Hier word je fit na je bevalling: ‘Geen mama is hetzelfde, trainen moet op maat’

Aangeboden door Bamboo Gym

(Foto: Bamboo Gym)

Roos (28) en Wouter (35) runnen Bamboo Gym in hartje Nijmegen. Roos werkt er als fysiotherapeut en Wouter als personal trainer. Samen geven ze speciale training aan vrouwen die bevallen zijn onder de naam Mommy Fit. Met dit programma trainen ze drie maanden lang twee keer per week met een groepje van vier vrouwen. “Een grote groep kan nooit rekening houden met de behoefte van elke vrouw. Elke bevalling en elk lichaam is anders,” vertelt Roos.

Wouter en Roos slaan de handen ineen om vrouwen die bevallen zijn te ondersteunen bij het herstelproces. Roos: “Veel vrouwen nemen klachten die ze ervaren na de bevalling zoals bekkeninstabiliteit of urineverlies voor lief. Maar met de juiste training en support kun je echt veel lekkerder in je vel komen te zitten.”

Langer dan nodig

Om haar heen is een heuse babyboom gaande, vertelt Roos. “Veel vriendinnen krijgen kinderen. Van hen hoor ik wat er allemaal bij komt kijken als je een kindje krijgt. Je hebt weinig tijd en aandacht voor jezelf, waardoor je soms langer met klachten of pijn rond blijft lopen dan nodig is.”

Terug op niveau

Wouter is getraind pre- en postnataal fitnesscoach. Hij volgde opleidingen van onder andere Dr.Perry Nickelston, Sterkher en de Footcollective. “Vrouwen pakken vaak te snel hun sportpatroon van voor de zwangerschap weer op, terwijl hun lichaam nog niet hersteld is. Hierdoor ontstaan klachten zoals urineverlies of pijn. Met het Mommy Fit programma helpen wij vrouwen om weer terug te komen op hun oude trainingsniveau, maar dan zonder die klachten of pijn.”
Roos: “Elk vrouwenlichaam is anders. Als fysiotherapeut doe ik daarom eerst een persoonlijke check bij elke mama. Op basis van die check kunnen we een traject creëren waar jij het meeste uithaalt.”

Bamboo Gym
(Foto: Bamboo Gym)

Behoud je niveau

Elke maand start er een nieuwe groep van vier vrouwen met Mommy Fit. Het programma is geschikt voor elke vrouw die is bevallen. Of je kindje vier maanden of vier jaar oud is, doet er niet toe. Je traint twee keer per week op vaste momenten met dezelfde club moeders. In drie maanden train je jezelf fitter en sterker, waardoor je weer lekker in je vel zit. Ook leer je hoe je na drie maanden training fit kunt blijven zonder pijnklachten.

Speels karakter

De lessen beginnen met een aantal core- en bekkenbodemoefeningen. Daarna volgt functionele krachttraining om zo je onder en bovenlichaam sterker en soepeler te krijgen. Alle oefeningen zijn aan te passen aan je eigen niveau. De lessen hebben een speels karakter: het mag best gezellig zijn.

Lekker in je vel

Omdat het als moeder van een baby of jong kindje lastig kan zijn om opvang te regelen, mag je bij Mommy Fit je baby meenemen. Er is zelfs een heuse buggy parkeerplaats! “We richten de training zelfs zo in, dat je bij sommige oefeningen je baby kunt gebruiken als gewichtje,” lacht Roos.

Bamboo Gym
(Foto: Bamboo Gym)

Laag mogelijke drempel

“We willen de drempel voor vrouwen om fysiek te herstellen zo laag mogelijk maken,” vertelt Wouter. “Het helpt dan om te weten dat je kindje ook welkom is. Een ander voordeel van Mommy Fit is dat we trainen in een kleine, vaste groep. Zo hoef je niet bang te zijn dat je wordt aangekeken door andere sporters. Je kent elkaar allemaal, dat schept vertrouwen. Omdat het sportprogramma op maat is, is het geen probleem als je niet op hetzelfde niveau zit als anderen uit je groep. En omdat je getraind wordt door een gecertificeerde postnataal coach en fysiotherapeut ben je in goede handen als een oefening toch nog moeite kost.”

