Wouter werkt als stikstofspecialist bij de Gelderse Omgevingsdiensten in Nijmegen: ‘Soms is het spannend’

Aangeboden door Gelderse Omgevingsdiensten

Foto: Gelderland Omgevingsdienst

De Gelderse Wouter Jolink werkt sinds tweeënhalf jaar met veel plezier als stikstofspecialist en -coördinator in Nijmegen. Via vrienden kwam hij terecht bij de Gelderse Omgevingsdiensten en ontdekte dat hij hier helemaal in zijn element is. Zoek jij nou ook een dynamische baan, waarbij je je focust op het stikstofdossier of andere milieuaspecten van Gelderland aan jouw scherpe toezicht onderwerpt? Goed nieuws: de Gelderse Omgevingsdiensten zoeken collega’s!

Wouter houdt zich bezig met de wetgeving over natuurbescherming en omgevingsrecht, maar hij heeft het liever over zijn werkzaamheden als stikstofspecialist. “Dat is namelijk waar ik me écht mee bezig hou. Die wetten gebruik ik om te kijken of de verschillende vergunningen die we afgeven rondom stikstof wel kloppen en elkaar niet bijten. Klopt het plan met de werkelijkheid? Dat zoek ik uit.”

Weten waar je het over hebt

Vervolgens kan de Omgevingsdienst vergunningen verstrekken. “In het geval van stikstof is er sprake van twee vergunningen. Ik check of alles rondom natuur in die beide vergunningen klopt en of die niet met elkaar in conflict komen”, legt Wouter uit. “Daarvoor praat ik met betrokken partijen, dat is één van de dingen die ik het leukste vind aan mijn werk. Iedereen heeft een belang. Ik zorg ervoor dat die belangen ook in de werkelijkheid gerealiseerd worden”, zegt hij. “Of niet, natuurlijk weigeren we ook weleens een vergunningsaanvraag.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Gelderland Omgevingsdienst

Dat is soms best spannend, volgens Wouter. “Je zit met door de wol geverfde, super geskillde adviseurs van grote bedrijven aan tafel, die zeggen dat iets kan. Dan moet je toch je rug recht houden als jij er anders over denkt. Dat vind ik heel spannend, maar de Omgevingsdienst Nijmegen is een echt kennisinstituut. Wij wéten waar we het over hebben. Het is meer dan vergunningen verstrekken.”

Niet uitchecken

Wouter geniet zichtbaar van zijn werk. “Stikstof is een erg dynamisch onderdeel. Je moet er echt bovenop zitten. Je kunt niet een halfjaar uitchecken, stoppen met het nieuws volgen en dan het werk weer oppakken waar je gebleven was. Daar hou ik echt van, we tweaken continu dingen op basis van de actualiteit.”

Bovendien houdt het Wouter scherp. “Ik ben niet iemand die steeds hetzelfde trucje wil doen. Ik ben geen specialist die zich in iets bekwaamd en vervolgens heel goed is in één ding. Juist als ik iets kan wil ik een nieuwe uitdaging zoeken. Dat kan perfect bij het stikstofspecialisme en de Gelderse Omgevingsdiensten.”

Geen grijze box

De Gelderse Omgevingsdiensten is een vrij jonge organisatie. “Dat vind ik ook fijn. Toen ik hier ruim twee jaar geleden kwam werken, had ik een verkeerd beeld van de organisatie. Ik zag het als een grijze box. Weer een overheidsinstelling die ‘iets’ doet. Ik had het mis!” vertelt Wouter lachend. “We zijn juist heel erg praktisch en naar buiten gericht en doordat we jong zijn, wordt er continu gepionierd.”

Impact maken!

Wouter wordt gedreven door zijn persoonlijke overtuigingen, die hij goed kwijt kan bij de Omgevingsdienst. “Ik wil graag intrinsiek gemotiveerd zijn en het gevoel hebben dat wat ik doe betekenis heeft. Ik ben ervan overtuigd dat milieuwetgeving iets heel belangrijks is. Ik ga met het gevoel naar m’n werk dat ik écht iets bijdraag.”

