Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

6 x dit zijn de tofste wielrenroutes in Nijmegen

Door Sophie van den Boogaard 11 augustus 2019

Spring jij in het weekend het liefst op de fiets om lekker door de buitenlucht te sjeezen op je racefiets? Snappen wij, en daarom zochten we voor je uit wat de mooiste wielrenroutes in Nijmegen zijn. Heb je weer meer tijd om te fietsen!

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

De Bourgondische route

Beeld: De Ronde van Nijmegen

Elk jaar wordt de fietstocht ‘De Ronde van Nijmegen’ georganiseerd. Daar vind je 3 verschillende wielerroutes in Nijmegen, allemaal met een ander aantal hoogtemeters. De ‘makkelijkste’ route wordt de bourgondische route genoemd en heeft 588 hoogtemeters. De tocht beslaat 74 kilometer, dus dat is goed te doen!

Heilige Landstichting

Beeld: gpsies.com

Op de website klimbijnijmegen.nl vinden we een wielerroute die ons hart sneller doet kloppen. In deze route krijg je 1200 klimmeters voor de wielen! Je fietst van Nijmegen richting de Heilige Landstichting en Berg en Dal. Na deze toch heb je 103,28 kilometers in de benen, dus dan gaat een koud biertje op een van de prachtige Nijmeegse terrassen er wel in!

Rondje Duitsland

Beeld: Route.nl

Trap jij liever een stevig rondje richting onze gemütliche Oosterburen? Ook dat kan in Nijmegen prima! Eén van de superleuke wielrenroutes in Nijmegen is dit rondje Duitsland. De tocht beslaat 76,81 kilometer en het hoogteverschil op de route is 564 meter. Lekker tochtje dus!

Kuitenbijters

Foto: Strava.com

Een kort maar pittig tochtje is de ‘kuitenbijters‘. Deze tocht is maar 29,9 kilometer lang maar kent veel pieken die je even goed in de kuiten voelt! Een leuke tocht voor wie niet bang is voor een stevige klim.

La Ruta Extrema

Foto: Ronde van Nijmegen

Een ander onderdeel van de Ronde van Nijmegen is La Rute Extrema, Spaans voor ‘de extreme route’. Deze route is goed voor maar liefst 1229 hoogtemeters en een afstand van 167 kilometer. De Oude Holleweg en de Ubbergse Holleweg zorgen voor de grootste klim, maar ook de Kleverberg en de Eltenberg zijn verraderlijk.

De Heuvels van Groesbeek

Foto: GPSies.com

Deze wielrenroute in Nijmegen leidt je via de heuvels van Groesbeek naar Milsbeek, en dan via Molenhoek weer terug naar Nijmegen. De route is goed voor een totale stijging van 582 meter en een afstand van 49,10 kilometer. Prachtig landschap om op een zonnige dag doorheen te rijden!

Lees ook:

MAG DAT: fietsen door Nijmegen nadat je alcohol op hebt?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

Opgelet! Vanaf juli 2019 krijg je een dikke boete als je belt en appt op de fiets

Nog dik een week kun je ongestraft bellen, appen, sms-en en Pokémons vangen tijdens het fietsen. Nie...

Fietsenmaker Davy: ‘Steeds minder mensen kunnen een bandje plakken’

Op de hoek van de Stijn Buysstraat en de van Trieststrraat vind je al bijna 30 jaar lang rijwielhand...
Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.