Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is het programma en de route van de intocht van Sinterklaas in Nijmegen

Door Babs Bingen 15 november 2019

Jaaa, de intocht van Sinterklaas in Nijmegen komt steeds dichterbij. Op zaterdag 16 november staat de Waalkade helemaal in het teken van de ontvangst van de Goedheiligman. Hier vind je alles wat je wil weten over het programma en de route van die dag.

Intocht Sinterklaas Nijmegen: programma

Op zaterdag 16 november start het programma van de intocht van Sinterklaas in Nijmegen om 12:30 uur. Dan is Praatjespiet namelijk al aanwezig op de Waalkade om de plek éxtra feestelijk te maken met ballonnen, vlaggetjes en slingers. Een half uurtje later, om 13.00 uur komt Sinterklaas dan daadwerkelijk aan en wordt hij ontvangen door burgemeester Bruls.

Intocht Sinterklaas Nijmegen: route

Vervolgens begint Sinterklaas om 14:00 uur op zijn schimmel een rit door de straten van onze stad. De route van de intocht loopt als volgt. Via de Waalkade, langs de Voerweg omhoog het centrum in, door de Burchtstraat, Marikenstraat, Koningsstraat, Ziekerstraat, Van Welderenstraat, Molenstraat en Broerstraat om vervolgens weer bij de Burchtstraat uit te komen. Het eindpunt is de Grote Markt, bij de Waagh.

De verwachtte aankomsttijd bij de Waagh is 14.50 uur. Daar is vervolgens ook nog een kort programma. Rond 15.20 uur vertrekt Sinterklaas met zijn pieten weer. Na afloop vertrekt de Sint via de Stikke Hezelstraat, Lange Hezelstraat en het Joris Ivensplein naar de Mariënburgkapel, waar hij tijdens zijn verblijf in Nijmegen logeert. Tussen 20 november en 4 december kun je daar, in het Het Huis van Sinterklaas, de sint bezoeken.

Zo scoort jouw kleine piet een pietendiploma

Leuk voor de kids: tijdens de intocht worden er Pietenboekjes uitgedeeld. Hierin staan allerlei opdrachten, liedjes, de route en een kleurplaat. Kinderen kunnen stempels verzamelen op verschillende plekken in de stad. Zoals bij de Pieten Wensenwinkel in de Marikenstraat, het Pieten Pannenkoekenterras van ’t Hoogstraatje, de Pietenkleurhoek bij de Regenboog of de Pietenspeurtocht in Bibliotheek bij Mariënburg. Is dat gelukt? Dan reikt Sinterklaas persoonlijk een pietendiploma uit!

Paraplu mee?

Dit wordt het weer tijdens de intocht van Sinterklaas in Nijmegen

Op zaterdag 16 november verwelkomen we met z'n allen de Goedheiligman weer: yes! Wat wordt het weer ...

Lees ook:

Breaking: dit gaat er gebeuren met Winkelcentrum Dukenburg

Grote veranderingen op komst voor het grote Winkelcentrum in Dukenburg, lezen we op de website van d...
coffeelab nijmegen

Zó komt de nieuwste hippe koffiezaak in Nijmegen er (ongeveer) uit te zien

Wie regelmatig een dagje naar Den Bosch of Eindhoven gaat, is er al vast bekend mee: de horecazaak C...

Even de brug over: 8 x lekker uit eten bij restaurants in Lent

We krijgen spontaan keuzestress als we een leuke plek zoeken om een avondje fijn te dineren in Nijme...

adv.