Bovendien heeft de Omgevingsdienst slagkracht, volgens Wouter. “Ik liep stage bij de waterschappen, maar daar duurde het wel drie jaar voordat er eindelijk eens iets voor elkaar was. Bij de Omgevingsdienst gaat het veel sneller, waardoor je veel meer impact maakt. Bovendien is het dichtbij en in de omgeving waar je zelf woont. Daar zie je dus het resultaat. Dat maakt me trots”, besluit Wouter bevlogen. “Ik voel echt verbondenheid met m’n omgeving door het werk dat ik doe.”

Werken bij de Gelderse Omgevingsdiensten

Enthousiast geworden van Wouters verhaal? De Gelderse Omgevingsdiensten zijn op zoek naar nieuwe medewerkers in de gehele regio. De Omgevingsdienst is namelijk overal om je heen!

Dus wil jij ook werken bij de Gelderse Omgevingsdiensten? Schroom dan niet en kijk of er een vacature voor je bij zit! Vanaf 15 juni zijn zij hard op zoek naar nieuwe collega’s. De Gelderse Omgevingsdiensten verzorgt de vergunningverlening, toezichthouding en handhaving van natuur en milieu. Daarmee zijn de banen bij de Omgevingsdienst super veelzijdig én afwisselend. Je kunt je goed ontwikkelen en maakt als kers op de taart ook nog eens deel uit van het tofste team van Gelderland! Kijk snel op de site van de Gelderse Omgevingsdiensten voor de mogelijkheden en vacatures.

Meer in deze categorie

Partnerbijdragen

Ga naar “Zomertip: bezoek deze gratis voorstellingen op de Waalkade”

Zomertip: bezoek deze gratis voorstellingen op de Waalkade

Aangeboden door Lindenberg Cultuurhuis

Ga naar “(Deels) gratis een opleiding volgen? Zo krijg jij dat voor elkaar”

(Deels) gratis een opleiding volgen? Zo krijg jij dat voor elkaar

Aangeboden door Horeca.nl

Ga naar “Zomertip: hier beleef je een dag als een echte Romein”

Zomertip: hier beleef je een dag als een echte Romein

Aangeboden door Museumpark Orientalis

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Fatima’s Hand: nieuwe Arnhemse thriller”

Fatima’s Hand: nieuwe Arnhemse thriller

 • Uitgeverij Tanfana
 • Geldig t/m 31 december 2022

Topper

Ga naar “Volkswagen-bus tent € 69,95”

Volkswagen-bus tent € 69,95

 • Geldig t/m 9 augustus 2022
Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50”

Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “La Maison Rêve dekbedovertrek € 8,95”

La Maison Rêve dekbedovertrek € 8,95

 • Geldig t/m 9 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Fietskoerier”

Fietskoerier

 • Velocity
 • Parttime
VelocityVelocity

Topper

Ga naar “Salarisadministrateur”

Salarisadministrateur

 • Adecco regio Nijmegen
 • Fulltime/Parttime
Adecco Regio Nijmegen

Agenda

Ga naar “Nog plaats voor ondernemers bij Broodfondsen in Nijmegen”

Nog plaats voor ondernemers bij Broodfondsen in Nijmegen

 • BroodfondsMakers
 • 26 september 2022

Topper

Ga naar “Kunstnacht Nijmegen”

Kunstnacht Nijmegen

 • 17 september 2022
Ga naar “PONTON Festival”

PONTON Festival

 • 13 augustus 2022
Ga naar “Swim to Fight Cancer”

Swim to Fight Cancer

 • 11 september 2022
Ga naar “Najaarskermis Nijmegen 2022”

Najaarskermis Nijmegen 2022

 • Van 2 okt t/m 10 okt