Takkezooi: Kees van Hondt komt dit jaar niet op de Vierdaagsefeesten

Door Sophie van den Boogaard 17 april 2019

Slecht nieuws voor de fans van feestmuzikant Kees van Hondt. In tegenstelling tot voorgaande jaren staat Kees namelijk niet geprogrammeerd voor de Vierdaagsefeesten.

Takken, opblaasdieren en kliko’s

Er was vorig jaar een hoop ophef rondom het optreden van Kees van Hondt op Plein’44. Tijdens de optredens van Kees is het namelijk traditie om als publiek een tak mee te nemen om mee te zwaaien tijdens de show. Daarnaast vliegen er ook allerlei andere objecten door de lucht, zoals opblaasdieren, ballen en soms zelfs een kliko.

Bomen en struiken uit de binnenstad

De shows van Kees zijn superpopulair, en zo kwam het dat er vorig jaar bijzonder veel takken werden afgebroken van bomen en stuiken in de binnenstad, om mee te feesten tijdens het optreden. De gemeente Nijmegen riep dringend op om géén takken af te breken, anders zou Kees van Hondt in 2019 niet meer welkom zijn op de feesten. Wij belden met directeur van de Vierdaagsefeesten Leo Weterings en vroegen hem hoe het nou zit.

Op deze plaats wil ik iedereen bedanken die van 3e Keesdag een geweldig feest heeft gemaakt. Maar ook zij die er niet waren wens ik een feestelijk 2015

Posted by Kees van Hondt on Wednesday, 31 December 2014

‘Ander soort programma’

“Het is wel onderwerp van gesprek geweest,” vertelt Leo. “We hebben ons afgevraagd of we dit nog wel moeten doen. De organisatie die verantwoordelijk is voor het programma op Plein’44 liet weten dat ze toe waren aan een nieuw soort programma, en heeft daarom besloten om Kees van Hondt niet te programmeren. De kritiek van vorig jaar is wel meegenomen in dit besluit, maar dat is dus niet de enige reden dat Kees van Hondt dit jaar niet komt optreden,” vertelt hij.

Wie weet volgend jaar

Wij vinden het wel jammer dat we de spetterende show van Kees moeten missen, maar we begrijpen ook dat het fijn is om de binnenstad mooi en leefbaar te houden. “Een optreden van Kees van Hondt is niet verboden,” benadrukt directeur Leo nog. Wie weet zien we ‘m volgend jaar wel weer terug!

Lees ook:

vierdaagsefeesten 2019

Wij hebben het eerste nieuwtje over de Vierdaagsefeesten!

Het is 'pas' eind februari maar we kunnen alvast het eerste nieuws over de Vierdaagsefeesten met je ...

Lachen: 5 x de ironische blik van De Speld op de Nijmeegse Vierdaagse

Hoewel wij Nijmegenaren de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten méér dan serieus nemen, is een komisch...

Gaaf! Je kunt nu trouwen op de Vierdaagsefeesten

De week van de Vierdaagsefeesten is voor bijna elke Nijmegenaar een week vol liefde. Maar dit jaar k...

Meer over

Vierdaagse

adv.