Binnenkijken bij Lotte in Oost: “Ik ben doodsbang voor vogels, maar mijn hele huis hangt er vol mee”

Door Babs Bingen 5 maart 2018

Schattige kandelaartjes, vogelbeeldjes, kleine cactussen, een gouden aap… In het knusse tweekamerappartement van de nét afgestudeerde Lotte (23) kijk je je ogen uit. Overal in de huurwoning van ongeveer 38 vierkante meter is wel iets te zien, zonder dat het een rommeltje wordt. Deze week kijken we binnen bij Lotte!

Oog voor detail

Één ding is zeker: Lotte heeft oog voor detail. Alle kleine frutsels die in elk hoekje of op elk plankje te zien zijn, staan zorgvuldig opgesteld en passen perfect bij elkaar. De brandende kaarsjes zorgen voor een warme sfeer. Het is duidelijk dat ze over de inrichting van haar huisje heeft nagedacht. Daar houdt ze zich dan ook graag mee bezig. Lotte: “Ik vind het leuk om zelf dingetjes bij elkaar te zoeken. Het liefst low-budget: sommige dingen komen bijvoorbeeld van de kringloop.”

Op tafel in de woonkamer branden gezellig de kaarsjes en pronken de kleine bloemetjes uit de bloemenzaak van Lotte’s moeder. (Foto: indebuurt Nijmegen)

Persoonlijke touch

De meeste accessoires waarmee Lotte haar huisje pimpt, dragen een persoonlijk verhaal met zich mee. De pannenlappen in de keuken werden bijvoorbeeld door haar oma gemaakt. En één van de schilderijtjes boven de bank kocht ze in Siena, waar ze een tijd gestudeerd heeft. Het meest bijzondere item? Het bordje met het cijfer 22. Lotte: “Toen mijn opa en oma nog onze buren waren, woonden zij op nummer 22. Toen zij kwamen te overlijden, moest het huis verkocht worden en kreeg ik als aandenken dit nummerbordje omdat ik toen 22 jaar was.”

De oude landkaart van Nederland op het plankje in haar slaapkamer kreeg Lotte van haar ouders bij haar geboorte. Lotte: “We hebben vroeger ook in Thailand en Singapore gewoond. Mijn broertjes kregen dus bij hun geboorte een kaart van die landen.”

Mama’s bloemetjes

De liefde voor interieur deelt Lotte met haar moeder. Beiden veranderen geregeld details in hun interieur. En dat is handig: “Soms wisselen we wel eens spulletjes uit. Ben ik even klaar met roze, kan mijn moeder misschien wel weer een vaasje in die kleur gebruiken. En dan neem ik weer iets van haar mee.” Lotte’s moeder is bloemist. Niet gek dus dat overal in kleine vaasjes en glaasjes in Lotte’s huis kleine bloemetjes te vinden zijn.

Zelfs over de styling van het keukenaanrecht is nagedacht. (Foto: indebuurt Nijmegen)

Vogels

Overal in Lotte’s interieur zien we vogeltjes terug: ze hangen boven de bank, staan op tafel en zijn te vinden in de vensterbank. Lotte: “Eigenlijk is dat heel raar. Ik ben doodsbang voor vogels, maar mijn hele huis hangt er vol mee!”

Vanaf het balkonnetje dat grenst aan de woonkamer kijk je zo een rustige straat van Oost in. (Foto: indebuurt Nijmegen)

Doe-het-zelfer

Als Lotte toe is aan nieuwe items bewerkt ze haar oude spulletjes vaak zelf. Lotte: “Eerst had ik veel rosé-kleurige items, maar daar was ik een beetje klaar mee. Nu vind ik goud wel mooi, dus heb ik een spuitbus met gouden lak gekocht en de rosé-kleurige spulletjes goud gespoten.”

Tegenover de zithoek zit het keukenblok. (Foto: indebuurt Nijmegen)

Wil jij ons nou ook jouw woning laten zien? Laat het ons weten!