Milou van de Vierdaagsecamping: ‘We zitten tot de nok toe vol’

Milou op de camping (Foto: indebuurt Nijmegen)

Na drie jaar afwezigheid is niet alleen de Nijmeegse Vierdaagse, maar ook de Vierdaagsecamping weer terug! Meer dan 1.500 wandelaars en supporters overnachten dit jaar op de gezellige pop-upcamping. Milou van Houten (28) vertelt ons graag over deze bijzondere plek vol enthousiaste gasten.

‘’De weken rondom de Vierdaagse zijn intens. Ik heb zelf bijvoorbeeld twee maanden amper weekend gehad om dit voor elkaar te krijgen, het is heel hard werken’’, vertelt Milou over de voorbereidingen. ‘’Gelukkig is het heel leuk om te doen. Het is heel bijzonder om te beginnen met een leeg weiland dat een tijdje later helemaal vol staat met blije mensen!’’

Groot terrein

De Vierdaagsecamping bestaat in zijn geheel al 50 jaar. ‘’In 1977 was er een Nijmeegs gezin met een heel grote tuin die deze ruimte als camping verhuurde tijdens de Vierdaagsefeesten. Dit is uiteindelijk uitgegroeid tot de Vierdaagsecamping zoals je die nu kent. We hebben nu het grootste terrein tot nu toe, er passen wel 1.500 mensen op!”

Wandelaars en supporters

De camping is vooral bedoeld voor wandelaars en supporters. ‘’Het is natuurlijk oké als bijvoorbeeld een vrouw gaat lopen en haar man meegaat voor support. Maar we willen geen feestvierders op de camping. Om tien uur ’s avonds is het stil en moet iedereen een goede nachtrust kunnen pakken. Het is niet niks al dat wandelen.’’

À la carte eten

De Vierdaagsecamping is niet alleen een plek om te overnachten, maar er is ook veel gezelligheid te vinden. ‘’We willen de gasten toch een vakantiegevoel geven, ondanks het feit dat ze zoveel moeten lopen’’, aldus Milou. Zo is er ook een restaurant waar gasten kunnen lunchen met een uitsmijter of tosti of dineren met een bord pasta of schnitzel. “Middenin een weiland kun je gerechten van de menukaart bestellen onder het genot van een koud biertje, dat vind ik wel heel bijzonder.”

Lees verder na de afbeeldingen

Tropische temperaturen

Het zal niemand ontgaan zijn dat de temperaturen flink zijn gestegen opgelopen deze week, hoe gaat de Vierdaagsecamping hiermee om? ‘’De gasten mogen zwembadjes opzetten en we hebben livemuziek geregeld om de mensen op te vangen in het koele restaurant waar veel schaduw is. Het is heel warm met bijna 40 graden en daarom letten we goed op de gasten’’, vertelt Milou.

Geen eerste dag

Helaas is de eerste wandeldag van de Vierdaagse afgezegd en dat besef merkt Milou bij de gasten op de camping. ‘’Het is jammer dat mensen niet mogen wandelen. Sommigen blijven nog een extra dagje thuis en er heerst veel teleurstelling. Sommige gasten willen ondanks het weer toch gaan wandelen omdat ze er zoveel zin in hebben! Maar de meesten snappen gelukkig dat afzeggen de beste oplossing is geweest’’, legt Milou uit.

Druk en gezellig

Toch mag het slechte nieuws de pret op de camping niet drukken. ‘’We zitten tot de nok toe vol en het is zo gezellig! Dat komt waarschijnlijk doordat het zo lang geleden is dat de Vierdaagse doorging, iedereen is zo enthousiast’’, vertelt Milou. ‘’Ik kan ook niet wachten op alle mooie verhalen. Ik praatte al met een opa en zijn kleindochter die elk jaar samen lopen, dat soort ervaringen maakt voor mij de Vierdaagse!’’

Niks missen over de Vierdaagse? Op deze pagina vind je al het nieuws over de Nijmeegse Vierdaagse van 2022. En in dit artikel lees je alles over het programma van de Vierdaagsefeesten 2022.

Meer lezen over de Vierdaagse:

Meer in deze categorie

Vierdaagse

Ga naar “Mysterie opgelost: zo komt Nijmegen aan een eigen Ramblas”

Mysterie opgelost: zo komt Nijmegen aan een eigen Ramblas

Ga naar “Voor in je agenda: data Nijmeegse Vierdaagse 2023”

Voor in je agenda: data Nijmeegse Vierdaagse 2023

data vierdaagse
Ga naar “Rogé was allereerste loper op Via Gladiola: ‘Iets minder in vorm dan normaal’”

Rogé was allereerste loper op Via Gladiola: ‘Iets minder in vorm dan normaal’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Sint en Piet op bezoek”

Sint en Piet op bezoek

 • Bricoja Sportieve Recreatie & Educatie B.V.
 • Geldig t/m 5 december 2022

Topper

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe huispak € 24,99”

Sylvie Meis luxe huispak € 24,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe pyjama € 17,99”

Sylvie Meis luxe pyjama € 17,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Vroege vogels opgelet: ontbijtkok(kin) gezocht!”

Vroege vogels opgelet: ontbijtkok(kin) gezocht!

 • Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent
 • Fulltime
Van der Valk Hotel Nijmegen - Lent heeft een vacature voor een ontbijtkokVan der Valk Hotel Nijmegen - Lent heeft een vacature voor een ontbijtkok

Topper

Ga naar “Wasstraat Medewerker – Bijbaan”

Wasstraat Medewerker – Bijbaan

 • BOB Autowas
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “stagemakelaar/jongerencoach”

stagemakelaar/jongerencoach

 • Yuverta
 • Parttime
yuverta

Agenda

Ga naar “Kerstmarkt in Nijmegen”

Kerstmarkt in Nijmegen

 • Van 8 dec t/m 23 dec