Trots op je lichaam

Doordat Roos fysiotherapeut is en Wouter personal trainer, vind je bij Mommy fit een perfecte balans tussen herstel en kracht opbouwen. “Het komt vaak voor dat vrouwen hun herstel niet voor mogelijk hadden gehouden. Als het dan toch lukt, geeft dat zo’n kick. Wij focussen ons met Mommy Fit echt op wat wél kan. Dat is namelijk een heleboel, ook als je bevallen bent!” vertelt Roos.

Wouter: “Een vrouw die ik trainde na haar bevalling vertelde mij dat ze wilde trainen om haar oude lichaam terug te krijgen, van voor de zwangerschap. Door de trainingen werd ze steeds fitter. Na een paar weken zei ze tegen me: ‘Ik heb mijn oude lichaam niet terug. Maar ik heb wel leren accepteren dat het oké is hoe het nu is.’ Dat vond ik zo mooi. Wij willen vrouwen graag helpen om hun draai te vinden in hun lichaam. Je mag er trots op zijn, het heeft een kind gemaakt!”

In juni start de eerstvolgende trainingsgroep met het Mommy Fit programma. Inschrijven doe je via de website van Bamboo Gym. Elke maand start er een nieuwe groep van vier mama’s met Mommy Fit. Er zijn op dit moment nog 2 plekken vrij voor de groep die start in juni.

Bamboo Gym

Wintersoord 20 , 6511 RR Nijmegen

Nu gesloten

Meer informatie

Bamboo Gym

Wintersoord 20 , 6511 RR Nijmegen

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Partnerbijdragen

Ga naar “Tijd voor een barbecue: win € 100,- shoptegoed van Beimer Meat”

Tijd voor een barbecue: win € 100,- shoptegoed van Beimer Meat

Aangeboden door Beimer Meat

Ga naar “Werken aan de Waal: topteam zoekt collega recruiters”

Werken aan de Waal: topteam zoekt collega recruiters

Aangeboden door kWh People

kWh People
Ga naar “Moet je kijken: in deze winkel in Nijmegen probeer je de vetste elektronica uit”

Moet je kijken: in deze winkel in Nijmegen probeer je de vetste elektronica uit

Aangeboden door Bang & Olufsen

In onze gids

Ga naar “Fantastea”

Fantastea

 • Drakensteinstraat 13
 • Speciaalzaken

Nu geopend

Ga naar “Sundara – De Groene Slijter”

Sundara – De Groene Slijter

 • Groenestraat 4
 • Slijterijen

Nu geopend

Ga naar “Strandpaviljoen Dushi”

Strandpaviljoen Dushi

 • Pastoorsdijk 11a
 • Strandtenten
 • Gesloten
buiten zwemmen nijmegen

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “10% extra korting op alle proefpakketten”

10% extra korting op alle proefpakketten

 • Aware Pet Products
 • Geldig t/m 27 juni 2021
Aware Pet Products

Topper

Ga naar “Luxe zomerdeken € 17,99”

Luxe zomerdeken € 17,99

 • Aldi
 • Geldig t/m 27 juni 2021
Ga naar “Dames sleehak” ** € 7,99”

Dames sleehak” ** € 7,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 juni 2021
Ga naar “Zespri kiwi gold of groen van € 1,73 voor € 1,29”

Zespri kiwi gold of groen van € 1,73 voor € 1,29

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 27 juni 2021
Ga naar “M&M’s 213-275 gram, Maltesers 175 gram van € 7,60 voor € 4,50”

M&M’s 213-275 gram, Maltesers 175 gram van € 7,60 voor € 4,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 27 juni 2021

Vacatures

Ga naar “Manager Advies & Relatiebeheer”

Manager Advies & Relatiebeheer

 • Dar N.V.
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Ontbijtkok”

Ontbijtkok

 • Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent
 • Parttime

Topper

Ga naar “Bedrijfsleider horeca”

Bedrijfsleider horeca

 • Proeflokaal Bregje
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Warehouse employee evening Nijmegen”

Warehouse employee evening Nijmegen

 • Recruit A Student Personeelsdiensten
 • Parttime
Ga naar “Shop Assistent”

Shop Assistent

 • Museumwinkel.com
 • Parttime
Museumwinkel

Topper