Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Café ’t Paleis op last van gemeente gesloten: ‘Ze zijn niet binnen geweest’

Door Babs Bingen 29 juni 2020

Café ’t Paleis is sinds vrijdagavond gesloten, schrijft de Gelderlander. Het zou te druk geweest zijn in het café, waardoor er geen 1,5 meter afstand gehouden kon worden. 

De gemeente Nijmegen liet aan het dagblad weten dat er ’25 tot 30 man binnen stond, terwijl je alleen mag zitten binnen’. Ook hield volgens de gemeente niet iedereen 1,5 meter afstand. Het café moet nu dichtblijven tot de eigenaar een plan heeft gemaakt waarin duidelijk wordt hoe de coronaregels in het vervolg wel nageleefd worden. Dat plan moet goedgekeurd worden door de veiligheidsregio. Tot die tijd blijven de deuren dicht. Het sluiten van het café verliep zonder problemen.

‘Ik kan ze moeilijk aan de barkruk vast spijkeren’

Eigenaar Frank van de Laak vertelt in de video hierboven aan de Gelderlander wat hij zelf van de sluiting vindt. Hij legt uit: “Het was de tweede overtreding. De mensen moeten zitten, maar er stonden inderdaad een paar gasten. Dat heb je soms: dan staan er twee vrijwel tegelijk op omdat ze bijvoorbeeld naar de wc moeten. Ik kan ze moeilijk aan de barkruk vast spijkeren. Maar ik vraag me wel af hoe ze dat gezien hebben: ze (de controleurs, red.) zijn niet binnen geweest.”

Plan van aanpak

De eigenaar van het café gaat nu een plan van aanpak maken en hoopt ergens volgende week weer open te kunnen. “Ik denk dat ik straks niet meer mensen binnen laat dan dat er krukken zijn en dat ik om 24.00 uur dicht ga. Maar of het dan nog zin heeft om het café open te doen weet ik ook niet. Als ik het doe, dan doe ik het voor mijn vaste klanten.”

Helaas en tot onze spijt zijn wij op dit moment tijdelijk gesloten. De gemeente Nijmegen vond dat wij de huidige Corona…

Posted by Cafe 't Paleis on Sunday, 28 June 2020


Meer over Café ’t Paleis ontdekken?

Café ’t Paleis cafés

Gesloten16:00 - 02:00

Priemstraat 5, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Lees ook:

Mysterie: dit betekenen de bol, kruis en haan op de St. Stevenstoren

Heb je weleens goed naar de Stevenskerk gekeken? Helemaal op het topje kun je drie symbolen bovenop ...
hamburgerrestaurants in Nijmegen

Het water loopt je in de mond: 6 x hamburgerrestaurants in Nijmegen

Een hamburger gaat er altijd wel in natuurlijk. Hebben wij even geluk dat je in Nijmegen een aantal ...

Favorieten van Olesia: ‘Over dit centrale restaurant lijkt iedereen heen te kijken’

Wie kennen de hotspots van Nijmegen nou beter dan Nijmegenaren zelf? Deze week weer een lijstje van ...

adv.