Binnenkijken bij B&B Stadsoase Nijmegen: “We kregen een 9,5 van Booking.com”

Door Anoek Pelgrum 9 juli 2018

Op zoek naar een rustige, groene omgeving midden in Nijmegen-Oost? Een plek waar je met vrienden verblijft? Dan ben je bij B&B Stadsoase Nijmegen aan het juiste adres. Henk Stevens en Tea Bodéwes runnen het nu drie jaar en ontvangen positieve reacties van zowel topsporters als creatievelingen. Kijk je mee?

Het is niet zo gek dat Henk (66) en Tea (59) drie jaar geleden besloten hun Bed en Breakfast Stadsoase te noemen. Eenmaal de poort gepasseerd, wacht er namelijk een erf waar een serene sfeer hangt. Héél even denk je dat je ver in de bossen bent of ergens achteraf op het platteland. Maar nee, het is gewoon de Dommer van Poldersveldtweg. Om het gevoel van de stadsoase te versterken, biedt het stel creatieve en sportieve activiteiten aan. Tea geeft bijvoorbeeld teken- en schilderworkshops en Henk neemt je graag, op de fiets of met hardloopschoenen aan, mee door de bossen.

“Ik verbaas me iedere ochtend weer over deze locatie”

Tea: “Zeven jaar geleden kochten we dit huis. Vanwege een aanwezige tussendeur, verdeelden we het in twee delen: onze eigen woonruimte en het B&B-deel.” De site van de Bed en Breakfast geeft aan dat het vooral voor sportievelingen, families en vriendinnen aantrekkelijk is om een nachtje te boeken. Daarover zegt Henk: “Wij vinden het leuk om groepen van maximaal acht personen te verzorgen die bij ons passen en die net zo enthousiast zijn over rust, natuur en sport als wij. Als ik naar mezelf kijk: ik verbaas me iedere ochtend weer over deze locatie. Je hoort geen één auto. Dat moet mensen aanspreken.”

B&B Stadsoase Nijmegen
Het B&B-deel: je hoort en ziet geen auto voorbij razen op dit fijne terrasje.

B&B Stadsoase Nijmegen gaat internationaal

Naast positieve verbazing is het vooral een trots gevoel wat de Bed en Breakfast bij Henk en Tea oproept. Henk: “We zijn erg geliefd bij internationale topsporters. Zo verblijft hier ieder jaar een groep Australische atleten die een trainingsstage in de B&B combineren met deelname aan de Next Generation Athletics op de atletiekbaan. Extra leuk: die atleten behoren tot dezelfde internationale trainingsgroep als de Nijmeegse Susan Krumins-Kuijken.”
Uiteraard zoeken sommige gasten het ook dichterbij huis. Tea: “Vorige maand verbleven hier vier, in Nijmegen geboren, zussen. Ze kwamen na veertig jaar de stad opnieuw ontdekken, omdat de een in Groningen woont en de ander in Zwitserland. Aan ons de eer om de overnachting te verzorgen.”

B&B Stadsoase Nijmegen
Internationale gasten prikken hun land van herkomst op een muur met dit als resultaat!

Certificaat van Booking.com

Hoewel het vrij vanzelf gaat, doen Henk en Tea er alles aan om de gasten een fijn verblijf te bezorgen. Henk: “Iedere ochtend staat er een biologisch ontbijt klaar met vers fruit uit eigen tuin. Bovendien hebben de gasten een eigen ingang. Dat waarderen ze enorm.” Ter beloning ontvingen Henk en Tea vorig jaar een certificaat van Booking.com met als eindcijfer een 9,5. Tea: “Het cijfer is gebaseerd op de positieve reviews die wij de afgelopen jaren van zowel topsporters als creatievelingen ontvingen. Ik kan me nog goed herinneren hoe iemand bij vertrek zei: ‘Je moet het houden hoor, zoals je het nu hebt.’ Dat is toch een groot compliment?”

Zie hier het certificaat van Booking.com
Ter illustratie: dit zie je onder andere bij het passeren van de poort.
Terwijl je aanbelt, vang je een glimp op van dit bordje.
Intussen is het tijd om hier te gaan slapen.
Voordat het ontbijt 's ochtends plaatsvindt, haalt Henk of Tea nog wat fruit uit de tuin.
Vervolgens nuttig je hier het ontbijt.
Na het ontbijt kun je even relaxen.
Verder doe je alvast wat inspiratie op voor de activiteiten van die dag.
Dit zijn bijvoorbeeld de Australische atleten die ieder jaar voor de sportieve activiteiten terugkeren.
Toch meer zin in in een creatieve middag? Tea weet raad!

Mogen wij binnenkijken?

Tot slot zijn we benieuwd naar het volgende: woon jij op een bijzondere plek in Nijmegen, in een huis met een verhaal? Beschik jij over een speciale studentenkamer of woon je misschien wel in een droomhuis? Run jij net zo’n leuke Bed & Breakfast als Henk en Tea of heb je een uniek Airbnb-huis? Laat het ons dan weten, want we komen graag bij je binnenkijken!

adv.