Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van Nijmegen naar Arnhem in één nacht: met deze sportieve uitdaging steun je vluchtelingen

Aangeboden door Nacht van de Vluchteling 30 mei 2019

Stel je voor: duizenden mensen die ’s nachts kilometers lopen om geld op te halen voor de eerste noodhulp aan vluchtelingen. In de Nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juni gebeurt dat in Nijmegen, tijdens de Nacht van de Vluchteling. En jij kunt meelopen!

Een onvergetelijke en gezellige tocht

De wandeling is 40 kilometer lang en start in Nijmegen, bij Concertgebouw de Vereeniging. Via de Oversteek, Valburg en Elst wandelen honderden mensen naar Arnhem. Het eindpunt van de tocht is Villa Sonsbeek in het Sonsbeekpark in Arnhem. Niemand minder dan de mensen van ons eigen Café de Plak delen tijdens de route heerlijke brownies aan de lopers uit om aan te sterken. Het is dus niet alleen een onvergetelijke ervaring: het is ook heel gezellig!

Naast de nachtelijke 40 kilometer Nijmegen-Arnhem, starten tegelijkertijd ook de routes Amsterdam-Haarlem, Utrecht-Amersfoort en Rotterdam-Den Haag. Op zaterdag 15 juni zijn er in de vooravond ook routes van 10 en 20 kilometer in Rotterdam en Amsterdam.

Foto: Stichting Vluchteling

Miljoenen vluchtelingen

Er zijn wereldwijd miljoenen vluchtelingen die dringend hulp nodig hebben, en daar is geld voor nodig. De Nacht van de Vluchteling is in het leven geroepen om deze groep mensen te helpen. Momenteel zijn er ruim 68 miljoen mensen in de wereld op de vlucht en elke twee seconden komt daar iemand bij. Veruit de meeste van hen worden ‘in de regio’ opgevangen, maar vaak is die opvang vies, onveilig of ongezond. Stichting Vluchteling biedt noodhulp om het leven van deze mensen te verbeteren.

Nijmeegse deelnemers

Een aantal collega’s van de HAN Verpleegkunde loopt dit jaar voor de tweede keer mee, en ook het Nijmeegse Canisius College is van de partij. “Op dit moment zijn er miljoenen mannen, vrouwen en kinderen op de vlucht voor oorlog en geweld. Samen met mijn collega’s wil ik hier iets aan doen. Alle kleine beetjes helpen!”
Er loopt ook een groep NT2-docenten van het Graafschap College mee. “Vanuit ons werk als NT2-docenten komen wij veel in aanraking met verhalen van mensen op de vlucht. Iedere hulp is daarbij nodig. Van grote bedragen tot een luisterend oor en een gemeende glimlach. Door hen geïnspireerd, lopen wij de Nacht van de Vluchteling.”

Foto: Stichting Vluchteling

1,7 miljoen euro

In 2018 werd met de Nacht van de Vluchteling 1,7 miljoen euro opgehaald door 5.200 deelnemers. De opbrengst werd besteed aan schoon drinkwater, voedsel, medische zorg en eerste levensbehoeften voor 100.000 vluchtelingen in Myanmar, Colombia, Jordanië en Ethiopië. Ook dit jaar wordt de opbrengst besteed aan eerste levensbehoeften voor mensen in oorlogs- en conflictgebieden over de hele wereld, zoals bijvoorbeeld in Afrika en het Midden-Oosten.

Loop ook mee en zet je in

Aanmelden voor deze en alle andere routes kan via www.nachtvandevluchteling.nl. Kun je onverhoopt niet meelopen?
Jij kunt alsnog je steentje bijdragen door een team of loper te sponsoren: https://www.nachtvandevluchteling.nl/doneren/kies


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Nacht van de Vluchteling. Meer over Nacht van de Vluchteling ontdekken?

Nacht van de Vluchteling dienstverlening

Geopend09:00 - 17:00

Ganzenheuvel 56, Nijmegen

Bekijk meer:dienstverlening

adv.