Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is het laatste nieuws over de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten 2020

Door Babs Bingen 27 maart 2020

Alle evenementen waarvoor een vergunning nodig is, zijn vanwege het coronavirus in ieder geval tot 1 juni verboden. Toch zijn er steeds meer evenementen, zoals Drift Festival, die later dan 1 juni gepland zijn en óók cancelen. Nijmegenaren vrezen nu voor de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten 2020. Dit zeggen de organisaties erover.

Vierdaagsefeesten

De Vierdaagsefeesten schrijft op de website er vooralsnog vanuit te gaan dat de Vierdaagsefeesten van 18 tot en met 24 juli doorgaan, omdat de aangescherpte maatregelen gelden voor evenementen tot en met 1 juni. Tenzij het onverantwoord is en de overheid beslist dat ook in juli evenementen met grote bezoekersaantallen niet door mogen gaan.

Gezondheid en veiligheid voorop

De organisatie schrijft dat ook bij hen gezondheid en veiligheid voorop staat.”Wij sluiten onze ogen niet voor de droevige berichtgeving om ons heen en de ernst van de situatie. We hebben dan ook alle begrip voor de verregaande maatregelen die genomen worden en wensen al onze collega-organisatoren die al hebben moeten annuleren en iedereen die verder op welke manier dan ook getroffen is door het coronavirus, heel veel sterkte. ”

Half mei zekerheid

De Vierdaagsefeesten wil graag doorgaan en geeft aan dat ‘als het niet noodzakelijk is voor de volksgezondheid’ dat de Vierdaagsefeesten dus niet geannuleerd worden. Hierover hebben ze nauw contact met de Gemeente Nijmegen, hulpdiensten en deskundigen. Half mei verwacht de organisatie met zekerheid melden of de feesten écht doorgang vinden, intussen gaan ze door met de voorbereidingen.

Dit zegt de Vierdaagse (wandelmarsen)

De Vierdaagsefeesten en de Vierdaagse wandelmarsen worden georganiseerd door twee verschillende organen. Stichting De 4DAAGSE laat weten dat ook zij nog geen uitspraak doen over het al dan niet cancelen van de wandelmarsen. Er is nauw contact met de gemeente, hulpdiensten en deskundigen.

Volgen ontwikkelingen op de voet

Een woordvoerder vertelt: “De organisatie van de Vierdaagse 2020 houdt de ontwikkelingen rondom het coronavirus van dag tot dag in de gaten. Afhankelijk van hoe de situatie zich de komende tijd ontwikkelt, wordt door de autoriteiten en organisatie beslist of het verantwoord is om de Vierdaagse dit jaar van start te laten gaan.”

Door met voorbereidingen

Over de inschrijfprocedure van de Vierdaagse 2020 legt hij uit: “Deze blijft nog ongewijzigd. We gaan door met de voorbereidingen op ons evenement. Zodra er meer bekend is zullen wij onze deelnemers informeren via de ons ter beschikking zijnde communicatiemiddelen, zoals onze website, nieuwsbrief en social media.”

Lees meer:

Nijmegenaren moeten zich in huis vermaken: indebuurt komt met #thuisvermaaklijst

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden veel maatregelen getroffen. Thuiswerken...

Nijmeegs interieurbedrijf Samosa maakt nu spatbrillen: ‘In de zorg zijn ze hard nodig’

Tom Sanders (31) studeerde samen met Guus Industrieel Product Ontwerp aan de HAN. Nu, bijna tien jaa...
documentaires over N.E.C.

Nostalgische kijktip: 2 docu’s over N.E.C. om de voetballoze tijd door te komen

Door de maatregelen om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn alle sportco...

adv.