Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Waar is WAAR? Dit is er gebeurd met de Nijmeegse cadeauwinkel

Door Babs Bingen 28 mei 2020

Cadeauwinkel WAAR is al enige tijd uit de Ziekerstraat verdwenen. De naam pronkt wel nog boven de deuren, maar de zaak is leeg. Waar is WAAR? Wij zochten het uit.

Voorbijgangers denken misschien dat de duurzame cadeauwinkel de coronacrisis niet heeft overleefd. Gelukkig is dat niet het geval! Er stond namelijk al langer een verhuizing naar de Nijmeegse Marikenstraat op de planning. Dit viel per toeval samen met de start van de coronacrisis.

Huurcontract liep af

Eigenaresse Julia van der Mede vertelt ons: “In 2017 heb ik de winkel van de vorige eigenaar overgenomen. Daardoor voelde het altijd al alsof ik de winkel van een ander stond. Ik wilde graag ergens een frisse start maken in een eigen pand, in mijn eigen stijl. Ons huurcontract liep onlangs af. Dat was toevallig in het begin van de coronacrisis.”

(Eigen foto)

Duurzame cadeaus

WAAR staat bekend om de duurzame spulletjes die je er vindt. Julia: “Elk item heeft een verhaal. Zo zijn sommige dingen gemaakt van gerecycled materiaal of zit er een mooi fairtrade doel achter. Zo heb je een mooi cadeau en doe je iets goeds voor de wereld.”

We moeten cadeauwinkel WAAR dus even missen, maar gelukkig niet lang Julia verwacht op 6 juni te openen op nummer 53 in de Marikenstraat. Uiteraard worden de richtlijnen van het RIVM goed opgevolgd.

Lees meer:

Bourgondisch genieten: dit restaurant opent binnenkort in Nijmegen-Oost

In Nijmegen-Oost was ons iets verdachts opgevallen: er werd geklust aan een nieuwe zaak.  In eerste ...

Andor van skateshop 247 Store: ‘We zien steeds meer meiden skateboarden’

Andor van de Boom opende 18 jaar geleden een van de eerste skateshops in Nijmegen, winkel 247 Store ...

Nieuwe trend gespot in Nijmegen: botanisch stoepkrijten

Misschien is het je al opgevallen of heb je er totaal nog geen oog voor gehad: op sommige stoepen in...

adv.