Binnenkijken bij De Laeckens: “Hotel, huis en restaurant in één!”

Door Anoek Pelgrum 4 maart 2018

Toevallig al eens van De Laeckens gehoord? In het kort: het is een gezellig en romantisch groepsverblijf, ook wel Airbnb-huis of longstay, op de Grote Markt in Nijmegen. Een bezoek aan dit verstopt paleisje leverde mooie plaatjes op. Kijk je mee?

Er was eens.. 

Een camper! Jawel, daarmee begon het sprookje voor Edwin van Haren en Marloes van de Wetering. Edwin (48), afkomstig uit Weurt, ging met zijn Marloes (29) mee op zakenreis naar ‘la France’. Terwijl de twee de nachten doorbrachten in een camper, sliep er een aantal Airbnb-gasten in hun huis in Weurt. Gek idee? Edwin en Marloes vonden van niet. Het principe beviel zelfs zó goed, dat ze besloten hun huis regelmatig open te stellen voor gasten. De camper bleef hen op die momenten altijd zeer trouw. Toch kwam het sprookje pas echt tot leven toen het stel een jaar geleden trotse eigenaar werd van ‘De Laeckens’.

Julia, Mimi, Chloe of toch Mori?

“Vorig jaar kwam dit pand te koop te staan. We bedachten ons geen moment en kochten het binnen een dag”, aldus Marloes. “De ruimte biedt meer mogelijkheden dan ons eigen huis. Het is groot genoeg voor maximaal twaalf gasten, wat ideaal is voor vriendinnengroepen, studiegezelschappen, gezinnen of collega’s die een paar dagen in Nijmegen willen verblijven.”
De Laeckens beschikt in totaal over zes kamers, waarvan vier een hotelachtig karakter hebben. Marloes: “Deze vier kamers hebben ieder een naam. Je kunt dus zelf bepalen of je in Julia, Mimi, Chloe of Mori gaat slapen. En.. vergeet de wijnkamer niet! Een pronkstuk dat (letterlijk en figuurlijk) schuilgaat in de kelder, net als het vernieuwde loungegedeelte.” Dus: een wijntje, chipje en filmpje, dan maar?

De Laeckens
Eén van de kamers, genaamd Chloe.

Lakenhal van Nijmegen

Ho! Voordat er wijn aan te pas komt, is het eerst tijd voor een serieus gesprek. Waarom een verblijfplaats op deze locatie? “Wat ons vooral aansprak aan dit pand, was de privésfeer. Het straalt iets rustgevends, romantisch en authentieks uit, waardoor het lijkt alsof je gewoon thuis bent. Dat is ook ons streven. We zoeken een middenweg tussen het comfort van een hotel en het makkelijke van een huis.” De geschiedenis hielp een handje mee als het gaat om die authentieke uitstraling. Marloes: “Het pand komt uit de middeleeuwen en diende in die tijd als Lakenhal. Veel details zijn nu nog zichtbaar in de muren.” Ahá, daar komt dus de naam ‘De Laeckens’ vandaan!

De Laeckens
Zo zag een deel van de Lakenhal er vroeger uit.

In de watten gelegd bij De Laeckens

Hoewel Marloes en Edwin hun handen vol hebben aan de boekingen, streven ze wel altijd naar persoonlijk contact. “We proberen vaak iets extra’s te doen. Laatst had ik voor de 50e verjaardag van een gast een taart gemaakt en de tafel leuk opgemaakt. Het zit hem in de kleine dingen als een folder met tips over restaurants en cafés op loopafstand.” Grappig én misschien herkenbaar voor velen is dat De Laeckens vaak wordt gezien als restaurant. Met name als er ‘s avonds kaarslicht brandt. Het heeft er ook wel iets van weg, zo blijkt: “Je bestelt bitterballen bij de buren, die ze vervolgens hier komen brengen. In feite heb je dan je eigen restaurantje!”, aldus Marloes. Hoe leuk is dat?

Mogen wij binnenkijken?

Woon jij op een bijzondere plek in Nijmegen, een huis met een verhaal, in een kamer in een superleuk studentenhuis of in een droomhuis? Run jij een leuke Bed & Breakfast of heb jij een Airbnb-huis in Nijmegen? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnenkijken!

adv.