Binnenkijken bij Annelie: ‘Ik heb dezelfde smaak als mijn zus Laura’

Door Babs Bingen 25 maart 2019

Welkom in het nederige stulpje van Annelie (26). Zij heeft van haar studio een gezellige en warme eigen plek gemaakt. Haar ultieme droom: een hip huis met veel planten. Oftewel een urban jungle. Annelie: “Dan moet ik wel eerst leren om de planten in te leven houden, haha.”

Annelie is nét afgestudeerd als arts en woont nu zo’n twee jaar in de Gouverneur, een gebouw van de SSH& (Stichting Studentenhuisvesting Arnhem en Nijmegen). Een plek waar véél geneeskundestudenten wonen. Annelie: “Het is fantastisch om hier een studio te hebben. Iedereen heeft zijn eigen voorzieningen en alles is goed geregeld. Het was altijd fijn om na een lange dag coschappen thuis te komen op een plek waar je niets met anderen hoeft te delen. Daarnaast wonen er veel bekenden van me, zoals mensen uit mijn cogroep en mijn zusje Laura. Zij woont trouwens nu ergens anders.”

(Foto: Indebuurt Nijmegen)

Herken je dit interieur?

De oplettende kijker valt het misschien op dat dit interieur best veel gelijkenissen heeft met een huisje waar we eerder hebben binnen gekeken. Zoals de mandjes aan de muur, de zwarte kast, het bord in de keuken en véél kleine accessoires. Dat is niet zo raar, want Annelie is de zus van Laura. En als je deze twee zussen naast elkaar ziet, zal het moeilijk zijn om ze uit elkaar te houden. Niet alleen zijn er veel gelijkenissen te bespeuren in hun fysieke kenmerken: ook hun garderobe én hun interieur lijken als twee druppels water.

Ananas-schaal bij Annelie wél veilig

Zoals bijvoorbeeld de in huize Laura veel besproken ananas-schaal. De zussen kochten hem samen in Portugal. Waar Laura’s vriend Michiel de ananas-schaal stiekem wel kapot wil laten vallen, is er in huize Annelie niemand die aan het pronkstuk komt. Bij haar is het schaaltje gelukkig helemaal veilig.

Vroegere strijdbijl begraven

Annelie: “Toen ik ging nadenken over wat we eigenlijk allemaal hetzelfde hebben, kwam ik op een héle waslijst. Nog steeds kom ik dingen tegen waarvan ik denk ‘oh ja, dat heeft Lau ook!”. Vroeger was het weleens lastig. Dan gingen we samen winkelen en wilden we allebei zo snel mogelijk de leukste dingen vinden. Nu we wat ouder zijn, vinden we het alleen maar leuk dat we dezelfde smaak hebben en hebben we geaccepteerd dat we veel dezelfde kleding en items in ons interieur hebben, haha.”

(Foto: Indebuurt Nijmegen)

Het interieur-gen

De interesse voor een mooi gestyled huis met aparte items erin, hebben de dames niet van een vreemde. Moeders heeft het gen en de kijk op mooie spulletjes doorgegeven aan haar dochters. Annelie: “Onze moeder is er goed in om in tweedehands winkels leuke vaasjes en andere accessoires te vinden. Ook heeft ze voor ons allebei lampenkapjes, gordijnen en kussens gemaakt. Zoals de kap van de lamp in de hoek naast mijn bank.”

Retro IKEA-stoel

De stoel die in het woongedeelte van Annelie’s studio staat, is ook van haar ouders geweest. En je raadt het al: die staat óók middenin Laura’s kamer. Hoewel ze er hip uitzien, zijn ze lang, lang geleden ooit gekocht. Annelie: “De twee stoelen hebben altijd bij mijn ouders gestaan en zelfs ook nog bij mijn oom en tante. Nu zijn ze weer helemaal hip en hebben Lau en ik er allebei eentje. Ter ere van hun 75-jarig bestaan heeft IKEA deze retro stoelen zelfs weer in de collectie gebracht.”

(Foto: Indebuurt Nijmegen)
Dit bord al eens eerder gezien? Dat kan: bij Laura! (Foto: Indebuurt Nijmegen)

Gitaar als styling-element

We spotten een gitaar in Annelie’s kamer. Is ze ook een heuse gitaarspeelster? Annelie lacht: “Ik heb hem hier neergezet omdat ik ooit ben begonnen met spelen. Dat is inmiddels alweer tien jaar geleden. Als ik er ooit de tijd voor heb, wil ik het wel weer graag oppakken. Maar voor nu staat het ook gewoon mooi, haha.”

Annelie is heel blij met haar eigen plek. Helaas gaat ze binnenkort op zoek naar iets anders, omdat ze natuurlijk geen student meer is. Of ze wensen heeft voor haar volgende huisje? “Een urban jungle! Net als Laura, natuurlijk 😉 .”

Hier kijk je nog eens binnen bij Laura:

Binnenkijken bij Laura en Michiel: ‘De inrichting was een flinke hap uit mijn spaarrekening’

Laura twijfelde geen moment waar ze met haar Tilburgse vriend Michiel wilde samenwonen: de Handelska...

adv.