5 x supermooi wandelen in en rond Nijmegen

Door Sophie van den Boogaard 10 februari 2018

Nijmegen wordt omringd door prachtige natuur. Daardoor kun je redelijk dichtbij de stad toch heerlijke wandelingen maken! Wij vonden vijf plekken om te wandelen in Nijmegen.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

De Duivelsberg

Een waanzinnige mooi en bosrijk gebied vind je in Berg en Dal, bij de Duivelsberg. Het bos is rijk aan historie: in de middeleeuwen stond bovenop de berg die de Duivelsberg heet een burcht. Een indrukwekkend idee, dat er al zo lang Nijmegenaren door dit bos lopen! Als je klaar bent met wandelen kun je ook nog een lekker pannenkoekje eten in pannenkoekenrestaurant de Duivelsberg.

Wij vonden een mooie wandelroute van zes kilometer bij de Duivelsberg.

Hatertse vennen

De Hatertse en Overasseltse vennen zijn ook prachtig om doorheen te wandelen.  Afhankelijk van het seizoen vind je hier libellen, padden, en er broeden jaarlijks meer dan 80 verschillende soorten vogels. Ook leven er op de vennen dassen, reeën en vossen en ook kleinere dieren zoals konijnen en eekhoorntjes. Veel natuurschoon dus, vlakbij de stad!

Hier vind je een wandelroute van 5,5 kilometer.

Heilige Landstichting

leemkuil
Vlak naast de wijk Hengstdal vind je de bossen van de Heilig Landstichting. Je wandelt daar letterlijk zo de natuur in! Het bijzondere aan dit bos is dat je er nog veel kenmerken ziet van de Romeinse tijd. Zo is er een geul te zien die er heel natuurlijk uitziet, maar gegraven is door de Romeinen om water op de juiste plek te krijgen. Naast de leuke historische details is het er ook gewoon kei-mooi. Leuk detail: vlakbij dit bos ligt speeltuin De Leemkuil. Keileuk voor de kleintjes!

Deze wandelroute loopt door de Heilig Landstichting.

De Ooijpolder

Wat boffen wij toch met de Ooijpolder zo dichtbij de stad. Bij de Ooijpolder vind je strandjes, groen, fazanten en allerlei soorten grazers die gewoon lekker los rondlopen. Ook vind je er het allerkleinste dorp van heel Nederland, namelijk Persingen. Er is een veerpontje die je zelf aan moet draaien waarmee je een watertje over kunt steken en het uitgestrekte landschap is adembenemend!

Deze wandelroute is 6,5 kilometer en komt langs Persingen.

Rondje stadsparken

stadsmuur

Heb jij wel zin in natuur, maar geen zin om de stad te missen? Maak dan een lekker rondje stadsparken! Begin bijvoorbeeld in het Valkhofpark, de plek waar Karel de Grote een palts bouwde, de Vikingen overwinterden en de Romeinen gevestigd waren. Vervolg je pad naar het mooie Hunnerpark en loop langs de Waalkade en de Veemarkt naar het Kronenburgerpark.

Dit is een overzicht van 5 Nijmeegse stadsparken waarin je heerlijk kunt rondwandelen.

 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente Sport

adv.