Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goedkoop wonen als student in Nijmegen? Zet je in voor de maatschappij!

Aangeboden door De Woondiversiteit Nijmegen 6 augustus 2020

Geef je bijles aan jongeren in je wijk? Zet jij je in tegen vereenzaming onder ouderen? Of draag je op een andere manier jouw maatschappelijke steentje bij? Dan ben je geknipt voor een kamer aan de Meijhorst in Nijmegen! 

Na het succes in Leiden, Delft en Amsterdam is ook Nijmegen aan de beurt. Het woonproject De Woondiversiteit strijkt neer in onze stad. Dit bijzondere project biedt 57 tijdelijke woonruimtes aan jongeren die zich inzetten voor anderen, oftewel maatschappelijk betrokken zijn.

GGD-gebouw Nijmegen

Voldoe jij aan dit criterium? Dan kan het voormalig GGD-gebouw aan de Meijhorst jouw nieuwe stek worden. Villex Vastgoedbescherming, de organisatie die leegstand in Nijmegen tegengaat, transformeert deze locatie naar een fijne leefruimte. “De Woondiversiteit is een bijzonder project waarbij jongeren zelf zorgen voor een leefbare, schone en veilige woonomgeving”, legt Rob Olivier, directeur van Villex, uit. “Als bewoner ben je één van de schakels die er voor zorgt dat de community sterker wordt en mensen zich thuis voelen.”

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

Foto: De Woondiversiteit
Foto: De Woondiversiteit
Foto: De Woondiversiteit

Captains gezocht

Voor het groepsgevoel hoeven bewoners niet alleen te zorgen. Zogeheten ‘captains’ helpen hen daarbij. Als captain ben je het aanspreekpunt van en de schakel tussen bewoners. Daarbij focus je je op een of meerdere taken, zoals groenonderhoud of hygiëne. “Je zorgt er onder andere voor dat de gemeenschappelijke ruimtes schoon, leefbaar en veilig zijn”, verduidelijkt Jesse IJsendoorn van Villex. “In ruil hiervoor ontvang je huurkorting.”

Als captain ben je geen manusje-van-alles, integendeel. Iedere captain heeft zijn eigen gebied. “Wij zoeken naast bewoners ook verschillende captains”, vertelt Jesse. Hij somt op: “Een captain met groene vingers, een ‘handige Harrie’ die klaar staat om kleine herstellingen in en rondom het pand uit te voeren, iemand die activiteiten en bewonersvergaderingen opzet, en zo zijn er nog meer captains nodig.”

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

Foto: De Woondiversiteit
Foto: De Woondiversiteit
Foto: De Woondiversiteit
Foto: De Woondiversiteit

Aanmelden voor woonruimte

Klinkt dat als muziek in je oren, captain worden? Of ben je op zoek naar een studentenkamer in Nijmegen en zet je je in voor anderen? Meld je aan op www.villex.nl om zeker te zijn van een plek binnen De Woondiversiteit in Nijmegen.


Meer over De Woondiversiteit Nijmegen ontdekken?

De Woondiversiteit Nijmegen gemeente en lokale diensten

De Meijhorst 6-10, Nijmegen

Bekijk meer:gemeente en lokale diensten

adv.