Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nijmeegse Mien werd verrast met balkonscène op haar 100ste verjaardag

Door Babs Bingen 25 maart 2020

Bij Verpleeghuis de Vlechting in de Nijmeegse wijk Zwanenveld werd bewoonster Hermina (Mien) Mali-Geijsberts dinsdagmiddag (24 maart) compleet verrast. Het was haar honderdste verjaardag, maar wegens de uitbraak van het coronavirus kan ze geen bezoek ontvangen. Dus organiseerden buurtgenoten en familieleden een balkonscène, meldt de Gelderlander.

In de video zien we hoe Mien door zo’n veertigtal familieleden verrast wordt. Inclusief de nodige slingers en ballonnen, gejuich en gezang en zelfs een trompettist – natuurlijk op gepaste afstand van anderhalve meter van elkaar. Mien genoot vanachter het hek op afstand mee en zwaaide blij terug. Het optreden was een grote verrassing.

‘Hopen dat we gezond blijven’

Het bleef een bescheiden feestje. Daarover zei de jarige: “Het is wel een teleurstelling – je wordt maar één keer honderd – maar er zijn zoveel dingen erger. We moeten hopen dat het allemaal niet te lang duurt. Het is niet fijn dat ik de hele dag op mijn kamer moet blijven en niet eens bij de buurvrouw een kopje koffie mag drinken. Dat is een triest gedoe, we zijn allemaal machteloos maar het leven komt zoals het komt en daar moet je niet te veel over hakketakken. Laten we hopen dat we allemaal gezond blijven.”

De regels van het RIVM zijn er niet voor niets, vermijd groepen mensen, als je op pad moet, doe dat zoveel mogelijk alleen en houd afstand.

Lees ook:

5 x deze dingen doet elke Nijmegenaar op dit moment

Het is een gekke tijd: scholen zijn dicht, straten zijn leeg en een gezellig hapje en drankje met vr...

Nijmeegse AH XL St. Jacobslaan opent na verbouwing woensdag weer

De Albert Heijn XL aan de St. Jacobslaan in Nijmegen gaat woensdag 25 maart weer open. De winkel hee...

Flatbewoners van Nijmeegse Rentmeesterhof verrast met balkonbingo

Normaal gesproken spelen de flatbewoners van de Nijmeegse Rentmeesterhof wekelijks bingo, maar in ti...

adv.