Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het eerste Vierdaagsenieuws: het inschrijfgeld is opnieuw flink verhoogd

Door Babs Bingen 13 januari 2020

Het eerste Vierdaagsenieuwtje van het jaar is daar, lieve mensen. En dat nieuwtje heeft alles te maken met het inschrijfgeld van de editie van 2020. Je betaalt dit jaar namelijk opnieuw méér geld voor de iconische wandeltocht.

Waar deelnemers in 2018 nog 64 euro betaalde, was dat in 2019 al 80 euro. Dit jaar is het inschrijfgeld opnieuw verhoogt: 100 euro betaalt de wandelaar nu.

Eerdere stijgingen niet voldoende

De verhoging van 16 euro ten opzichte van het inschrijfgeld van 2019 is noodzakelijk om de stichting financieel gezond te houden, lezen we in het persbericht van de organisatie. De laatste forse verhoging in 2018 was niet genoeg om de hogere kosten allemaal te dekken.

Continuïteit waarborgen

De stijgende kosten worden veroorzaakt door inflatie, een steeds verder terugtrekkende overheid en een nieuwe regelgeving. Maar ook dat er meer eisen worden gesteld aan de voorzieningen en het serviceniveau van de Vierdaagse. De organisatie wil continuïteit waarborgen en is daarin nog niet geslaagd.

Behoeden voor stijging

De Vierdaagse wilde de wandelaar in eerder jaren behoeden voor een kostenstijging. Daardoor heeft de organisatie de financiële buffers gebruikt, waardoor deze kleiner is geworden. Deze buffer heeft de stichting echter wel nodig, om voorbereid te zijn op onvoorziene situaties (zoals een afgelasting in verband met extreem weer).

Inschrijving

Wandelaars, noteer deze datum even goed in je agenda: de inschrijving voor reguliere deelnemers start maandag 3 februari om 10.00 uur. Er zijn 49.000 startplaatsen beschikbaar. Dat zijn er 2.000 meer dan vorig jaar.

Meer info over de inschrijving van de Vierdaagse vind je hier.

Lees ook:

Nijmegen is populair: steeds meer horecazaken in onze stad

Een nieuwe koffiezaak in de benedenstad, even langs het gloednieuwe restaurant in het centrum: kan j...
Ooijpolder

Ai: de lucht die we in Nijmegen inademen is bovengemiddeld vervuild

In tijden van stilgelegde bouwprojecten en verlagingen van de maximumsnelheid op de snelweg, valt he...

Favorieten van Jet: ‘Vergeet niet om hier de borrelplank te bestellen, die is echt het beste’

Wie kennen dé hotspots van Nijmegen nou beter dan Nijmegenaren zelf? Deze week weer een lijstje van ...

adv.