Studenten opgelet: 5 x goed wonen bij de SSH& in Nijmegen

Door Yannick Baay 14 april 2018

Voor studenten is goedkope huisvesting alleen nog maar belangrijker geworden met de komst van het nieuwe stelsel rondom studiefinanciering. Gelukkig hebben we in Nijmegen de SSH&, een stichting die betaalbare studentenwoningen aanbiedt. Maar waar bestaat dat aanbod eigenlijk uit? In dit artikel bekijken we vijf complexen van de SSH&.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Hoogeveldt

Summer evening #summer #Hoogeveldt #nijmegen #dorm #student #holiday #sunset

A post shared by Felix (@felixwagner) on

Allereerst is er Hoogeveldt: het oudste complex van de SSH& en misschien ook wel het populairst. Het complex ligt eigenlijk naast de campus, waardoor je ’s ochtends niet zo ver hoeft te fietsen naar je college. Het complex bestaat uit gangen die de keuken, badkamer en toiletten delen. Op de kleinere gangen woon je met vijf andere studenten, op de grootste gangen met vijftien andere bewoners. Hoogeveldt is een soort van eigen campus, met café Piecken, een minisupermarkt en een fietsenmaker.

Vossenveld

The Vossenveld complex by the river #my#new#home#Vossenveld#Nijmegen

A post shared by Martine (@martinehoiby) on

Vossenveld ligt ver weg van het centrum en de universiteit, maar maakt veel goed door de prijs. Dit complex is bij uitstek geschikt voor de eerstejaars: zij krijgen op de helft van de kamers (toch al gauw 315 kamers) voorrang. De gangen zijn gemiddeld wat kleiner dan in Hoogeveldt en kamers hebben hun eigen douche. Wanneer je het niet erg vindt om een stukje te moeten fietsen voor je college, is het hier goed vertoeven.

Galgenveld

Al zo vaak voorbij gekomen. Gisteren dan toch maar eens een foto van gemaakt.

A post shared by Els Groffen (@elsgroffen) on

Twee keer struikelen vanuit je kamer en je staat op station Heyendaal. Dat is de beste manier om Galgenveld te beschrijven. Het complex ligt centraal en is daarmee geschikt voor zowel studenten van de RU als de HAN. Ook bij dit complex krijgen eerstejaars voorrang. Hier deel je alleen maar de keuken, dus je hebt niet alleen je eigen douche, maar ook je eigen wc. Galgenveld is ook geschikt voor de oudere studenten, omdat er ook zelfstandige appartementen zijn. Dan heb je alles voor jezelf en hoef je dus helemaal geen rekening meer te houden met de afwas van anderen.

Sterrenbosch

 

Posted by Sterrenbosch SSHN on Tuesday, 12 April 2011

Nóg dichter bij de universiteit wonen kan niet, want Sterrenbosch staat midden op de campus. Zelfs colleges die om 8:45 uur beginnen, zijn nu geen probleem meer. Helaas is Sterrenbosch ontzettend populair, waardoor je behoorlijk wat inschrijftijd nodig hebt om hier binnen te komen. Mocht je een student zijn die een beetje uitloopt met zijn studie en toevallig al vier jaar ingeschreven staat bij de SSH&, dan is Sterrenbosch echt iets voor jou. Alle kamers in dit complex zijn zelfstandige appartementen: je hoeft helemaal niks meer te delen en je hebt geen vervelende huisgenoten.

Mariënbosch

Mocht je geen tijd hebben om wekelijks naar de fitness te gaan voor je beenspieren, dan kan je altijd nog in Mariënbosch gaan wonen. Dit complex ligt namelijk aan de Sophiaweg, een van de meer heuvelachtige stukken van Nijmegen. Mariënbosch bestaat uit een stuk oudbouw, waar vroeger een meisjespensionaat zat, en een stuk nieuwbouw. Het complex is bedoeld voor ouderejaars, met zelfstandige appartementen. Het leuke aan dit gebouw zit hem in het verschil in de kamers: in de oudbouw is geen kamer hetzelfde!

Overweeg jij in Nijmegen te gaan studeren? Lees dan vooral even dit:

Voor alle nieuwe studenten: dit heb je nodig om te overleven in Nijmegen

De Nijmeegse introductie is begonnen! Allerliefste eerstejaars: welkom in de mooiste en gezelligste ...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen

adv.