Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nostalgische kijktip: 2 docu’s over N.E.C. om de voetballoze tijd door te komen

Door Sanna Schoonenberg 26 maart 2020

Door de maatregelen om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn alle sportcompetities stil komen te liggen. Ook de voetbalwedstrijden van N.E.C. kunnen daardoor niet doorgaan. Maar niet getreurd, we hoeven onze club niet helemaal te missen. In de Fox Sports documentaire ‘Alles kwam goed, van vuilniszak tot champagnefles’ en ‘Het sprookje is waar, N.E.C. verovert Europa’ leren we N.E.C. nóg een stukje beter kennen. 

Seizoen van uitersten

Deze documentaire gaat over een seizoen van ups en downs. Fox Sports: ‘Na een desastreuze eerste helft van het seizoen 2007/2008, waarbij de degradatiestreep in zicht kwam, wist N.E.C. zich op indrukwekkende wijze te plaatsen voor Europees voetbal. Met dank aan paintball, mental coaching en het mantra van coach Mario Been: Alles komt goed.’ In deze Fox Sports documentaire kijken alle hoofdrolspelers van dat seizoen, onder anderen Mario Been, Bas Sibum en Patrick Pothuizen, terug op een voetbalseizoen van uitersten (het is een documentaire van een tijdje terug).

Het vervolg

Maar hier bleef het niet bij. Het werd alsmaar beter voor N.E.C.. Een vervolg op ‘Alles kwam goed’, kon dus niet achterblijven. Na de ontwikkeling in de tweede helft van het seizoen in 2007/2008 weet N.E.C. ook het jaar erna weer goed te presteren in Europa. Maar alles kwam niet alleen goed, het werd alsmaar beter voor de club. In deze tweede documentaire blikken de hoofdrolspelers van N.E.C. terug op dit Europese avontuur.

De hele docu’s

Dat we een tijdje niet een wedstrijd in real life kunnen zien betekent dus niet dat we onze Nijmeegse helden helemaal moeten missen. Trek dat biertje maar alvast open, gooi die benen maar omhoog en doe alsof je in het N.E.C. stadion zit. Niet één maar twéé keer kijkplezier met deze documentaires!

Lees ook:

documentaires over N.E.C.

Voetbalfanaat opgelet: wist je dit al over NEC en het Goffertstadion?

Als het goed is, weet je dat NEC onlangs een promotie naar de Eredivisie misliep. Ben jij die NEC-ke...
Spaanse griep

Toen in Nijmegen: de uitbraak van de Spaanse griep

Honderd jaar geleden werd Nijmegen geveld door een uitbraak van de Spaanse griep. Net als nu wegens ...

Nijmeegse Mien werd verrast met balkonscène op haar 100ste verjaardag

Bij Verpleeghuis de Vlechting in de Nijmeegse wijk Zwanenveld werd bewoonster Hermina (Mien) Mali-Ge...

Meer over

Sport

adv.