Black Friday in Nijmegen: dit moet je weten

Kleding, accessoires, meubels en meer: veel winkels in Nijmegen hebben op Black Friday producten in de sale. Misschien ook wel die ene leuke zaak in de Broerstraat. Wat houdt Black Friday in Nijmegen precies in en welke zaken doen (bewust niet) mee?

Waar komt Black Friday vandaan?

Black Friday is vanuit de Verenigde Staten overgewaaid en staat bekend als dé shopdag van het jaar. Op die dag verlagen veel ondernemers de prijzen van hun producten. Verschillende ketens en Nijmeegse boetiekjes doen mee met de kortingsdag, waardoor het een goed moment kan zijn om een nieuwe televisie, winterjas of bank te kopen. Amerikanen zien Black Friday als het begin van de kerstinkopen.

Wanneer is Black Friday?

Black Friday is traditiegetrouw de dag na Thanksgiving, op de vierde vrijdag van november. Dat is dit jaar op 25 november. De meeste mensen in de Verenigde Staten hebben standaard vrij op die dag, helaas is dat voor Nijmegenaren niet het geval!

Wat betekent Black Friday?

De eerste keer dat de term Black Friday werd genoemd, was in 1869. Het was het begin van de crash op de goudmarkt in de Verenigde Staten. Twee grote financiers werkten destijds samen om zoveel mogelijk goud op te kopen in de hoop dat de prijs zou stijgen en ze het met veel winst konden verkopen. Op 24 september kwam dit uit. Gevolg: de prijs van de aandelen daalden waardoor er veel faillissementen kwamen. Dat werd omschreven als Black Friday.

openingstijden Vierdaagse
(Foto: indebuurt Nijmegen)

Welke winkels doen mee met Black Friday?

Voordat je je spaargeld bij elkaar legt, is het goed om te weten welke Nijmeegse zaken meedoen met Black Friday. Dit is geen volledig overzicht, maar geeft je een idee.

Meubelzaken

Ben je op zoek naar een nieuwe kast, bank of bed, dan kun je tijdens Black Friday met korting shoppen bij onder meer LeenBakker, Praxis en Rivièra Maison. Voor accessoires kun je bijvoorbeeld terecht bij HEMA.

Schoenenzaken

Nijmegenaren die op zoek zijn naar schoenen in de sale, kunnen op Black Friday onder andere naar Foot Locker en Scapino.

Kledingzaken

Ook verschillende kledingzaken in Nijmegen doen mee. Denk aan Jack en Jones, WeFashion, C&A. Voor een sportoutfit kun je op Black Friday zaken doen bij Decathlon of JD Sports. Ook bij Hunkemöller staan medewerkers voor je klaar op de kortingsdag.

Speelgoed

Op zoek naar een leuk cadeautje voor een jonge Nijmegenaar? Dan kun je onder andere inkopen doen bij Intertoys in de Molenpoortpassage of in de Burchtstraat.

Elektronica

Wil jij een nieuwe televisie of ben je op jacht naar een goede muziekinstallatie? Ren dan op Black Friday naar Coolblue of BCC.

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Welke winkels doen niet mee met Black Friday?

Een aantal zaken in Nijmegen doet bewust niet mee met de shopdag. Zij willen via de tegenbeweging ‘Green Friday’ mensen oproepen om te consuminderen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Dille en Kamille en Intratuin.

Lokale, kleinere ondernemers

Naast de eerdergenoemde ketens doen vaak ook kleine ondernemers niet mee met Black Friday. Hoogleraar Marketing Kitty Koelemeijer zei hierover tegen RTL Nieuws: “Lokale winkels hebben de inkoopkracht vaak niet om producten voor lage prijzen in te kopen, zoals bijvoorbeeld MediaMarkt dat voor elkaar krijgt. Tenzij ze onder de inkoopprijs gaan zitten. Dan kan je doen als je nieuwe klanten wilt trekken, maar dat zijn vaak niet de klanten die terugkomen.”

Dille & Kamille
(Foto: indebuurt Nijmegen)

Waar moet je op letten tijdens Black Friday?

Wil jij de beste items scoren tijdens Black Friday in Nijmegen? Dan zijn hier een paar tips waar je op moet letten:

 • Zorg dat je vroeg in het centrum bent

De kans is groot dat Nijmegen op Black Friday volstroomt met koopjesjagers. Net als jij dus! Het is daarom verstandig om vroeg naar de stad te gaan zodat er nog een plekje vrij is in een van de parkeerzones en ga op jacht.

 • Zoek op product

Bedenk vooraf wat voor een product je nodig hebt en zoek op welke Nijmeegse zaken dit product in de aanbieding verkopen. Doe je dit niet en ga je op de bonnefooi? Grote kans dat de Nijmeegse ondernemers je overhalen met allerlei leuke spullen!

 • Pas op voor nep-aanbiedingen

In 2018 deed de Consumentenbond onderzoek naar de deals van de koopdag. Daaruit bleek dat slechts in 10 procent van de gevallen de deal de moeite waard was. Volgens het onderzoek worden veel prijzen net voor Black Friday verhoogd, waarna de zaak op de shopdag zelf kan stunten. De Consumentenbond heeft dit jaar niet een zelfde soort onderzoek gedaan.

 • Maak er een uitje van

Is het gelukt om een mooie outfit voor weinig op te kop te tikken? Dan kun je dit daarna vieren bij een van de vele leuke lunchcafés die Nijmegen heeft.

bevolkingsgroei
(Foto: indebuurt Nijmegen)

Meer over winkelen:

Meer in deze categorie

Winkelen

Ga naar “6 x verdwenen winkels in Nijmegen die je vast nog kent”

6 x verdwenen winkels in Nijmegen die je vast nog kent

Men at Work
Ga naar “Tips! Zo geef je je Nijmeegse woning snel en betaalbaar een nieuwe look”

Tips! Zo geef je je Nijmeegse woning snel en betaalbaar een nieuwe look

sostrene grene
Ga naar “Deze supermarkt in Nijmegen heropent onder nieuwe naam”

Deze supermarkt in Nijmegen heropent onder nieuwe naam

Supermarkt nijmegen

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Falcon thermo** € 9,99”

Falcon thermo** € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99”

Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Alle Senseo 36 stuks van € 11,18 voor € 8”

Alle Senseo 36 stuks van € 11,18 voor € 8

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “HOME CREATION 2-pack bamboe douchematten Met 50% duurzamer katoen en 50% bamboevezels. Afmetingen: ca. 50×75 cm. € 9,99”

HOME CREATION 2-pack bamboe douchematten Met 50% duurzamer katoen en 50% bamboevezels. Afmetingen: ca. 50×75 cm. € 9,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99”

Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Medewerker schoonmaak bij een kookvereniging”

Medewerker schoonmaak bij een kookvereniging

 • Cuisine Culinaire Nijmegen
 • Parttime

Topper

Ga naar “Medewerker catering Nijmegen”

Medewerker catering Nijmegen

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Opleiding Monteur Zonnepanelen”

Opleiding Monteur Zonnepanelen

 • Tempo-Team
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Carnaval Nijmegen”

Carnaval Nijmegen

 • Van 18 feb t/m 21 feb