Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Exclusief wonen: deze prachtige woning in Nijmegen-Noord staat te koop

Door Sophie van den Boogaard 18 oktober 2020

De woningmarkt in Nijmegen is overhit. Er is meer vraag dan aanbod en dat maakt dat woningen als warme broodjes over de toonbank gaan. Om een excentriek exemplaar te vinden in en rondom onze stad is dus nog niet zo makkelijk. Maar, we hebben goed nieuws: deze bijzondere, landelijke woning in Nijmegen-Noord staat nu te koop.

De woning aan Stationsstraat 49 in Nijmegen-Noord is er één uit duizenden, vertelt huidige eigenaar Theo Opgenoord. “Het is een huis zoals je ze in de boeken ziet. Ik heb er meer dan veertig jaar met plezier gewoond. Deze vrijstaande, riet gekapte jaren-30-woning heeft een perceel van zo’n 900 vierkante meter. Ik heb deze bijzondere woning altijd met liefde onderhouden: binnen en buiten. Inmiddels oogt het wat gedateerd, maar dat stelt de nieuwe bewoners in staat om naar eigen inzicht een sfeervol landhuis vorm te geven.”

Gezellig gezinsleven

Theo verkoopt de woning met pijn in zijn hart. “Als alleenstaande op leeftijd ga ik op zoek naar een kleinere woning. De kinderen zijn uitgevlogen en daarom verdient dit gezinshuis weer een nieuwe periode als veilige haven waarin een gezellig gezinsleven centraal staat.”

Baksteen, hout en riet

De woning werd gebouwd tussen 1931- en 1944, in opdracht van Johannes en Catharina Koedam. Zij lieten zich inspireren door de interbellumarchitectuur. Dat zie je terug in het gebruik van veel natuurlijke materialen, zoals baksteen, hout en riet. Het huis draagt de naam Cohadiad, gebaseerd op de voornamen van de vier kinderen van de familie Koedam. De naam van het huis komt ook voor in de geschiedschrijving van de Tweede Wereldoorlog. Een geheime ruimte in de woning werd toen gebruikt als onderduikadres.

Originele aanrecht

Als je de woning binnenkomt, valt de weergaloze art deco stijl van de entree direct op. De grote woonkamer heeft twee erkers en een openslaande tuindeur naar het terras. De woonkeuken heeft nog het originele aanrecht en kastenwand met ingebouwde afwasmachine en koelkast. Benieuwd hoe de slaapkamers eruit zien? Kijk maar mee!

Tekst gaat verder onder de foto’s.

(Eigen foto.)
(Eigen foto.)
(Eigen foto.)
(Eigen foto.)
(Eigen foto.)
(Eigen foto.)
(Eigen foto.)
(Eigen foto.)
(Eigen foto.)
(Eigen foto.)

Alle foto’s en meer informatie over de woning vind je op Funda.

Reageren doe je zo

De excentrieke woning beslaat officieel 124 vierkante meter, maar heeft een bruto vloeroppervlakte van 228,2 vierkante meter. Dit heeft te maken met de keuze voor een stijl dak, met behoud van de rieten kap. Het huis heeft twee woonlagen en een zolder. Wat vooral opvalt is de prachtige, supergrote tuin! De woning ligt op fietsafstand van de stad en toch in de natuur. Voor het huis inclusief het perceel van meer dan negenhonderd vierkante meter wordt €625.000 k.k. gevraagd.

Zie jij jouw kids al rondrennen in deze prachtige tuin of struinen door het nabij gelegen park Lingenzegen? En ben je niet bang om je handen uit de mouwen te steken? Reageer dan snel via Funda, of neem direct contact op met Theo voor een bezichtiging via 024-0247505749. Wie weet geef jij deze woning weer een nieuw leven.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stationsstraat 49. Meer over Stationsstraat 49 ontdekken?

Stationsstraat 49

Stationsstraat 49, Nijmegen

Meer over

Wonen

adv.