Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rondje verenigingen! 5 x vragen aan de Praeses van N.S.V. Ovum Novum

Door Babs Bingen 19 augustus 2019

De introductie van de Radboud Universiteit is in volle gang! Dat betekent dat er héél wat nieuwe studenten naar Nijmegen komen om te ontdekken hoe leuk het studentenleven hier is. Sommige studenten zien het wel zitten om lid te worden van een studenten-, studie- of sportvereniging. Daarom spraken wij bestuursleden van verschillende Nijmeegse verenigingen voor studenten om meer over hen te weten te komen! Vandaag: N.S.V. Ovum Novum! 

Hoi, wij zijn indebuurt Nijmegen. Wie ben jij?
“Mijn naam is Bart Verschure, ben 25 jaar oud, afkomstig uit Den Bosch. Ik studeer rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit. Ik ben de huidige praeses van N.S.V. Ovum Novum. Ik wilde het bestuur in omdat ik me graag op een andere manier wilde ontplooien dan alleen via mijn studie Rechten. Daarnaast is het héél gaaf en leerzaam om een jaar lang met z’n zessen de vereniging te runnen. In mijn vrije tijd voetbal ik in één van de vele sportteams van die vereniging. Namelijk het voetbalteam bij Trekvogels Nijmegen.”

Vertel iets over je vereniging?
“De Nijmeegse studentenvereniging Ovum Novum heeft ongeveer 600 leden. Opgericht in 1990 zijn we in bijna 30 jaar uitgegroeid tot de grootste studentenvereniging van Nijmegen! Aankomend jaar is het lustrumjaar. Dat betekent dat de activiteiten en feesten nog groter zullen zijn. Één belangrijk kenmerk van Ovum Novum is dat de vereniging geen anciënniteit kent, dit houdt in dat elk lid gelijkwaardig is. In je eerste jaar vorm je zelf met een groep vrienden een jaarclub. Dit is ook het voornaamste verband binnen de vereniging. In je tweede jaar kun je met je jaarclub tot een verticaal verband toetreden met jaarclubs uit verschillende jaarlagen en daarnaast individueel in een genootschap (dispuut).”

Wat is de charme van het lid zijn?
“De voornaamste charme van het lid zijn van een studentenvereniging is de grote variëteit van studenten in je netwerk. Zo kom je van bijna elke studie mensen tegen op de sociëteit. Daarnaast is het saamhorigheidsgevoel dat leeft binnen Ovum Novum erg mooi. Tijdens de Vierdaagse stond er dit jaar op Plein ’44 ineens grote groep van minimaal 100 Ovianen die samen stonden te feesten! Dat zie je eigenlijk nergens anders.”

Wat is de gekste traditie bij Ovum Novum?
“Regelmatig wordt na feestjes die tot in de vroege uurtjes zijn doorgegaan de bar ingesmeerd met groene zeep. Dan wordt er over de bar gegleden. Dit levert altijd hilarische taferelen op met leden die tot over hun oren onder de groene zeep zitten en over de bar glijden.”

Wat is de leukste activiteit van Ovum Novum die geen enkele student (lid of geen lid) mag missen?
“Gedurende het jaar worden verschillende open feesten georganiseerd waar alle studenten van Nijmegen welkom zijn. Bij deze open feesten wordt er altijd gezorgd voor een leuk thema met bijpassende drankactie. Kortom, kom zeker eens langs!”

Wij zijn we klaar voor! Jullie ook? Dankzij deze toppers gaan we morgen van start 🤩 Kom de hele week langs voor de vetste feesten, en word lid!

Posted by N.S.V. Ovum Novum on Saturday, 17 August 2019

Lees ook:

Rondje verenigingen! 5 x vragen aan de voorzitter van Study Association Synergy

De introductie van de Radboud Universiteit is in volle gang! Dat betekent dat er héél wat nieuwe stu...

Rondje verenigingen! 5 x vragen aan de voorzitter van de Vegan studentenvereniging

Er zijn weer heel wat wat nieuwe studenten naar Nijmegen gekomen om te ontdekken hoe leuk het studen...

Rondje verenigingen: 5 x vragen aan de Praeses van de christelijke NSN

De introductie van de Radboud Universiteit is in volle gang! Dat betekent dat er héél wat nieuwe stu...

 

adv.