Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Video: dit gebeurt er in onze Kruittoren in het Kronenburgerpark

Door Babs Bingen 17 september 2019

Heb jij je ook weleens afgevraagd wat er allemaal in de iconische Kruittoren in het Kronenburgerpark gebeurt? Kunstenaar Johan van Dinteren heeft er al 37 jaar zijn atelier. Onze gastredacteur Sergio Carrera ging bij hem op bezoek en maakte daar deze leuke video van.

Johan vertelt aan Sergio dat dit soort mooie locaties om te werken soms zo maar op je pad komen. Dat gebeurde in zijn geval 37 jaar geleden. Toen wilde niemand iets met de plek doen, Johan wilde maar al te graag. Hij keek door alle rommel heen en zag een prachtig atelier voor zich.

De mooiste werkplek van Nijmegen

De kunstenaar heeft, wat ons betreft, misschien wel de mooiste werkplek van Nijmegen. Hij kan werken met uitzicht op het Kronenburgerpark, daar worden wij stiekem wel jaloers van. Johan vertelt aan Sergio dat hij blij is middenin de stad te zitten, maar dat hij geen ‘last’ heeft van de stad. “Het is hier heel stil. Je hoort alleen de fontein van het park.”

Er gebeurt meer in de Kruittoren

Naast Johans creatieve werkzaamheden, gebeurt er nog meer in de Kruittoren. De vrouw van Johan, Joset van Dinteren, heeft Grootmoeders Keukenmuseum op de onderste verdieping. Daar zit ook een koffie- en theehuisje in. En op de bovenste etage geeft de zoon van Johan leiderschapstrainingen.

Wat is jouw werkplek?

Heb jij ook zo’n prachtige werkplek als Johan in Nijmegen? Laat het ons weten! Stuur even een mailtje naar [email protected] met een beschrijving en wie weet komen we dan even bij je langs.

Lees ook:

Wat een nachtmerrie (voor sommigen): dit zijn jullie foto’s van de spinneninvasie in Nijmegen

Officieel is het nog geen herfst, maar aan de hoeveelheid spinnen in Nijmegen te zien zou je het haa...

Wauw! Zo ziet de nieuwe winkel van Wild at Heart Bridal eruit

Wild at Heart Bridal in het centrum van Nijmegen, liep zó goed, dat het tijd was voor een grotere za...

Leuk volgens Sergio: ‘Deze Nijmeegse plek doet me denken aan mijn thuisland Mexico’

De beste tips, die komen natuurlijk van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de all...

adv.