Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alles wat je wilt weten over de Zevenheuvelenloop 2019 in Nijmegen

Door Eveline de Boer 15 november 2019

Op zondag 17 november lopen weer zo’n 25.000 mensen mee met de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. De avond ervoor, op 16 november, kun je meedoen aan de Zevenheuvelennacht. Wij zetten alle informatie die je nodig hebt voor je op een rijtje.

Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶
  1. Zevenheuvelennacht
  2. Mini Zevenheuvelenloop
  3. Start & Finish 
  4. Parcours
  5. Records
  6. Inschrijven

Zevenheuvelennacht

Het grootste verschil tussen de Zevenheuvelennacht en de Zevenheuvelenloop die overdag plaatsvindt is de afstand. Wie ’s nachts meedoet legt een route af van zo’n 7 kilometer, terwijl de route overdag 15 kilometer bedraagt. Het startschot van de Zevenheuvelennacht gaat op 16 november om 19.00 uur aan de Groesbeekseweg en je moet binnen één uur weer binnen zijn. Je kunt je niet meer inschrijven voor de Zevenheuvelennacht, want de inschrijflimiet van 7.000 deelnemers is al bereikt. Het parcours van de loop ziet er als volgt uit:

Mini Zevenheuvelenloop

Mini Zevenheuvelenloop 2018 | 📸 Tijs van Leur

Posted by NN Zevenheuvelenloop on Friday, 30 November 2018

De Mini Zevenheuvelenloop is een loop voor kinderen van de basisschool (groep 3 t/m 8) over 400 of 800m in het startgebied van de NN Zevenheuvelenloop. In 2017 stond een recordaantal kinderen (bijna 900!) op zaterdagavond aan de start voor hun hardloopwedstrijd op de Groesbeekseweg. De mini-loop start vanaf 16.30 uur en alle mini’s krijgen aan het einde van de loop een medaille.

Start & Finish

NN Zevenheuvelenloop 2018 | 📸 Anne Dix

Posted by NN Zevenheuvelenloop on Friday, 30 November 2018

De deelnemers die op zondag 18 november het parcours van 15 kilometer afleggen bij de Zevenheuvelenloop in Nijmegen moeten om 13.00 uur klaarstaan bij de start. Start en finish liggen op de Groesbeekseweg ter hoogte van de Sumatrastraat. Je moet binnen twee uur na je starttijd weer over de finish komen.

Parcours Zevenheuvelenloop 2019

Het parcours staat niet alleen bekend als het mooiste van Nederland, maar ook als het snelste ter wereld. Start en finish liggen op de Groesbeekseweg ter hoogte van de Sumatrastraat. Vanuit daar gaat het verder over de Nijmeegse Baan, Derdebaan, Zevenheuvelenweg, Meerwijkselaan, Postweg, Molenbosweg, Oude Kleefsebaan, Kwakkenbergweg, Postweg, Gelderselaan en Groesbeekseweg. De eerste 5 kilometers zijn verraderlijk door het vals plat. Het middenstuk kent pittige heuvels en voert over de Zevenheuvelenweg, de laatste vier kilometers gaan vals plat naar beneden.

Records

Posted by NN Zevenheuvelenloop on Sunday, 6 October 2019

Het wereldrecord op de 15 km voor mannen is gelopen in Nijmegen (2018) en is gelopen door Joshua Cheptegei. Hij zette vorig jaar een nieuw record neer met een tijd van 41 minuten en vijf seconde. Het record voor de vrouwen staat op 46 minuten en 59 seconden en is gelopen door Lornah Kiplagat. De vrouw of man die het huidige record weet te verbreken krijgt een bonus van maar liefst 7777 euro!

Inschrijven en vervoer

NN Zevenheuvelenloop 2018 | 📸 Tijs van Leur

Posted by NN Zevenheuvelenloop on Friday, 30 November 2018

Dit jaar zitten de inschrijving voor zowel de Zevenheuvelennacht als de Zevenheuvelenloop al vol. Let op: kom je met de trein? De eigen vervoerstoeslag is een toeslag van €5,- die je betaalt als je niet uit de regio Nijmegen komt, niet beschikt over een OV of NS jaarkaart en geen gebruik maakt van het door de organisatie aangeboden treinkaartje.

Voor alle informatie omtrent de Zevenheuvelenloop: klik hier.

Hier lees je alles over de wegafsluitingen tijdens de Zevenheuvelenloop:

Zevenheuvelenloop 2018

Zevenheuvelenloop 2019: alle wegafsluitingen en verkeersmaatregelen op een rij

Op 16 en 17 november komt de snelste hardloopwedstrijd met het mooiste parcours van Nederland weer n...

Tips voor wie meedoet:

Ervaringsdeskundige Toine van de Lopers Company geeft je handige tips voor tijdens de loop!

Zevenheuvelenloop 2018

7 onmisbare tips voor wie meedoet met de Zevenheuvelenloop

De Zevenheuvelenloop komt er weer aan. Op 16 en 17 november lopen duizenden mensen over de prachtige...
Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Sport

adv.