Nooit meer alleen sporten in Nijmegen? Gebruik Gymber!

Door Babs Bingen 5 maart 2018

Gymder? Huh? Dat is dus Tinder, maar dan voor fitgirls- en boys. En dan zonder romantiek: het doel is om samen keihard te trainen (nee, niet tussen de lakens). Ook in Nijmegen en omgeving zijn er al fitte mensen op Gymber te vinden die liever niet alleen sporten.

Swipen voor een sportmaatje

Wij hebben de Duitse applicatie eens even getest. Zo op het eerste gezicht werkt het wel ongeveer hetzelfde als Tinder. Even een accountje aanmaken via je E-mailadres of Facebook, dan beschrijven wat voor type sporter je bent en voilá: je kunt op zoek! Dan is het swipen om een sportmaatje te vinden.

Kost dat wat?

Nope. Gymder is gratis en volgens de makers blijft dat ook zo. Je kunt zoeken in je eigen omgeving, maar ook verder weg. Natuurlijk kun je ook berichten uitwisselen, mensen gaan volgen én work-out selfies posten.

Hoe werkt het verder?

Als je de app opent zie je direct de mensen in jouw omgeving met een Gymderaccount. Door op één van deze profielen te klikken kun je meer te weten komen. Is het volgens jou een match, dan kun ervoor kiezen om diegene te volgen, te ‘POW’en’, wat hetzelfde is als liken. Wil je effe chatten? Ook dat kan.

Geen dating-app

Het gaat hier dus niet om een echte dating-app. Maar als er toevallig wat romantiek komt kijken bij de sportdates, is dat natuurlijk niet verboden.

Foto: screenshot Gymber Nijmegen

Meer over

Sport