modern, met veel natuurlijke materialen. Bij Bas is het in zijn kamer allemaal iets industriëler.” En waar Bas door de vorm van zijn kamer, de schouw en de nis wat beperkter is in hoe hij zijn meubels neer kan zetten, varieert Tamara er vrolijk op los. “Bij mij verandert de indeling van mijn kamer regelmatig. Zo heb ik onlangs de oude bank van mijn oma gekregen en die is wat groter dan mijn vorige bank, dus dan moet de rest daar weer op aan worden gepast. Zo blijf ik telkens bezig.”

Mooie mix

Zowel Bas als Tamara combineren in hun kamer oude spulletjes met nieuwe(re) meubels. Bas: “Tamara ging bij ons thuis als eerste op kamers, dus die heeft veel van huis uit meegekregen. Ik heb wat meer nieuwe spullen moeten kopen. Maar toch zie je ook op mijn kamer bijvoorbeeld een schilderij dat onze oma heeft gemaakt en de oude camera van mijn opa. En zo vind je ook bij Tamara een mooie mix tussen oud en nieuw.”

Bijna vertrekken

Hoewel het tweetal het prima naar hun zin heeft samen onder één dak, zal dit samenwonen waarschijnlijk niet al te lang meer gaan duren. Tamara: “De woonruimte is echt bestemd voor studenten en aangezien ik onlangs ben afgestudeerd, verwacht ik dat we rond de zomer moeten vertrekken. Met tegenzin, dat dan wel, want ik zou hier graag nog wat langer blijven wonen. De locatie is super, we hebben meer dan genoeg ruimte en bovendien betalen we maar zo’n tweehonderd euro per persoon per maand. Ik denk niet dat ik snel iets vergelijkbaars zal vinden in Nijmegen. Maar mocht iemand nog woonruimte in de aanbieding hebben en een hele leuke huurder zoeken, dan houd ik me zeker aanbevolen.”

Bas is weliswaar nog niet afgestudeerd, maar ook hij zal waarschijnlijk moeten vertrekken. “Ik woon hier nog te kort om te mogen blijven. Wat ik dan ga doen? Ik denk een tijdje terug naar mijn ouders en daarna samenwonen met mijn vriendin. Jammer dat dat niet in deze woning kan, want dat zou natuurlijk helemaal super zijn…”

Bekijk hier nog meer foto’s (ook van de vogel van Tamara)

Lees ook:

Binnenkijken bij Lisanne: ‘Er móest een paal in de woonkamer passen’

Lisanne woont samen met haar vriend Thijs in de Koolemans Beijnenstraat. Ze had één belangrijke eis ...

Binnenkijken bij Anouk en Thomas: ‘Mijn vrienden noemen het huis vaak een mini-museum’

In de Burchtstraat, boven de Primera, woont Anouk Boereboom (24) sinds kort samen met haar vriend Th...

Binnenkijken bij Lisanne: ‘Er móest een paal in de woonkamer passen’

Lisanne woont samen met haar vriend Thijs in de Koolemans Beijnenstraat. Ze had één belangrijke eis ...

adv.