Lekker hoelahoepen in Nijmegen: ‘Je hebt helemaal niet door dat je sport’

Door Janneke van Bergen 29 oktober 2017

Wie denkt dat hoelahoepen alleen een leuk spelletje is voor kinderen zit er flink naast. Marieke Mantje timmert met La Hoop flink aan de weg in Nijmegen en geeft lessen en workshops hoelahoepen voor volwassenen. 

Het begon allemaal toen Marieke zelf het hoelahoepen herontdekte en via Facebook opriep om in het Thiemepark te komen hoelahoepen. “Die hoop-jams waren zo’n succes dat ik besloten heb hiermee verder te gaan”, vertelt de Nijmeegse. Inmiddels geeft ze onder de naam La Hoop wekelijks lessen in het Danslokaal in het Honigcomplex en in Waalhalla. En in de zomer zijn de lessen buiten in het park en langs de Waal.”

Iedereen kan hoelahoepen, jij ook!

Het leuke aan hoelahoepen is volgens Marieke dat je sport terwijl je het niet doorhebt. “Je bent eigenlijk een soort van aan het spelen terwijl je ondertussen keihard je core en je coördinatie en balans traint. Je moet echt heel goed je hoofd met je lijf laten samenwerken.”

Volgens Marieke kan echt iedereen hoelahoepen. Ja, jij dus ook! “Er zijn hoepels in verschillende soorten en maten. Voor volwassenen is het moeilijk te hoelahoepen met een hoepel uit de speelgoedwinkel. Als je oefent met een speciale danshoepel of fitnesshoepel dan is dat veel makkelijker.”

Hoepels op Mysteryland

De Nijmeegse vindt het vooral superleuk dat ze door haar werk zoveel verschillende mensen tegen komt. “Het ene moment sta ik op Mysteryland, het andere moment verzorg ik een gedeelte van een gymles voor kinderen.” Bij La Hoop boek je trouwens ook lessen voor bijvoorbeeld teamuitjes of vrijgezellenfeestjes. Dus hoepelen maar!

Meer over

Doen Sport