Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo ziet het huis van de Nijmeegse fashionblogger Milou eruit

Door Babs Bingen 10 september 2019

Deze week kijken we binnen bij de Nijmeegse Milou Hendriks (23). Milou noemt zichzelf een fashionblogger en heeft ruim 14 duizend volgers op Instagram. Alles dat met mode, beauty en styling te maken heeft ligt helemaal in haar straatje. Niet gek dus, dat we nieuwsgierig waren naar haar mooie ingerichte woning. 

Als je aan het huis van een fashionblogger denkt, dan denk je aan een strak gestylde ruimte. Over de inrichting van Milou’s woning is dan ook duidelijk nagedacht: veel wit, veel licht en vooral niet ‘zo maar van alles wat’. Milou: “Ik heb niet een heel groot huis, dus is wit de belangrijkste kleur hier. In combinatie met het vele daglicht dat door de grote dakkapel bij de keuken binnenkomt, lijken de ruimten groter en daarnaast ook nog schoner.”

Woon-eis 1: planten

Milou weet goed wat ze mooi en belangrijk vindt en heeft dan ook een aantal woon-vereisten. De eerste is al aan bod gekomen: véél daglicht. Door naar de tweede: planten. Ook die spotten we meteen. Het groen in Milou’s woonkamer steekt mooi af tegen de strakke witte muren. De één staat hoog, de ander laag. De één lijkt op een kleine palmboom, de ander is een cactus. Het maakt de ruimte gezellig.

(Eigen foto, Milou Hendriks)
(Eigen foto)

Woon-eis 2: een eigen buiten

Door naar de volgende woon-eis: een eigen buiten. In deze woning is Milou gezegend met een eigen dakterras. Milou: “Ik vind het belangrijk dat ik bij zelf naar buiten kan. Ik ben geen natuurmens, maar vind het wel fijn om altijd even in de zon te kunnen zitten zonder dat je naar een openbare ruimte hoeft. Hier op het dakterras boven de keuken kan dat prima. In zomer is het fijn barbecueën hier.”

(Eigen foto)

Woon-eis 4: persoonlijke spullen

Ook heeft Milou graag accessoires in haar huis die de inrichting persoonlijker maken. Mits het bij de rest van de inrichting past. “Ik heb hier en daar wel wat foto’s hangen. Zo hangen er bij de keuken twee van mijn vriend en mij. Het moet het wel goed staan, anders mag het niet. Ik ga niet zo maar overal foto’s ophangen. Ook ligt hier bij de platenspeler een stapel oude platen van mijn vader. De plaat van de Beatles die aan de muur hangt, is bijvoorbeeld van hem geweest.”

(Eigen foto)
(Eigen foto)

This room was clean yesterday

In Milou’s kleding- en werkkamer zien we een bordje ‘This room was clean yesterday’. Op dit moment is de ruimte netjes opgeruimd. Is de kamer normaal gesproken stiekem toch een stuk rommeliger? Milou: “Hoewel ik er steeds beter in word, ben ik wel rommelig. Zeker in deze kamer is het een issue. Ik draag minimaal twee outfits per dag: één overdag en één ’s avonds. Na het uitkiezen daarvan, ligt overal kleding. Het bureau ligt eigenlijk altijd bezaaid met een flinke stapel kleding.”

De ultieme opruim-tip

Toch heeft Milou een ultieme opruim-tip voor iedereen die ook veel kleding heeft en ook regelmatig last heeft van keuzestress. “Deze handige opbergstrategie komt van opruimgoeroe Marie Kondo. Met een speciale techniek vouw je je kleding op, zodat het dwars in de lades van je kast staan. Het bespaart niet alleen ruimte in je kast, maar zo zie je ook precies wat waar ligt. Hoef je geen stapels over hoop te halen.”

Hieronder zie je de vouw-methode:

Woon-eis voor de toekomst

Als we dit zo horen, heeft Milou het goed getroffen met haar huis. Enneh, de locatie is óók nog eens perfect: aan de Tweede Walstraat, middenin het centrum. Geluidsoverlast heeft ze eigenlijk nooit. Als ze dan nog één ding mocht kiezen dat ze graag in een toekomstig huis zou willen hebben: een karakteristieke woning met een kamer en suite. Ook dat snappen we wel.

Bekijk hier de rest van de foto’s van Milou’s woning:

(Eigen foto)
(Eigen foto)
(Eigen foto)
(Eigen foto)
(Eigen foto)

Hoe woon jij?

Lijkt het jou ook leuk om aan ons jouw huisje te laten zien? Natuurlijk komen wij dan langs! Stuur bij interesse even een mailtje naar [email protected] en wie weet staan wij dan binnenkort bij jou op de stoep.

Lees ook:

Open Monumentendag 2019 in Nijmegen: alles wat je wil weten

Ieder jaar is het in het tweede weekend van september Open Monumentendag in Nijmegen. Of eigenlijk z...

Feiten en cijfers: zoveel Nijmegenaren leven in armoede

In 2017 leefden er bijna 939 duizend Nederlanders in armoede. Dat is ongeveer 5,7 procent van de bev...

Wauw! Deze timelapse vangt een prachtige zonsondergang aan de Waalkade

Wat worden we toch altijd blij van de uitzichten aan de Waalkade. Ook onze gastredacteur Sergio Carr...

“”

adv.