Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit gaat plat op de Weurtseweg en dit krijgen we ervoor terug

Door Janneke van Bergen 23 februari 2018

Op de Weurtseweg in Nijmegen wordt flink gesloopt. Het oude Cultuurhuis van de Stad ligt al plat en de garage ernaast staat ook al op de planning. Wij willen natuurlijk weten: wat krijgen we ervoor terug?

We krijgen twee nieuwe woontorens!

Op termijn komen er op dit stukje grond (dus het perceel Weurtseweg, Lijnbaanstraat en Nina Simonestraat ) een appartementencomplex en twee woontorens! Hoe deze er precies uit gaan zien is nog niet bekend. “Eerst moet bekend worden hoe de Laan van Oost-Indië precies gaat lopen”, vertelt Wout van Hees, directeur ontwikkelingsbedrijf Waalfront.

Wat te doen met de Laan van Oost-Indië?

De Laan van Oostindië is de ‘hoofdweg’ van de nieuwe wijk Batavia (door sommige ook Koningsdaal genoemd). Er is nogal discussie over hoe deze weg moet gaan lopen. Sluit ‘ie bijvoorbeeld loodrecht aan op de Weurtseweg of half schuin? “Op dit moment wordt onderzocht wat de beste optie is. Half maart gaat het college van b en w hier een besluit over nemen.”

Wij houden je op de hoogte

Als deze kogel door de kerk is, worden ook het nieuwe appartementencomplex en de woontorens verder uitgewerkt op de tekentafel. Uiteraard houden wij je op de hoogte!

 

Meer over

Nieuws Wonen

adv.